Brieven van lezers -- april 1998


Bijvullen

Ik heb een vraag. Gisteren, 30 april 1997, moest ik me erg haasten om op tijd bij de post te zijn. Thuis keek ik in mijn portemonnee en zag, dat ik slechts twee munten van 2 franc en wat kleinere muntjes over had. Dus haastte ik mij naar de geldautomaat om wat geld te trekken. De bestuurder van de postauto had niet genoeg munten om mijn bankbiljet te wisselen, dus bood ik aan mijn kleingeld te tellen om te zien of dat genoeg zou zijn. Toen ik weer in mijn portemonnee keek, zat er een 5-franc munt in. En dus was er genoeg geld. Zo nu en dan heb ik het gevoel gehad, dat er meer geld in mijn portemonnee zit dan er eigenlijk zou moeten zijn.

Kunt u mij zeggen of ik hulp krijg en zo ja van wie? (Ik heb vier jaar lang als alleenstaande moeder een opleiding gevolgd en sinds negen maanden ben ik werkloos en leef ik van een bijstandsuitkering — daardoor is geldgebrek vaak een probleem bij ons.)

Erika Wild, Winterthur (Zwitserland).

De meester van Benjamin Creme bevestigt dat Maitreya af en toe wat extra geld manifesteert.


Internationale taal

Tussen 15 en 17 november 1996 nam ik, samen met twee leden van een Noorse transmissie-meditatiegroep, deel aan een ‘new age’-beurs in Oslo, Noorwegen. Ik ging erheen om hen te helpen. Op zondag, de laatste dag, zat ik even uit te rusten, terwijl de andere twee bezig waren om het verhaal van Maitreya aan belangstellenden te vertellen. Terwijl ik daar zat, viel mijn oog op een goed uitziende jongeman die links van mij stond. Hij had lang, donker haar en een baard, die goed geknipt was, hij droeg een lang, gebreid crèmekleurig jasje en een linnen broek, en over zijn arm hing een donkere overjas.

Mijn eerste gedachte was: hij lijkt op Jezus. Hij stond daar rustig en keek naar de tafel waar alle boeken lagen en waar een tv-toestel op stond waarop een videofilm over de kruisen van licht werd vertoond.

Ik wilde hem te woord staan en pakte een exemplaar van de Noorse editie van het kwartaalblad De Wederverschijning en gaf dat aan hem. Maar hij zei iets in de trant van dat hij geen Noors kende. Dus legde ik het blad terug en pakte de Engelse editie, denkend dat hij dan zeker wel Engels zou kennen. Maar hij zei dat hij ook het Engels niet beheerste.

Er viel niets meer te zeggen dus hij liep door en ik volgde hem met mijn ogen, terwijl ik hem in de menigte langs mijn beide collega’s zag lopen. Ik volgde hem nog steeds met mijn ogen toen hij weer voor me langs liep. In de verte draaide hij zijn gezicht naar me toe en gaf me een liefdevolle glimlach die ik beantwoordde. Ik voelde me enige tijd daarna zeer geroerd en bleef staan waar ik was, terwijl ik me afvroeg: "Wie was deze man?"

Later, nadat ik uit Noorwegen was teruggekeerd, realiseerde ik me dat hij gezegd had dat hij geen Noors en ook geen Engels sprak. Maar toch heb ik hem horen praten. Sprak hij telepathisch met mij?

Inger Bergstrom, Gothenburg (Zweden).

De meester van Benjamin Creme verklaart dat deze man de meester Jezus was en dat hij telepathisch contact maakte.


Vreugdebrenger

In 1995 liep ik in Antwerpen toen een (nogal bijzondere) lange man op mij af kwam lopen. Toen hij mij passeerde zei hij heel vrolijk "Goedemorgen". Daarna was ik de hele dag vervuld van vreugde. Kunt u zeggen wie deze man was?

Helène Wouters, Pulle (België).

De meester van Benjamin Creme verklaart dat de "bijzondere" man Maitreya was.


Lichte noot

(1) Het was 11 februari 1997 en ik ging ’s avonds naar mijn kamer. Ik wilde nog wat lezen voor het slapen gaan, maar mijn lamp deed het sinds een paar dagen niet goed meer. Diezelfde avond had ik het peertje nog aangedraaid zodat hij beter contact zou maken, maar dat werkte ook niet, dus deed ik een klein schemerlampje aan. Toen ik het boek Maitreya’s missie op tafel zag liggen, dacht ik: "Wat zou Maitreya nu aan het doen zijn?" Op dat moment ging de lamp aan. "Licht geven, natuurlijk!"

Heeft de Heer Maitreya ervoor gezorgd dat de lamp ging branden?

