Vragen en antwoorden -- juni 1998


V. Is Maitreya sinds het vorige nummer van Share Nederland nog ergens verschenen?

A. De stad in Mexico waar Maitreya op 5 april verscheen, was Villahermosa.

Op 12 april verscheen Maitreya aan ongeveer 300 christenen in Zaozhuang, China. Hij sprak er 17 minuten. Eerder werd in de buurt water opgeladen.

Op 19 april verscheen Maitreya in Canada aan 200 à 300 christenen. Hij sprak er 17 minuten. Eerder werd in de buurt water opgeladen.


V. 1) Welke rol speelden Maitreya en de meesters in de recente doorbraak in Noord-Ierland? 2) Zal de vredesovereenkomst, vanuit het standpunt van de Hiërarchie, werkelijk tot vrede leiden in dat geplaagde land of 3) is dit slechts een tijdelijke stap voorwaarts?

A. 1) Geen enkele. 2) Niet meteen. 3) Ja. Maitreya’s betrokkenheid zal nodig zijn om beide zijden tot een echte vredesovereenkomst te brengen.


V. Een groeiend aantal medewerkers meldt ervaringen met Maitreya en/of andere meesters of discipelen. Enkele mensen hebben zelfs meerdere ervaringen gehad. In plaats dat zij er verheugd en geïnteresseerd meer over willen weten, reageren sommigen in de groepen (vooral degenen die geen of misschien minder ervaringen hebben gehad) met jaloezie of cynisme. Meer dan iets anders, lijken ervaringen met Maitreya te leiden tot verdeeldheid en naijver tussen dezelfde mensen die de weg voor hem zouden moeten voorbereiden. Hoe kunnen we hiermee omgaan?

A. Ik ben het er niet mee eens dat ervaringen met Maitreya tot verdeeldheid en naijver leiden. Als dit zich voordoet, denk ik dat deze reacties eerder het gevolg zijn van de ongevoelige en ‘snoevende’ manier waarop over meerdere ervaringen wordt verteld aan degenen die zulke ervaringen niet hebben gehad (of niet hebben herkend).


V. De koolstofdateringsmethode lijkt in ‘tegenspraak’ te zijn met sommige standpunten van esoterici met betrekking tot de ouderdom van bepaalde voorwerpen en gebouwen. 1) Komt dit doordat de veronderstellingen over de aard van radioactiviteit onjuist zijn en dat dit veroorzaakt wordt doordat alle natuurrijken, inclusief het minerale, steeds radioactiever worden vergeleken met vroeger? En zitten de lineaire extrapolaties die gebruikt worden om de ouderdom vast te stellen er daarom in feite ver naast? 2) Zijn hierover verwijzingen te vinden in de boeken van AAB of andere esoterische teksten?

A. 1) Ja. 2) Ja. Mijn eigen meester heeft — in verband met de koolstofdatering van de Lijkwade van Turijn — gezegd dat deze techniek er tot 2000 jaar naast kan zitten. Daarom is ze alleen geschikt voor zeer oude voorwerpen.


V. Hoewel het me zeker duidelijk is dat de wereldeconomie op de rand van de afgrond staat, vraag ik me af wat de heer Creme vindt van het millenniumprobleem op vele computers. De wereld lijkt erg zelfgenoegzaam terwijl de tijd om deze"bug" (computerfout) op te lossen opraakt. Zelfs de Amerikaanse regering heeft openlijk toegegeven dat ze het niet op tijd zullen hebben opgelost. Dit betekent dat apparatuur voor luchtverkeersleiders, banken en allerlei soorten federale computerprogramma’s niet meer zullen werken. Liften, treinen, kluisdeuren in banken — een oneindig aantal computergestuurde machines zullen gewoon niet werken. Alleen al het gevaar van de apparatuur van de luchtverkeerscontrole die niet werkt, is overduidelijk. Het ziet ernaar uit dat we een angstaanjagende tijd tegemoet gaan, die volgend jaar al begint. Als de rijke VS deze problemen niet op tijd kunnen oplossen, dan zullen de problemen voor de ontwikkelingslanden nog groter zijn. Zelf denk ik dat we de hulp van de meesters nodig hebben om deze crisis het hoofd te kunnen bieden en ik hoop dat die niet achterwege zal blijven. Kunt u hier iets over zeggen? Is het te laat om de chaos af te wenden?

A. Het hangt ervan af hoe hard er vanaf nu aan het probleem gewerkt wordt. De oplossing is eenvoudig, maar tijdrovend en saai werk, en het is erg kostbaar: voor Groot-Brittannië alleen al zijn de schattingen tussen de drie en tien miljard pond sterling voor de essentiële overheidstaken. De Britse regering geeft een miljard pond sterling uit om 20.000 mensen op te leiden die in de komende 18 maanden het vereiste werk moeten doen. Of dit toereikend is of niet moet worden afgewacht. Maar in computers die nu worden verkocht, is al afgerekend met het datumprobleem, de "bug", dus misschien zullen veel bedrijven simpelweg hun oudere modellen eerder vervangen. Dit is natuurljik geen oplossing voor de vele problemen die zich zullen voordoen bij computergestuurde machines. Zullen de meesters tussenbeide komen en helpen? Volgens mijn informatie niet.


V. Was koning Salomon een eerdere incarnatie van Jezus?

A. Nee. Koning Salomon had een 2e-straals ziel; Jezus had een 6e-straals ziel.


V. Was het medaillon dat Maitreya droeg bij zijn verschijning in Nairobi het zegel van Salomon?

A. Nee


V. In Maitreya’s missie I (hoofdstuk 6) zegt u dat de Boeddha elk jaar tijdens het Wesak-feest in mei de Shamballa-kracht vrijgeeft en dat deze "in toenemende sterkte zal worden vrijgegeven tot het jaar 2000". 1) Is dit nog steeds het plan? 2) Zal Maitreya daarna deze taak op zich nemen? 3) Zal de sterkte van de Shamballa-kracht blijven toenemen nadat de Boeddha deze voor het laatst heeft vrijgegeven of zal er minder van vrijkomen?

A. Na 2000 zal de Hiërarchie ‘de balans opmaken’ van het effect van de Shamballa-kracht die al is vrijgegeven en dan beslissen over het verder vrijgeven (of niet).


V. Heeft Maitreya iets te maken met een grote groep van zonaanbidders die Mithraïsten worden genoemd?

A. De Mithras-godsdienst is zeer oud, maar heeft niets te maken met Maitreya, die een heel andere naam is. De Boeddha, die zich manifesteerde via prins Gautama, verscheen via Mithras in een vorige manifestatie. Vorige manifestaties van Maitreya (vòòr Jezus) waren via Shankaracharya, Chaitanya en Krishna.