Vragen en antwoorden -- november 1997


V. Is Maitreya nog ergens verschenen sinds het vorige nummer van Share Nederland?

A. De stad in Uruguay waar Maitreya op 7 september verscheen was Montevideo.

Op 21 september verscheen Maitreya in Phrae, Thailand, aan circa 150 boeddhistische monniken die zeer positief reageerden. Velen zagen hem als Maitreya Boeddha. Hij sprak er 19 minuten. Eerder was water in de omgeving gemagnetiseerd.

Op 5 oktober verscheen Maitreya in Argentinië aan ongeveer 100 christenen. Hij sprak er 15 minuten en de mensen waren met stomheid geslagen. Eerder was water gemagnetiseerd.


V. Op veel plaatsen waar Maitreya verschijnt wordt, naar u zegt, "water in de omgeving opgeladen". 1) Welke eigenschappen heeft het opgeladen water en 2) voor hoe lang is het opgeladen? 3) Wordt het water geïoniseerd? 4) Verandert de pH-waarde? 5) Bevat het positieve waterstof-ionen of waterstofperoxyde? 6) Wat zijn de gunstige effecten voor mensen die dit water drinken? Eventuele andere informatie die u kunt geven over dit fascinerende onderwerp wordt hogelijk gewaardeerd.

A. 1) Krachtige genezende eigenschappen. Het laadt de lichaamscellen op met energie van het teken Waterman. 2) Voor altijd. 3) Ja. 4) Ja. 5) Positieve waterstof-ionen. 6) In de meeste gevallen een sterk verbeterde gezondheid. Vaak ook ‘wonderbaarlijke’ genezingen.


V. U zegt dat als je de bijbel letterlijk neemt het onzin is, maar ik denk dat wat u zegt over evolutie even grote onzin is. Archeologen hebben bijvoorbeeld fossiele voetafdrukken gevonden van mensen naast voetafdrukken van dinosauriërs. Dat de mensheid dus een resultaat is van evolutie in plaats van schepping, is in strijd met de vondsten.

A. Volgens de fundamentalistische christenen is deze wereld ongeveer 7500 jaar oud — wat lariekoek is. Er zijn menselijke voetafdrukken gevonden naast die van dinosauriërs juist omdat (en als bewijs van het feit dat) de afstammelingen van de eerste dinosauriërs miljoenen jaren geleden gelijk met de vroege mensen leefden. De mens is volgens de esoterische traditie 18,5 miljoen jaar oud. Onze tegenwoordige mensheid heeft al die tijd nodig gehad om te evolueren tot de mensen die we vandaag om ons heen zien — gereed voor een enorme sprong voorwaarts in bewustzijn.

Hoe kun je het geloof dat de wereld in exact zes dagen is geschapen, rijmen met de wetenschappelijke feiten van de laatste paar honderd jaar die voor ieder weldenkend mens onomstotelijk bewijzen dat de wereld miljoenen jaren oud is; dat er miljoenen jaren nodig waren om te evolueren, cyclus na cyclus, tijdperk na tijdperk. Er zijn ijstijden geweest in de historie die we wetenschappelijk kunnen bewijzen. Waar het, met betrekking tot de mensheid, om gaat is de evolutie van bewustzijn.


V. U zegt dat Maitreya op Verklaringsdag de gehele mensheid gelijktijdig zal overschaduwen. Betekent dit dat hij iedereen, zowel in als uit incarnatie, zal overschaduwen?

A. Het zal niet plaatsvinden bij degenen die niet in incarnatie zijn. Zij zullen het op het emotionele niveau ervaren als ze zich op de astrale gebieden bevinden (waar de meeste mensen zich bevinden als ze tijdelijk niet in incarnatie zijn), op het mentale niveau als ze zich op de mentale gebieden bevinden (dit zijn er minder) en het zal een geestelijke werkelijkheid zijn voor wie zich op de geestelijke gebieden bevinden (dat zijn er nog minder). Als je je op de geestelijke gebieden zou bevinden, zou je het al weten, dan heeft het al plaatsgevonden, omdat op de geestelijke gebieden geen tijd bestaat; het is gewoon nog niet op het stoffelijke gebied neergeslagen.

