Artikel van de meester -- september 1997


Een tijd als nooit tevoren

door de meester —, via Benjamin Creme

In normale tijden kan men ervan uitgaan dat veranderingen, als die al plaatsvinden, langzaam gaan. De mensheid heeft veel tijd nodig om alle tekenen van mogelijke verandering die zij voorgeschoteld krijgt, te overdenken, af te wegen en te beantwoorden. Zo was het en zo, is de verwachting, zal het in de toekomst zijn.

Maar dit zijn bij benadering geen normale tijden. Vandaar dat het tempo van verandering momenteel versnelt en het vermogen van velen om erop te reageren ver te boven gaat. Stuurloos en zonder kompas in de storm trachten zij slechts zich aan oude zekerheden vast te klampen, die hen helaas onbeschermd en alleen hebben achtergelaten.

Voor velen is dit een tijd van algehele verwarring en angst. Niets lijkt hun bange voorgevoel nog te kunnen wegnemen dat het langverwachte armageddon nabij is, dat de mensheid ten dode opgeschreven is, dat het millennium het einde inluidt van alle leven zoals we dat kennen en dat we voorbereid moeten zijn op het "einde der tijden".

Dit is tegenwoordig de opvatting van zovelen, dat zij die beter weten hun stem behoren te verheffen tegen deze destructieve gedachtevormen en de mens weer hoop moeten geven op een beter bestaan voor iedereen.

Gelofte

Dat betere bestaan zal de mens beslist ten deel vallen. Maitreya en zijn groep hebben zich verplicht om de mens, op elke mogelijke manier, in zijn verdere ontwikkeling bij te staan; alles wat binnen de Wet is toegestaan, zal gegeven worden — de mens heeft geen idee welke gaven in het verschiet liggen.

Eerder dan menigeen zou denken, zal de Grote Heer voor de wereld verschijnen, en zal Hij zichzelf in dienst stellen van allen om een nieuw stelsel te vestigen waarin ieder zijn waarde zal kennen en openbaren, ieder zijn broeder als zichzelf zal herkennen en het ieders doel is werkelijke en blijvende vrede te stichten.

Zo zal het zijn, en zo zal een nieuwe en opwindende passie voor het leven de plaats innemen van het huidige cynisme en wantrouwen. Wees niet bang, de Aarde is niet verloren en zal niet in chaos ten onder gaan. Integendeel, de plannen liggen klaar voor het herstel van de planeet en van al haar natuurrijken.

Zegen

Spoedig zullen de mensen weten dat dit een tijd is als nooit tevoren. Nooit in de lange geschiedenis van de mens had hij de gelegenheid voor zulke snelle vooruitgang als nu. Grijp deze bijzondere tijd daarom aan als de goddelijke zegen die ze is en marcheer dapper de toekomst in. Vat moed uit deze woorden van Iemand die het Plan kent en die kalm de openbaring ervan door mensenhanden afwacht. Jullie Oudere Broeder weet dat de mens zal zegevieren.