Artikel van de meester -- december 1998


Voorspel van verandering

door de meester —, via Benjamin Creme

In de hele wereld heerst een toenemend besef van ophanden zijnde verandering. De ineenstorting van de belangrijkste valuta en financiële instellingen heeft het stelsel van de wereldeconomie aan het wankelen gebracht en geleid tot pogingen om het afbrokkelende bouwwerk van de mondiale economische structuur te stutten en zo mogelijk te herstellen. Deze ultieme pogingen zullen niet slagen. Op korte termijn kunnen ze slechts de uiteindelijke ineenstorting vertragen van een systeem dat niet langer levensvatbaar is, of bruikbaar voor verreweg de meeste mensen. Terwijl het millennium snel nadert, verliezen de oude, versleten structuren hun stabiliteit en samenhang en maken zo de weg vrij voor de opbouw van de nieuwetijdse vormen.

Idealen

Die nieuwe vormen moeten de idealen en aspiraties omvatten van alle mensen voor een rechtvaardiger wereld, een wereld die niet langer verscheurd en verdeeld is in rijk en arm, machtig en zwak. Ze moeten boven alles het denkbeeld omvatten van synthese, de innerlijke, geestelijke bedoeling van het Waterman-stelsel.

Wanneer Maitreya naar voren treedt om in volle openbaarheid te werken, zal hij de fundamenten leggen voor deze nieuwe benaderingen van leven: Hij zal de eenheid van de mensen benadrukken en de noodzaak van samen delen, rechtvaardigheid en vrede als de enige garantie voor vrede; hij zal alle mensen oproepen de fouten van het verleden te vergeven en te vergeten; hij zal de klaroenstoot geven tot samenwerking voor het welzijn van allen.

Zo zal de Grote Heer de weg voorwaarts tonen voor allen die gereed zijn om de reis naar de toekomst te beginnen. Zo zal Hij de stappen aangeven die genomen of vermeden moeten worden, wil het mensenras overleven en bloeien.

Krachtig

Er is weinig verbeelding nodig om in te zien hoe krachtig de invloed van Maitreya’s woorden en aanwezigheid zal zijn. Nooit tevoren in de menselijke geschiedenis heeft een man van zo’n formaat en bekwaamheid de wereld zijn unieke diensten en kennis aangeboden. Met Hem staan ook zijn discipelen, zelf volmaakte meesters, met verlangen gereed om hun werk van redding en hulp te beginnen.

Hoewel het er niet de schijn van heeft, verandert de wereld ten goede; de structuren die nu ineenstorten, zijn slechts het noodzakelijke voorspel van een hoognodig besef van de werkelijkheid waardoor de mens zijn waarden kan bijstellen en een nieuwe betekenis en doel aan zijn leven kan geven. Maitreya en zijn groep zijn hier om dit proces te stimuleren, om in elke situatie te helpen, om op te treden als de Oudere Broeders die zij zijn. Spoedig zullen zij gekend worden als de Raadgevers en Hoeders van de Waarheid, de Mentoren van diegenen die de wegen van juiste verhoudingen willen leren en die gereed zijn om te werken voor hun broeders en zusters in de hele wereld. Dat zijn er velen en zij zijn al bekend. Voeg jezelf bij dat groeiende aantal en laat nu zien dat je een van Zijn mensen bent.