Voor degenen die in incarnatie zijn, zal het een mentale overschaduwing zijn. Ieder van ons zal Zijn woorden in zijn eigen taal horen; onze hersenen zullen automatisch zijn gedachten en ideeën, die worden uitgezonden in de gedachtengordel, omzetten in onze eigen specifieke taal, welke die ook is.


V. Ik zie niet hoe de rijken en machtigen automatisch hun rijkdom en macht zullen opgeven en delen met andere mensen.

A. Ik heb niet gezegd dat het automatisch zal gebeuren. Er is maar één manier waarop de mensheid zal overgaan tot samen delen, en dat is wanneer zij oog in oog met de werkelijkheid wordt gebracht, wanneer de pijn hevig genoeg is. Dan zullen we de noodzakelijke stappen nemen, maar totdat de mensheid de noodzaak ervan inziet, zal zij niet samen delen. De noodzaak zal aangetoond worden door de ineenstorting van de aandelenmarkten van de wereld, die Maitreya de "casino’s" van de wereld noemt. Voor hen is geen rol weggelegd in de structuren van de nieuwe tijd, die wij te zijner tijd zullen bouwen.


V. Hebt u de gelegenheid om met politici en wetenschappers te praten — zij zijn in een positie om de grote sprong voorwaarts te maken?

A. Het hangt niet alleen af van de politici en de wetenschappers, maar van de ontelbare miljoenen gewone mannen en vrouwen die geen stem hebben. Maitreya zal hun stem zijn. Hij zal via hen een mondiale publieke opinie scheppen, die roept om rechtvaardigheid, samen delen en juiste verhoudingen in ieder land. Die mondiale publieke opinie, die door Maitreya wordt gericht, onderwezen en georganiseerd, zal een kracht oproepen waartegen geen regering ter wereld is opgewassen.

Politici, van wie denk ik velen op Maitreya zullen reageren, zijn even verschillend als andere mensen. De huidige politici zijn, enkele uitzonderingen daargelaten, van het verleden en handhaven de bestaande orde. In de coulissen staat een groep jongere mannen en vrouwen gereed die sinds 1975 door de meesters zijn onderricht. Zij zullen, via het democratische proces, worden gekozen in posities van macht en invloed om de nieuwe structuren toe te passen, de nieuwe weg in te slaan die de meesters zullen aanraden. Via hen kunnen de meesters werken zonder de vrije wil van de mens aan te tasten, omdat zij mannen en vrouwen in de wereld zijn. Door hun duidelijke onbaatzuchtigheid, gezonde verstand en begrip van de problemen zullen ze worden gekozen op posities in vele landen, wellicht de meeste, die tot nu toe in het algemeen werden ingenomen door de aartsconservatieven van het verleden.


V. Hoe snel denkt u dat de veranderingen zullen plaatsvinden?

A. Er zal een volledige transformatie komen, die vanuit de basis moet plaatsvinden; en die moet voor iedereen toereikend en reëel zijn, anders zal ze niet standhouden. De veranderingen moeten logisch zijn. Zij moeten snel plaatsvinden, maar langzaam genoeg voor de mensen om zich eraan aan te kunnen passen, zodat er op enig moment slechts een minimale verstoring van de bestaande sociale orde zal zijn.

De veranderingen zullen echter zo vérstrekkend zijn dat, indien je na 25 jaar van Mars kwam, je een volkomen veranderde wereld zou zien, een wereld waarin mensen volwassen zijn geworden en hun stem laten horen. Wie haalde de Berlijnse muur omver? Het volk, niet de politici.


V. Hoe houdt het scheppen van je eigen werkelijkheid verband met het lot en de Wet van karma?

A. Het gebeurt gelijktijdig. Eigenlijk zijn we bezig onze gewaarwording te vergroten en door die gewaarwording scheppen we onze eigen werkelijkheid. Je kunt gestoord zijn en je eigen werkelijkheid scheppen, zoals gekken dat doen, maar dat is een werkelijkheid die alleen voor hen geldt. De werkelijkheid die ‘ongestoorden’ scheppen is daarentegen ook een maatstaf voor anderen.

Neem bijvoorbeeld Leonardo da Vinci, met een inwijdingsgraad van 4,4; bijna een meester. Zijn werkelijkheid was zoveel groter dan die van zijn tijdgenoten dat het net zo goed de werkelijkheid van een krankzinnige had kunnen zijn. Desondanks hebben we, door het verstrijken van de tijd en de evolutie van bewustzijn die heeft plaatsgevonden sinds de 15de eeuw, nu begrip van de Wet van zwaartekracht en verschillende mechanische principes die Leonardo voor het eerst aantoonde, maar die niemand in zijn tijd kon toepassen. Hij schiep zijn eigen werkelijkheid, maar het was een echte werkelijkheid en niet de werkelijkheid van een krankzinnige.


