left.gif (491 bytes) vorige maand volgende maand right.gif (482 bytes)

Vragen en antwoorden -- september 1997


V. Is het mogelijk dat het naar buiten treden van Maitreya wordt uitgesteld tot de 21ste eeuw?

A. Nee, ik geloof dat het om diverse redenen zeer binnenkort zal gebeuren.

 

V. Hoe overtuigen we onszelf van Maitreya’s aanwezigheid?

A. Daar is niet veel voor nodig: kijk alleen maar naar de veranderingen in de wereld, naar de tekenen van zijn aanwezigheid — al die buitengewone wonderen die al jarenlang overal ter wereld plaatsvinden. Dat, en de politieke veranderingen, zijn de tekenen van de aanwezigheid van de Christus.

 

V. Hoe kan ik weten of de Christus over wie u spreekt de echte is?

A. Ik kan op geen enkele manier bewijzen dat de persoon over wie ik spreek de Christus of de wereldleraar is. Je moet jezelf overtuigen, vanuit je eigen intuïtie, je eigen ervaring op Verklaringsdag en daarna, middels zijn leringen. De boom wordt gekend aan zijn vruchten en de vruchten van Maitreya — zijn liefde, wijsheid, inzicht, intelligentie, advies, het effect van zijn energie op je, zijn zegeningen die worden uitgestort over de wereld — overtuigen je, of niet.

Als je vastzit in een fundamentalistisch denkpatroon, zul je het waarschijnlijk moeilijk vinden om wat ik zeg serieus te nemen en op Verklaringsdag kun je je ervaring ontdoen van elke positieve reactie. Maar als je zegt: "Die man komt op mij over als iemand van het kaliber van de Christus, of een Boeddha," dan maakt het niet uit of je gelooft in de naam, dat is onbelangrijk. Wat telt, ben jij en je relatie tot de wereld. Vraagt hij de mensheid te doen wat jij wilt voor de wereld? Wil je rechtvaardigheid, een rationeel economisch systeem waardoor mensen in vrede kunnen leven, zodat niemand van honger omkomt in een wereld van overvloed? Is dat wat je wilt? Zo ja, dan sta je aan zijn kant, want dat is wat hij wil. Het maakt niet uit wie je gelooft dat hij is en of je Jezus volgt in plaats van Maitreya — veel christenen zullen Jezus volgen, omdat ze zijn naam kennen; de naam Maitreya kennen ze niet. Maar Jezus volgt Maitreya!

Bewustzijn is de sleutel tot het hele leven. Als je bewust bent, heb je het leven. Als je niet bewust bent, ligt dat leven nog buiten je bereik, of het nu gaat om Maitreya of om iets anders.

 

V. Waarom heeft hij televisie nodig als hij alomtegenwoordig en alwetend is?

A. Dat heeft hij niet nodig, maar wij. Het is een controlemiddel. Maitreya kan de hele mensheid op elk moment overschaduwen, of hij nu op televisie is of niet. Hij zal op televisie verschijnen voor jou, zodat wanneer je zijn gezicht ziet, je weet dat de stem die je in je hoofd hoort geen verbeelding is, dat je niet gek wordt en je jezelf een korte geschiedenis van de wereld geeft, van de toekomst van de mensheid en alle inzichten die hij je op die dag zal schenken. Je zult van tevoren door de media voorbereid worden, je zult weten wanneer je de televisie moet aanzetten om te luisteren naar iets dat je van je leven nog niet gehoord hebt.

 

V. Sinds de Hanshin-aardbeving zijn er enkele zware aardbevingen geweest in Japan . Zijn dit waarschuwingen voor iets?

A. Nee. Ze zijn het gevolg van de natuurlijke bewegingen van de aardschollen. Japan bevindt zich helaas in een aardbevingszone.

 

V. Ik behoor tot een religieuze sekte die leert dat de wereld getransformeerd kan worden door te bidden voor wereldvrede. Dus bid ik elke dag: "Moge vrede op aarde heersen". Maar soms vraag ik me af of het bidden voor wereldvrede wel echt effect heeft. Kun u hier iets over zeggen?

