Tekenen van de tijd - december 1998

Argentijns kind als wondergenezer

"Alleen door een wonder zou ik mijn reukvermogen weer terug kunnen krijgen dat ik ben kwijtgeraakt na een hersenoperatie om een tumor te verwijderen," zei Rosa de Quinteros, een van de 3000 mensen die de vijf-jarige Gabriel Moyano bezoeken, die naar verluidt genezende krachten kreeg na een bezoek van de Maagd Maria."Ik ruik vooral de geur van rozen," zei Quinteros, die niet wist dat dit nu juist de geur is die het kind thuis ruikt wanneer de Madonna aanwezig is.

Het begon allemaal in maart 1998, toen mensen van Villa Libertad, in het westelijk Argentijnse dorp Pocito (provincie San Juan) zagen hoe op een muur van een garagebedrijf een afbeelding van Maria verscheen. Ze wisten zeker dat het iets bovennatuurlijks was en het trok snel de aandacht van de mensen in de provincie en vervolgens uit het hele land. Een groepje kinderen, onder wie Gabriël, merkte haar als eerste op. Ze waren in de achtertuin van de garage aan het spelen toen zij enkele vreemde lichten zagen die een gedaante aannamen.

Vanaf die dag, zo zegt Gabriël, verschijnt Maria elke nacht in zijn kamer, evenals een beeltenis van Jezus de Barmhartige, om hem te vertellen dat hij de mensen moet genezen die naar Pocita komen. "Hij plaatst een blauwe straal en een rode straal op mijn borst en zegt dat ik die door moet geven aan de mensen die ik de volgende dag moet genezen," legt Gabriël uit, die ook uitvoerig kan vertellen over de boodschappen die hij krijgt en het werk dat hij moet doen: "Maria en Jezus zijn degenen die genezen. Zij zeggen mij wat ik moet doen en ik doe het voor de zieke mensen die hier komen. Als ze niet genezen kunnen worden, dan zeg ik hun dat ook.

"Velen worden genezen en anderen gaan naar God en ik weet dit omdat Maria het mij uitlegt." Gabriël vraagt geen geld voor zijn genezing en beschouwt het allemaal, zoals hij het uitdrukt, als iets dat hij moet doen "omdat Maria en Jezus het vragen".

Maar kleine Gabriël geneest niet alleen thuis, hij reist ook naar plaatsen die Maria hem de nacht ervoor laat zien. "Zij vertelt mij dat er in een ziekenhuis of in een huis iemand ziek is, of verbrand, of wat dan ook. Dan brengt zij me met haar mantel, alsof wij vliegen, naar die plaats toe zodat ik kan zien wat er aan de hand is. De volgende dag ga ik er heen en genees de zieke, als God die niet met zich meeneemt." De moeder van Gabriël, Dora Pizarro, vertelt dat wanneer het kind ’s nachts zulke visioenen heeft, hij de volgende dag naar de desbetreffende plaats gaat alsof hij daar eerder is geweest.

"Wat hij ’s nachts ziet, gebeurt dan ook precies zo: de beschrijving van de plaats, het gezicht van de patiënt, zijn ziekte... alsof hij hem inderdaad eerder bezocht heeft." De ouders van Gabriël zeggen dat de verschijningen van Maria hun leven totaal veranderd hebben en zij hebben geprobeerd hun zoon over te halen ermee te stoppen. Gabriël weigerde omdat hij niet ongehoorzaam wil zijn aan Maria. (Bron: Diario de Cuyo, Argentinië)

(De meester van Benjamin Creme bevestigt de echtheid van dit bericht. De genezingen worden hoofdzakelijk door de meester Jezus verricht.)


Onbekende dame helpt inzittenden auto

Een onbekende oudere dame heeft in oktober in Mijdrecht een bestuurder en drie inzittenden van een personenwagen geholpen, toen de auto ondersteboven in een sloot terechtkwam. Het ongeval gebeurde toen de auto in de slip raakte door vermoedelijk een nat en besmeurd wegdek. De oudere dame hielp de vier uit de auto te komen en bracht hen op het droge. Wonder boven wonder bleken de vier personen niet gewond te zijn. Toen zij de dame wilden bedanken, was ze al verdwenen. (Bron: De Nieuwe Meerbode)

(De meester van Benjamin Creme verklaart dat de ‘oudere dame’ Maitreya was.)