V. Ik heb een vraag over alle verschillende gedaanten waarin Maitreya verschijnt (zoals vermeld in de rubriek "Lezers schrijven" in Share Nederland). Soms is hij donker en andere keren is hij blank. Soms is hij een Aziaat, dan weer een Amerikaan. Soms als man, vrouw, jong, oud, enzovoort. Hij lijkt echt te verschijnen in een illusielichaam. Wellicht hebben wij Maitreya allemaal al gezien, maar realiseerden we ons niet dat hij het was. 1) Zal het altijd zo zijn — ook na Verklaringsdag? of 2) zal hij een herkenbare en constante vorm nemen, zoals op de foto uit Nairobi?

A. 1) Nee. 2) Ja.


V. Hoe liet Maitreya de hindoebeelden melk drinken in het wereldwijde melkwonder in september 1995?

A. Hij liet de beelden geen melk drinken. Hij en een groep meesters, die zich in dit soort wonderen specialiseren, lieten de melk verdwijnen. De televisiecamera’s die in de tempels mochten komen, tot heel dichtbij, en de sceptische Westerse cameramannen en -vrouwen zeiden daarop: "Dit geloof ik niet" en toen zij zelf melk aanboden, was die in luttele seconden verdwenen. De meesters transformeerden de fysieke melk gewoon in haar etherische tegenhanger: zij lieten de melk verdwijnen — dat is het wonder; de melk kon niet worden geabsorbeerd door metalen en stenen beelden zoals sceptische ‘deskundigen’ ons wilden doen geloven, noch zouden deze levenloze beelden — waarvan er veel van koper, messing, brons enzovoort waren — daadwerkelijk melk kunnen drinken.


V. Is het waar dat de sphinx in Gizeh meer dan 12.000 jaar oud is, zoals de sterrenkundige eenlijnigheid en de erosie lijken aan te geven?

A. Ja, ongeveer 15.000 jaar oud.


V. Werden de oude Egyptische en de Maya-beschavingen van Centraal- en Zuid-Amerika oorspronkelijk gesticht door gevluchte Atlantiërs?

A. Door Atlantiërs van Poseidonis, maar niet per se vluchtend.


V. Gebruikten de oude Egyptenaren psychische krachten of Atlantische technologie om de enorme rotsblokken te verplaatsen waaruit de piramides zijn opgebouwd?

A. Ja, psychische krachten.


V. Was Atlantis het gebied dat we nu Antarctica noemen?

A. Nee, Noord- en Zuid-Amerika zijn de restanten van Atlantis.


V. 1) Kan Maitreya uit zijn esoterische verblijfplaats gelokt worden als hem de juiste vraag wordt gesteld? 2) Of is het afhankelijk van de status van het individu of de media die dit tot stand brengt?

A. 1) Nee. 2) De status van de media.


V. Hoe kan ik achter mijn stralenstructuur en punt in evolutie komen?

A. Bestudeer de boeken van Alice Bailey en pas de informatie op jezelf toe.


V. De eerste kruisen van licht verschenen in El Monte, Californië, in 1988. 1) Zijn ze er nog steeds? 2) Als een kruis in een raam verschijnt, blijft het daar dan voor altijd?

A. 1) Ja. 2) Nee.


V. U heeft gezegd dat velen van de ruimtebroeders die onze planeet bezoeken, hooggeëvolueerde wezens zijn — meesters binnen de Hiërarchie van hun planeten, of in het geval van Venus welhaast goden. Ze kunnen via gedachtekracht overal naartoe reizen. Waarom hebben ze of gebruiken ze dan ruimteschepen?

A. Omdat de technologie van de ruimteschepen hen in staat stelt om ons op allerlei manieren te helpen. Veel van de grote schepen (die wel tien kilometer lang kunnen zijn) zijn moederschepen, laboratoriums enzovoort.


V. Veel mensen in mijn transmissie-meditatiegroep die Maitreya hebben gezien, hebben een 6de-straals mentaal lichaam? Is het volgens u gemakkelijker voor mensen met deze devotionele mentale aard om Maitreya te herkennen?

