Artikel van de meester -- januari 1998


De cruciale keuze van de mens

door de meester —, via Benjamin Creme

Wanneer de mens zich bewust wordt van zijn ware aard zal een diepgaande transformatie op aarde plaatsvinden. Die gebeurtenis ligt niet zo ver af als velen wellicht veronderstellen. Zelfs nu doen zich tekenen voor aan ons, jullie Oudere Broeders, dat velen zich bewust worden van deze gezegende waarheid. De magneet van evolutie, de geestelijke motor van God, trekt velen die nu gereed zijn voor deze openbaring, voorwaarts en opwaarts. Velen staan aan de poort, gereed om zichzelf te ervaren als goden. Mettertijd zullen zovelen door de poort gegaan zijn, dat de goddelijkheid van de mens een erkend feit wordt. Zo zal het zijn, en zo ook zullen mensen hun eenheid onderkennen.

Gaven

Ter ondersteuning van dit proces staan Maitreya en zijn discipelen klaar om naar voren te treden en hun gaven van liefde en ervaring te voegen bij de inspanningen van de mens. Zonder hun aanwezigheid zou de vooruitgang van de mens werkelijk langzaam en zelfs hoogst onzeker zijn.

Momenteel wacht de wereld, bewust of niet, op de openlijke verschijning van Maitreya onder de mensen. Evenzo ziet Maitreya verlangend uit naar het moment dat zijn gezicht door allen gezien kan worden, dat zijn woorden weerklinken in het verwachtingsvolle denken en zijn liefde doordringt in het geopende hart van allen die hun medemensen liefhebben. Recente gebeurtenissen wekten de hoop dat zijn verschijning kon beginnen vòòr het einde van het afgelopen jaar, maar Wij maken plannen — en wijken ervan af — naar de omstandigheden voorschrijven, en geen enkele datum staat onherroepelijk vast. In wezen, echter, is dat ogenblik nu aangebroken en kunnen de mensen elk moment verwachten de Grote Heer te zien.

Kracht

Wanneer, spoedig, die dag aanbreekt, zullen velen de buitengewone kracht ervaren van Maitreya’s liefde, zijn diepgaande kennis van de toestand van de mens, de praktische stappen die hij zal aanbevelen om die toestand te verbeteren. Aan hen zal de taak zijn om deze te beoordelen en in te schatten, en om hun keuze te maken: vrijheid en rechtvaardigheid voor allen, en een einde aan het lijden van de mens, of een einde aan het menselijk bestaan op aarde in een vernederende ondergang. Maitreya weet dat de mensen juist zullen kiezen; dat hij niet vergeefs gekomen is. Hij weet dat helder in het hart van de mens de aspiratie, het verlangen brandt naar broederschap en gerechtigheid, naar juiste verhoudingen en vertrouwen. Maitreya’s leiderschap en liefde zijn de gezamenlijke sleutels die het hart van de mens zullen ontsluiten.

Lezers van deze bladzijden zullen weten wat te verwachten, aanvoelen hoe te reageren. Neem deze gelegenheid te baat om jullie broeders en zusters overal ter wereld te dienen door hun het blijde nieuws te vertellen. Maak hen bewust van de onschatbare ervaring en keuze die hun spoedig ten deel zal vallen. Moedig ze aan met hoop en de verwachting van een betere, gelukkiger toekomst en open zo hun hart voor Maitreya’s liefde.