Artikel van de meester -- april 1998


De blauwdruk van goddelijkheid

door de meester —, via Benjamin Creme

Wij, de Oudere Broeders van het ras, staan klaar om tevoorschijn te komen uit onze eeuwenoude verblijfplaatsen. Een aanzienlijke voorhoede heeft de weg reeds voorbereid. Hun aanwezigheid, al is die bij slechts enkelen bekend, heeft zware slagen toegebracht aan de onwetendheid en het bijgeloof die nog steeds enorm veel mensen beheersen. Hun discipelen, mannen en vrouwen van groot kaliber in de verschillende landen, verspreiden dagelijks de kern van Hun lering. Op deze wijze wordt de mensheid gereed gemaakt voor de komende historische dagen.

Wanneer de tijd er rijp voor is, zullen deze discipelen, opgeleid in de methoden van de toekomst, naar voren komen en op grond van onmiskenbare kennis en integriteit gekozen worden op invloedrijke en machtige posten. Zo zal het zijn. Zo zullen de meesters, doeltreffend maar binnen de Wet, via hun vertegenwoordigers in de wereld werken. De tijd voor deze gebeurtenis komt steeds dichterbij.

Deze werkende discipelen, mannen en vrouwen van verschillende nationaliteit en achtergrond, hebben een diepe liefde gemeen voor hun broeders en zusters waar die zich ook bevinden, een altruďstische interesse voor het goede voor iedereen en een gebleken vaardigheid om hun wil en aspiratie te verwezenlijken. Zij zullen de veranderingen in gang zetten die in groeiende vaart de fundamenten zullen leggen voor de structuren van de nieuwe tijd.

Achter de schermen zullen groepen meesters hun werk van stimulering en onderricht voortzetten totdat een uitgebreid netwerk van opgeleide en bezielde discipelen is geformeerd — allen toegewijd aan de taak om de gewoonten en ideeën van mensen ten goede te transformeren. Zo zal geleidelijk een nieuwe wereld worden geschapen door de mens zelf, met hulp van ons, jullie Oudere Broeders en Mentors. Zo zullen de taken van wederopbouw en bijstand worden volbracht binnen de Wet.

Onschadelijk

Velen zien deze komende tijd met angst tegemoet, zich bewust van de vérstrekkende veranderingen die nodig zijn om het onvoorspelbare handelen van de mens te zuiveren en onschadelijk te maken. Wanneer echter de noodzaak van verandering wordt ingezien en begrepen, zal de meerderheid graag haar bijdrage leveren aan de uitvoering ervan.

Wanneer Maitreya voor de wereld verschijnt, zal dat het sein zijn om met dit werk te beginnen. Een ieder zal zijn aandeel kiezen, groot of klein, en een ieder zal weten dat zijn bijdrage onmisbaar is voor het geheel. Zo zullen de mensen tezamen werken voor het welzijn van allen, en zo zullen zij zich tezamen vinden in elkaars harten.

Zo zullen de mensen leren liefhebben en de vreugde van broederschap en rechtvaardigheid leren kennen. Zo zullen zij van alle kanten uitdrukking geven aan de blauwdruk van goddelijkheid.