A. Nee.


V. Is het waar dat de wiskundige dr Eliyahu Rips met behulp van computers een verborgen code in de bijbel heeft ontdekt die elke belangrijke gebeurtenis uit de geschiedenis heeft voorspeld?

A. Als je even nadenkt, zie je in hoe onmogelijk deze gedachte is. De bijbel werd, in de loop van vele eeuwen, geschreven door vele mensen met verschillende nationaliteiten en achtergronden. Het is letterlijk onmogelijk dat zij een dergelijke code allemaal zouden kennen en gebruiken (en verbergen)


 Mensen en hun stralen

Volgens de meester DK is een straal "slechts de naam voor een bepaalde kracht of energiesoort, waarbij de nadruk ligt op de hoedanigheid die door deze kracht wordt uitgedrukt". Stralen kenmerken zodoende de hele schepping, inclusief de samenstelling van de mens. Ziel, persoonlijkheid, mentaal lichaam, emotioneel lichaam en fysiek lichaam worden alle gekleurd door een van de zeven stralen.

Ten behoeve van de bestudering en het begrip van de stralen heeft de meester van Benjamin Creme in de loop der jaren de stralenstructuur (en de inwijdingsgraad) verstrekt van bekende figuren — om redenen van privacy echter nooit van levende mensen. De cijfers staan respectievelijk voor de straal van de ziel (Z), gevolgd door de hoofdstraal (en substraal) van de persoonlijkheid (P), het mentaal lichaam (M), het astraal/emotioneel lichaam (A) en het fysieke lichaam (F), en ten slotte de inwijdingsgraad (IG).

Voor nadere informatie, zie de Alice Bailey-leringen (uitg. Mirananda), de boeken van Benjamin Creme en eerdere nummers van Share Nederland.

 

Recent verstrekte stralenstructuren:

Alan Ginsberg (1926-1997), Amerikaanse dichter.

Z: 4; P: 4 (4); M: 6 (6); A:6 (6); F: 3 (7). IG: 1,3.

 

Willem de Kooning (1904-1997), in Nederland geboren Amerikaanse schilder.

Z: 4; P: 4 (6); M: 3 (7); A: 4 (6); F: 3 (7). IG: 1,5.

 

George King, grondlegger van de Aetherius Society (?-1997).

Z: 2; P: 6 (6); M: 3 (6); A: 6 (6); F: 7 (3). IG: 1,7.

 

Laurie Lee (1914-1997), Britse dichteres en schrijfster.

Z: 2; P: 4 (6); M: 3 (7); A: 4 (6); F: 3 (7). IG: 1,46.

 

Sviatoslav Richter (1915-1997), Russisch pianist.

Z: 4; P: 6 (3); M: 4 (7); A: 2 (6); F: 7 (3). IG: 1,6.

 

William Gear (1915-1997), Britse kunstschilder.

Z: 2; P: 4 (3); M: 7 (3); A: 6 (2); F: 3 (7). IG: 1,45.

 

Swami Akhandananda Saraswati (c.1947-1997). Yoga-leraar en geestelijk adviseur, en enige tijd hoofd van de Satyananda-school in Australië.

Z: 6; P: 4 (3); M: 6 (2); A: 6 (6); F: 3 (3). IG: 1,7.

 

Tom Paine (1737-1809), Amerikaanse schrijver van ‘De rechten van de mens’.

Z: 6; P: 6 (6); M: 6 (6); A: 4 (4); F: 3 (3). IG: 1,5.

 

José de San Martin (1778-1850), Argentijnse generaal en vrijheidsstrijder

Z: 6; P: 4 (6); M: 3 (7); A: 4 (6); F: 7 (3). IG: 1,4.

 

Ryotaro Shiba (1923-1996), Japanse schrijver.

Z: 4; P: 4 (6); M: 2 (6); A: 4 (6); F: 3 (7). IG: 1,6.

 

Shri Shri Shri Shiva Balayogi Maharaj (1935-1994), Indiase yogi.

Z: 6; P: 4 (6); M: 6 (6); A: 6 (2); F: 3 (3). IG: 2,0.

 

Tohru Takemitu (1930-1996), Japanse componist.

Z: 3; P: 4 (6); M: 3 (7); A: 4 (2); F: 2 (7). IG: 1,46.