A. Het is inderdaad heel goed en nuttig om te bidden voor wereldvrede en zo hulp van hogere niveaus aan te roepen, maar ik geloof dat het nog meer nodig is om de activiteiten te ondernemen die de wereldvrede garanderen: het delen van de voortbrengselen van de wereld om rechtvaardigheid te creëren — de enige weg naar blijvende vrede.

 

V. Wat is het verband tussen ufo’s, waarvan ik er twee heb gezien, en de komst van Maitreya?

A. Heel algemeen en simpel gesteld, kun je zeggen dat de ufo’s een platform voor Maitreya creëren. De meeste ufo’s die deze planeet bezoeken, komen van Venus en Mars. De meeste, zelfs die van Venus, worden gemaakt op Mars, dat een soort grote productieplaneet is. Ze bestaan alle uit subtiele etherische, niet-grofstoffelijke materie. De trillingssnelheid van die materie kan worden verlaagd tot ze binnen ons gezichtsveld komt, zodat ufo’s voor een beperkte tijd zichtbaar zijn. Normaal zouden ze onzichtbaar zijn, tenzij je over etherisch gezichtsvermogen beschikt, maar voor de Martianen, de Venusianen, enzovoort, zijn ze zichtbaar omdat zij op hetzelfde energetische niveau leven.

Als je naar Mars zou gaan, zou je er niets aantreffen. Toch zijn er meer mensen op Mars dan op onze planeet. Hun technologie loopt duizenden jaren voor op onze huidige, maar wanneer wij over de lichttechnologie beschikken, en dat zal zijn spoedig nadat de planeet tot rust is gekomen, het beginsel van samen delen heerst en er geen oorlogen meer zijn, dan zal deze lichttechnologie ons van alle energie voorzien die we nodig hebben, direct van de zon. Zo ontvangen de mensen op Mars, Venus en elders hun energie. Dit zal onze evolutie vanuit technologisch standpunt gezien enorm versnellen.

Op onze planeet wordt door een groot hemellichaam in de ruimte een kracht uitgeoefend, die haar een heel klein beetje van haar as trekt. Als dit niet door de Ruimtebroeders werd gecorrigeerd, zou het hele bestaan bijzonder pijnlijk zijn geweest, dan zouden er rampen en dergelijke hebben plaatsgevonden. Ze hebben rond de planeet een energetische ring van licht geplaatst die de stand van haar as op zijn plaats houdt, en zo lang zij de wacht blijven houden rond onze planeet zijn we veilig. Zij neutraliseren ook, zo ver als ons karma dat toestaat, veel van de nucleaire straling die onze kerncentrales de atmosfeer inpompen. Ook in de oceanen neutraliseren ze het afval dat we daar hebben gestort en dat anders veel leven in de zee zou hebben vernietigd en de planeet nog meer zou hebben vervuild.

De planeet is al zozeer vervuild dat het nu gevaarlijk is. Er gaan meer mensen dood door de vervuiling, vooral nucleaire straling, dan aan welke ziekte ook. Maitreya en de meesters zullen de ogenblikkelijke sluiting adviseren van alle kerncentrales in de wereld. Ze kunnen morgen al vervangen worden door veilige kernfusiecentrales als een tussentijdse maatregel, in afwachting van de komst van de lichttechnologie.

 

ros-new.gif (18551 bytes)

V. Was het ruimteschip dat in 1947 in de buurt van Roswell (New Mexico, VS) neerstortte een echt "buitenaards" schip met een buitenaardse bemanning?

A. De inzittenden van het ruimteschip kwamen van Mars. De crash was geen ongeluk maar een opzettelijke daad van opoffering van ieder individu in het ruimteschip. Normaal gesproken kunnen dergelijke ruimteschepen niet verongelukken; ze zijn gemaakt uit etherische stof, dus ze hebben geen gewicht en ze kunnen niet te pletter slaan. De bemanning heeft de trillingssnelheid van de stof omlaag gebracht tot het grofstoffelijke niveau en het ruimteschip laten verongelukken, zodat wij konden beschikken over het bewijsmateriaal van het ruimteschip en vijf buitenaardsen die we konden bestuderen en van wie we konden zien dat ze beslist gelijkenis vertonen met, zo niet identiek zijn aan, de mensen op deze planeet.