De meester van Benjamin Creme bevestigt dat Maitreya ervoor zorgde dat de lamp weer ging branden. Dezelfde briefschrijfster vervolgt:


Poezeblik

(2) Meer dan drie jaar geleden, ik had de kinderen net naar bed gebracht, zat ik in mijn stoel in de woonkamer want ik was erg moe. Het huis was stil en er brandde alleen licht in de keuken. Mijn aandacht werd getrokken door mijn cyperse poes. Zij keek ergens naar. Ik ging dicht bij de plek staan waar ze naar leek te staren, in de veronderstelling dat ze misschien een spinnetje of iets dergelijks zag, maar ik kon niets ontdekken. De poes bleef aandachtig naar dat bepaalde punt kijken. Ineens kwam het in me op dat zij misschien iets zag wat ik niet kon zien en innerlijk zei ik: "Als u een wezen van licht bent, wilt u dan naar de keuken gaan?" De poes volgde met haar blik ‘iets’ dat naar de keuken ging en zonder te stoppen met staren zei ik opnieuw innerlijk: "Kunt u naast mij komen staan?" De poes volgde met haar blik opnieuw iets, nu bij mijn schouder. Zonder me te bedenken zei ik weer: "Wilt u weer naar de keuken gaan," en de poes volgde iets in de lucht totdat het de keuken bereikte. Kunt u mij zeggen waar mijn poes naar keek?

Maite Moyano, Barcelona (Spanje).

De meester van Benjamin Creme verklaart dat de meester Jezus in de kamer was.


Goddelijke openbaring

Ik ben een christelijke Libanees en momenteel werkzaam in West-Afrika. Zes jaar geleden, op 10 februari 1992, in Libanon, had ik voor het eerst echt contact met "God", als je dat zo kan zeggen. Toen ik die avond naar bed ging, zei ik tegen Hem: "Als U werkelijk de Almachtige, Alwetende en Alomtegenwoordige Schepper van het heelal bent, zoals de meeste mensen of gelovigen U zien, laat mij dat dan zien of ervaren, help mij Uw bestaan te bevatten," (want tot aan die dag was ik nogal sceptisch). Vervolgens viel ik in slaap.

De volgende dag kreeg ik op nogal ‘wonderlijke’ wijze, via een mij onbekende broer van een van mijn buren, een enigszins ‘wetenschappelijk’ Arabisch boek, getiteld "Een reis door het onbekende van het menselijk brein". Ik las het boek die dag uit en ik begreep, voelde en realiseerde mij dat Hij werkelijk bestaat — hoewel ik dit boek, vele religieuze boeken en veel filosofische boeken (Westers en Oosters) eerder had gelezen zonder te kunnen geloven.

In de nacht die volgde, werd ik plotseling wakker en zag dat een vreemd, helder geelachtig licht mijn kamer verlichtte. Eerst dacht ik dat het licht uit de slaapkamer van onze kinderen door de deur in onze kamer werd weerspiegeld. Maar ik had een intens en overweldigend gevoel, waarna ik weer in slaap viel. ’s Ochtends ontdekte ik dat de deur dicht was en dat mijn vrouw voor het eerst niet naast mij lag. Toen ik haar vroeg waarom dat was, zei ze: "Toen ik onze zoon in zijn kamer met huiswerk had geholpen, viel ik daar in slaap."

Waar heeft dit alles betrekking op?

Salam Shiveiry, Freetown (Sierrra Leone).

De meester van Benjamin Creme verklaart dat het licht werd gemanifesteerd door de meester Jezus.


Passagier – extra speciaal

(1) Maart 1991. Al 10 jaar reis ik per trein naar mijn werk in Amsterdam. Op een vrijdagmorgen toen ik in de trein stapte, had ik een vreemd gevoel. Toen we bij de volgende halte aankwamen, werd me duidelijk waarom.

Er kwam een man binnen die naast me ging zitten. Hij was gekleed in een smetteloos wit overhemd, een mooie das, een jasje en een prachtige zwarte jas. Hij trok mijn aandacht doordat de schoenen, die hij droeg, afstaken bij zijn onberispelijke kleding. De schoenen leken afkomstig uit het begin van de eeuw. Ik probeerde zijn gezicht van opzij te bekijken en toen viel me op dat hij een bijzonder gladde huid had. Ik vergeleek hem met de andere mannen in de coupé en besefte dat deze man bijzonder was. Ik werd nieuwsgierig en wilde de passagier nog beter bekijken. Daarom besloot ik om recht tegenover hem te gaan zitten, zodat ik elk detail goed kon zien. Ik werd echter gestraft voor mijn nieuwsgierigheid. De passagier richtte zijn blauwgroene ogen op mij. De energie die ze uitstraalden was zo intens dat mijn gehele lichaam er door geraakt werd. Ik kon niet langer in zijn ogen kijken. Op het Centraal Station in Amsterdam stapte de passagier uit de trein.

