Artikel van de meester -- mei 1998


Een unieke tijd

door de meester —, via Benjamin Creme

Voor velen wijst alles er nu op dat de wereld onbesuisd aanstuurt op vernietiging. Aan alle kanten zien zij hun afgoden vallen, hun verwachtingen vervliegen, hun toekomst bedreigd. Verloren en verbijsterd zoeken zij koortsachtig naar hulp, niet in staat de kracht van het nieuwe te weerstaan. Er zijn weinig tekenen, menen zij, dat er iets goeds kan komen uit de huidige vaart van verandering, noch dat zij kunnen hopen er baat bij te hebben. Aldus in angst gevangen, ziet de toekomst voor hen er werkelijk somber uit.

Aspiratie

Als zij eens wisten hoe ver zij ernaast zitten, hoe ver van de waarheid hun beeld van de toekomst is.
Konden zij maar een glimp opvangen van het wonder dat hen wacht, dan zouden hun angsten omslaan in vreugdevolle verwachting en hun harten gloeien van het vuur van vervulde aspiratie.
Wonderbaarlijke mogelijkheden vragen de dringende aandacht van de mensen; dit is een unieke tijd voor uitbreiding van het menselijk bewustzijn: een tijd als nooit tevoren in de geschiedenis van de wereld. Waarom zouden mensen bang zijn bij zo’n vooruitzicht?

Ongegrond

Wanneer Maitreya en zijn groep naar buiten treden, zullen mensen beseffen dat hun angsten ongegrond zijn, dat niets dan goeds de mensenzonen wacht, hun vertrouwen en moed versterkt door de aanwezigheid van de Zonen van God. Zo zal het zijn, en zo zullen de mensen zich bewust worden van de mogelijkheden die de toekomst biedt om in formaat en invloed te groeien, om hun voorbestemde rol op zich te nemen als de behoeders en de voeders van de lagere natuurrijken, om de krachten van het heelal bruikbaar te maken en ten goede van allen aan te wenden.
Alleen de mens zelf kan de mens ervan weerhouden zijn bestemming waar te maken.
Wanneer de mensen gereed zijn om het beginsel van samen delen te aanvaarden, worden alle dingen mogelijk. De banden van vertrouwen en respect die zo ontstaan, zullen huizehoge golven van energie vrijmaken die, gericht en onder controle gehouden, de wereld zullen transformeren. Niets kan dan nog de vooruitgang en ontwikkeling van de mensheid tegenhouden. Niets kan dan nog de vurige geest van de bewuste mens ontmoedigen. De mens zal zijn geboorterecht opeisen en een god worden.
De aanwezigheid van Gods Zonen is de garantie dat de mens zijn geboorterecht daadwerkelijk zal beërven en zijn plaats zal innemen naast zijn Oudere Broeders — om zich te bekommeren om degenen die volgen, hen te bemoedigen, te onderrichten en adviseren, de weg te wijzen en te bezielen.
De mens staat op de drempel van grootse dingen. Niets kan hem beletten of beperken als hij het voorbeeld van de Broeders volgt — en het ook wil.