De Amerikaanse autoriteiten weten dit al jaren, maar het bewijsmateriaal (het voertuig en de bemanning, die eigenlijk uit etherische stof bestonden) keerde al weer snel terug tot de etherische staat. Niettemin zijn er autopsies uitgevoerd en er zijn filmopnamen van gemaakt, dus we beschikken over belangrijk bewijsmateriaal dat de hele ufo-kwestie realiteit is.

Waarschijnlijk is Maitreya ervoor nodig om de mensen te doordringen van de werkelijkheid van deze bezoekers uit de ruimte.

 

V. Zal de NASA haar geheime dossiers over ufo’s na Verklaringsdag openbaarmaken?

A. Ja uiteindelijk wel, denk ik.

 

V. Staan de Heren van Stoffelijkheid op hetzelfde niveau van inwijding als de Meesters van de Geestelijke Hiërarchie, of beschikken ze alleen over een soort geslepen intelligentie?

A. Het is meer dan gewoon "geslepen intelligentie". Ze komen voort uit een eerder zonnestelsel en zijn qua intelligentie net zo ontwikkeld als de meesters van de Geestelijke Hiërarchie, maar het ontbreekt hen aan de hoedanigheid van liefde. Zij staan op de involutionaire boog, ze werken met de energie van involutie, terwijl wij op de evolutionaire boog staan.

 

V. Wat zal de rol van transmissie-groepen zijn na Verklaringsdag?

A. Transmissie-meditatie zal een doorlopende activiteit voor je blijven in dit leven, in het volgende leven, en zo door tot in de toekomst, zo lang als je op deze manier dienstbaar wilt zijn. Er zullen steeds meer, en grotere, groepen komen, naarmate meer mensen dit een interessante manier van dienen vinden.

De overdracht van energie vormt de grondslag van het evolutieproces. Overal bestaan er hoger ontwikkelde groepen die energie overdragen naar minder ontwikkelde groepen, vanaf het hoogste punt in de kosmos dat je je kunt voorstellen, tot aan het laagste punt. Alles in de kosmos evolueert in reactie op de energie die we ontvangen van degenen boven ons.

 

V. Als astrologische overwegingen van invloed zijn op het inwijdingsproces, hebben deze dan betrekking op 1) de externe factoren van planeten en Dierenriem-tekens in een bepaalde constellatie, of eerder 2) hoe deze planeten en tekens van invloed zijn op de persoon die inwijding nadert?

A. 2) Zoals u zich kunt voorstellen is het natuurlijk de persoonlijke invloed die van belang is.

 

V. U zegt dat Regel Elf uit de Bailey-boeken belangrijk is en dat deze door groepsleden bestudeerd moet worden (SN, juli/aug. 1997, blz. 36). Waar kan ik Regel Elf in de Bailey-boeken vinden? Ik heb in de drie boeken gezocht die ik heb en kan alleen maar regels vinden voor kandidaten voor inwijding, maar regel 11 heeft geen vier vereisten en lijkt niet direct toepasselijk voor groepswerk.

A. In De stralen en de inwijdingen, blz. 167-180. Deze regel geeft vier vereisten die essentieel zijn voor het bereiken van groepsinwijding.

 

V. Zal er geen dood meer bestaan? Zullen we in de toekomst het eeuwige leven hebben?

A. Onze kijk op de dood zal geleidelijk veranderen. De angst voor de dood zal verdwijnen als we beseffen dat het slechts een fase is in het eeuwige leven dat we al hebben. Als we (zoals de meesters en de hogere ingewijden) continuïteit van bewustzijn hebben, zullen we het stoffelijke uitdrukkingsgebied binnenkomen en verlaten met volledig bewustzijn van de vorige toestand. De meesters hebben de dood overwonnen; het lichaam van een Verrezen Meester is volledig onverwoestbaar.

 

V. Volgens sommige mensen wordt de verwarring en de chaos in de moderne wereld veroorzaakt door een samenzwering van de joden. Wat is uw mening hierover?

A. Dit is een eeuwenoude lastering die steeds opnieuw door autoritaire regeringen is gebruikt om de aandacht van het volk af te leiden van hun eigen tekortkomingen, fouten en misdaden. Vanwege hun neiging tot afgescheidenheid zijn de joden door de eeuwen heen altijd een gemakkelijke zondebok geweest en zijn daardoor onophoudelijk aan vervolging blootgesteld.