Kan uw meester deze ervaring uitleggen?

De meester van Benjamin Creme bevestigt dat de man in de trein Maitreya was.


"Stranger in the night"

(2) Het was 1992, tijdens het 5de Internationale Transmissie-weekend in Rolduc. De transmissie-meditatie van zaterdagavond begon om 20.00 uur en eindigde om 4.00 uur zondagmorgen.

Na afloop van de meditatie waren er ongeveer 25 mensen over. Op dat moment verliet ik de meditatieruimte en ging naar mijn kamer, die in een zijvleugel van het hoofdgebouw was. Terwijl ik de weg overstak, werd mijn aandacht getrokken door een Indiase man, die een zwarte kaftan aan had en een tulband op had. Hij kwam het terrein op via de hoofdingang. Ik kon hem goed zien, omdat het licht hem bescheen. Mijn eerste reactie was : "Wat doet die man hier zo laat?" Dit voorval is me steeds bijgebleven. Je verwacht rond dat tijdstip in de nacht geen Indiase man te zien in Rolduc. Kan uw meester misschien uitleggen wie de "stranger in the night" was?

De meester van Benjamin Creme bevestigt, dat de "vreemdeling in de nacht" Maitreya was.


De heer verdwijnt

(3) 1993. Elke ochtend moest ik hard fietsen om de trein naar mijn werk te halen. Op een morgen toen ik langs het winkelcentrum fietste, zag ik een armoedig geklede man uit de andere richting komen. Blijkbaar wilde hij mijn aandacht trekken, aangezien hij opzettelijk met zijn slechte schoenen over de stoep sleepte. Ik wist zeker dat ik deze man een paar dagen eerder op dezelfde plek had gezien. Ik stapte af en keek hem zonder iets te zeggen aan, terwijl hij verder liep. Hij ging de hoek om en ik stapte weer op mijn fiets. Toen ik wilde kijken waar hij naartoe was gegaan, was hij verdwenen. Het is haast onmogelijk dat iemand op deze plek totaal in het niets verdwijnt. Dit gebeurde allemaal binnen slechts enkele seconden.

Kan uw meester de identiteit van de "arme man" onthullen? Ligt hierin een persoonlijke boodschap?

Z. R., Egmond.

De meester van Benjamin Creme bevestigt dat de "arme man" Maitreya was. De verschijning houdt geen persoonlijke boodschap in.


De man in de stoel

Enige tijd geleden, halverwege de jaren ’80, reed ik met mijn vrouw en drie van onze kinderen terug naar huis, nadat we boodschappen hadden gedaan. Plotseling zagen we voor ons een vreemd schouwspel: een man in een rolstoel die maar ronddraaide en ronddraaide midden op een stille straat in een buitenwijk.

Ik stopte de auto en stapte uit. Het begon net behoorlijk te regenen en terwijl ik op de man toeliep, zag ik dat hij geen regenjas droeg, alleen een pak, overhemd en stropdas. Hij had nauwelijks controle over zijn bewegingen en spraakvermogen en ik vroeg me af of hij misschien gedronken had. Het was onmogelijk te zeggen, want hij was nauwelijks te verstaan.

Wat duidelijk was, was dat hij verdwaald was en erg nat begon te worden. Ik realiseerde me dat het enige wat ik kon doen was hem hoe dan ook achter in de auto te krijgen.

Maar waar kon ik hem naar toe brengen? Gelukkig ving ik het woord "Buxton" op, een plaats waar een aantal instellingen voor hulpbehoevenden zijn. Ik besloot dat ik hem maar het beste naar het plaatselijke station kon brengen om hem op de trein te zetten. Met de hulp van twee van mijn zoons slaagde ik erin om hem en zijn rolstoel achter in onze Volvo- stationwagen te tillen, die gelukkig voldoende ruimte bood voor beide. De kinderen waren gefascineerd en gingen geheel akkoord met mijn besluit om te stoppen en hem te helpen.

Bij het station laadden wij hem uit en loodsten hem naar het perron waar de trein zou stoppen en de conducteur hem in de trein kon helpen. Ik veronderstelde dat als hij niet naar Buxton wilde gaan hij dan luidruchtig zou protesteren, maar hij leek er heel tevreden mee te zijn dat hij daar werd neergezet.

Dit gebeurde in een tijd dat er nog geen brieven van mensen in Share International verschenen over hun ontmoetingen met bedelaars of behoeftige mensen, met de vraag of dit verschijningen waren van Maitreya. De reden dat ik dezelfde vraag wil stellen, is dat onze vreemde ontmoeting met de man in de rolstoel me altijd geïntrigeerd heeft, omdat hij in zekere zin uit het niets was verschenen, langs een stille straat waar geen winkels of plekken waren die hij misschien had bezocht. Bovendien moeten lezers zich intussen wel afvragen of elke bedelaar of zo iemand die ze ontmoeten een verschijning is van Maitreya of Jezus. Dat is natuurlijk niet mogelijk. Wat onderscheidt dan de alledaagse ontmoeting van een geestelijke?

