Artikel van de meester -- oktober 1997


Een volk rouwt

door de meester —, via Benjamin Creme

Wanneer een land een belangrijke vertegenwoordiger verliest, wordt het hele volk gedompeld in trauma en hevige emotie. Zo vergaat het nu het Verenigd Koninkrijk. De dood van prinses Diana, de "prinses van het volk", heeft miljoenen mensen in het hart getroffen en een ongekende manifestatie van de "macht van het volk" heeft de mate en de aard van het rouwbetoon bepaald.

Dat de mensen van haar hielden is duidelijk en staat buiten kijf. Dat zij op haar beurt hen liefhad en trachtte hen te dienen, heeft de aspiratie opgewekt van miljoenen en toont hun ontvankelijkheid voor de boodschap van Maitreya — de Heer van Liefde. Het waren de liefde, de betrokkenheid en de zorg van Diana die het hart van de mensen veroverden.

Complex

Naties zijn natuurlijk complexe eenheden waarvan de aard wordt gevormd door een samenstel van vele verschillende strengen. Brittannië nu, is een land waarvan de ziel zich enigszins openbaart en het is dan ook de liefde van Brittannië’s ziel waarvan de wereld nu getuige is. Het is evenmin toevallig dat Maitreya, de belichaming van Liefde, in de Britse hoofdstad verblijft.

Draaikolk

Wanneer Maitreya openlijk voor de wereld verschijnt, zal hij op gelijke wijze de liefdesaard van de mensen van alle landen stimuleren en aldus een draaikolk van liefde creëren, waarvan de uitstraling het leven van de mens zal transformeren. Op deze wijze zal de Grote Heer door de mensen zelf werken om zijn missie te voltooien: de goddelijkheid herstellen op haar geëigende plaats in het hart van de mens.

Van nu af aan zal een nieuwe stemming in de wereld heersen. De grote idealen van verdraagzaamheid en samen delen, rechtvaardigheid en broederschap, zullen hun boodschap inprenten in het denken en het hart van mensen overal, en in die sfeer van verheven aspiratie zal Maitreya naar voren treden.

Verschijning

De tijd voor de wederverschijning is nu ophanden. Niets kan nu de openlijke verschijning van de Grote Heer nog vertragen. Weldra zal de wereld weten dat hulp nabij is, dat de problemen die momenteel het denken van velen belasten, kunnen worden opgelost en achtergelaten, en dat de oplossing ongebruikt in de handen van de mensen ligt. Zo zal het zijn. Zo zal Maitreya luisteren naar de behoefte van alle mensen om deel te nemen aan hun bestemming, aan een gelegenheid om uitdrukking te geven aan hun hartsverlangen naar rechtvaardigheid en vrede, aan de openbaring van hun innerlijke goddelijke aard, om hun gereedheid te tonen om zijn leiding te volgen en om een wereld te scheppen waarin afgescheidenheid niet langer heerst en de volkeren van de aarde verdeelt. De Heer van Liefde treedt naar voren. De Christus, de Oudste van de grote familie van broeders, verschijnt terstond.