Artikel van de meester -- juni 1998


De ontvangst van Maitreya

door de meester —, via Benjamin Creme

Maitreya weet dat wanneer hij op het wereldpodium naar voren treedt, hem een gemengde ontvangst vanuit de mensheid wacht. Velen zijn er die in vreugdevolle verwachting uitzien naar dat moment, voor wie dit het begin is van de Nieuwe Tijd die de zonen der mensen wacht.

Anderen echter, die weinig begrijpen van de betekenis en het proces van zijn komst, zullen achterdochtig zijn en zijn geloofsbrieven wantrouwen, zich angstig bewust van de bijbelse waarschuwingen die zij al te snel verkeerd interpreteren. Weer anderen zullen slechts van de zijlijn toekijken, in afwachting van een aanwijzing van degenen voor wie zij een zekere achting hebben.

Zo zal de mensheid zichzelf opstellen aan de ene of de andere kant: zij die de Leraar met open armen verwelkomen, enthousiast zijn leringen en raad zullen volgen, en zij die hem zien als de belichaming van het kwaad en alles wat zij niet vertrouwen.

Zo zal het zwaard des onderscheids zijn werk doen en uitwijzen wie voor vrijheid en rechtvaardigheid, praktische goede wil en liefde zijn, en ook uitwijzen wier achterdocht en angst, vooroordeel en haat voorkomt dat zij de waarheid herkennen van Maitreya’s boodschap van mededogen en liefde. Zo zal het zijn, en zo zullen de mensen beproefd worden als de behoeders van hun toekomst.

Wanneer de eerste schok van de kennismaking met Maitreya wegebt, zullen mensen inzien dat in veel van wat voor hen mysterieus en nieuw is, er nog steeds veel te vinden is dat logisch en praktisch, vanzelfsprekend en waar is. Eeuwenoude waarheden, opnieuw uitgedrukt, zullen in hun denken weerklinken als nooit verdwenen zekerheden waarop hun geloof in het leven steunt. De aspiratie die aan de menselijke evolutie ten grondslag ligt, zal haar weldadige kracht doen gelden en mensen bewust maken van een gelegenheid om te dienen als nooit te voren, om nieuwe hoop en betekenis te vinden en de uiterlijke vormen te creëren van de nieuwe beschaving. Zo zal het zijn.

Gereed

Zie uit naar deze tijd die nu heel nabij is; Maitreya staat op het punt te verschijnen, gereed om de strijd aan te gaan met verdeeldheid en hebzucht. Sluit je aan bij zijn oproep voor rechtvaardigheid en vrijheid, verzoening en vrede en stel je met alles wat je hebt in dienst van het ras. Dit is een tijd als nooit tevoren. Dit is een tijd die nooit terug zal keren. Kijk diep in je hart en maak je keuze: voor een toekomst die baadt in licht en liefde — of verloochening van je bestemming.

Maitreya weet dat de tijd rijp is voor verandering. Hij weet dat de mensheid gereed is voor de proef. Hij staat klaar om te verschijnen en zijn missie te beginnen.