Brian James, Chinley (High Peak, Engeland).

De meester van Benjamin Creme bevestigt dat de man in de rolstoel de meester Jezus was.


Geen engel

Op zaterdag 8 februari 1997 had ik een ervaring die onder normale omstandigheden niet had kunnen gebeuren. Ik had net mijn auto geparkeerd in een ondergrondse parkeergarage. Toen ik wegliep, stopte een gele VW-kever met daarin een vrouw die naar mijn auto wees. Ze zei iets, maar ik kon haar niet verstaan want het raampje was gesloten. Ik keek om naar mijn auto, maar kon er niets ongewoons aan zien. Ik keek weer naar de bestuurster en ze herhaalde haar gebaren. Opnieuw keek ik naar mijn auto met hetzelfde resultaat, en kon niet ontdekken wat ze bedoelde. Dus keek ik haar maar aan, haalde mijn schouders op en liep naar de lift.

Na ongeveer een minuut wachten gingen de deuren van de lift open. Er stond één andere persoon in de lift toen ik instapte. De lift stopte bij de volgende verdieping van de parkeergarage en er kwam nog iemand binnen. Toen ging de lift nog een verdieping hoger, waar meerdere mensen instapten. Een jonge blonde vrouw, ze droeg een rood topje en lange broek, stond rechts van me en een beetje voor me. Ze draaide zich om en zei: "Hier is je portemonnee". Ik was zo verbijsterd dat het even duurde voor ik uitriep: "Oh! Dank je wel! Je bent mijn engel vandaag."

We gingen beiden de lift uit op de bovenste verdieping waar ze, een paar passen voor mij uit, in dezelfde richting liep. Ik bood haar een beloning aan, maar daar wilde ze niet van horen.

Wat dit zo opmerkelijk maakt, is de absurde waarschijnlijkheid dat ze is gestopt, uitgestapt, mijn portemonnee heeft gepakt, weer in de auto is gestapt, twee verdiepingen hoger gereden, daar haar auto heeft geparkeerd, naar de lift is gelopen en in dezelfde lift is gestapt, allemaal in de korte tijd die ik nodig had om naar die verdieping te komen. Er waren maximaal drie minuten verlopen vanaf het moment dat ik wegliep van haar auto tot de lift de verdieping bereikte waar zij instapte. Het is, nogmaals, onmogelijk dat zij in zo’n korte tijd al deze dingen heeft kunnen doen.

Was deze jonge vrouw misschien een van de meesters?

Mona L., Santa Monica (Californië, VS).

De meester van Benjamin Creme bevestigt dat de "jonge vrouw" Maitreya was.


Generale repetitie

Op maandag 7 april 1997 werd ik omstreeks kwart over vijf wakker nadat ik in een droom Maitreya op tv had gezien.

Ik zag mijn eigen tv-toestel met een beeld op het scherm in kleur van twee figuren die naast elkaar stonden. Ik was ervan overtuigd door het gevoel dat het me gaf, dat het hier om de Heer Maitreya ging. De figuur rechts in beeld zag er bijna hetzelfde uit als Maitreya op de foto’s die in Nairobi gemaakt zijn. In mijn droom knielde ik instinctief op het kleed voor de tv en kuste de grond, louter uit een gevoel van eerbied.

Ik ben buitengewoon dankbaar voor deze droom en heb nauwelijks behoefte aan bevestiging van de authenticiteit (maar zou die wel op prijs stellen).

Tony Walker, Crewe (Cheshire, Engeland).

De meester van Benjamin Creme verklaart dat Maitreya voor deze droom heeft gezorgd.


Een echte aboriginal

Verscheidene jaren geleden, toen ik met mijn man in Normandië (Frankrijk) op vakantie was, kwamen we bij een supermarkt. Bij de ingang stond een man die er vreemd uitzag en zich vreemd gedroeg. Ik was erg verbaasd om zo iemand daar aan te treffen, hij was een echte "aboriginal". Het is uitermate zeldzaam om ergens in Europa een aboriginal tegen te komen, dus ben ik deze ontmoeting nooit vergeten. Hij was extreem beleefd en vriendelijk en terwijl hij me voor liet gaan zei hij zoals een heer doet: "Après-vous, madame." (Na u, mevrouw.) Wie was deze man?

Martha Redig (België).

De meester van Benjamin Creme verklaart dat de "aboriginal" Maitreya was.