Vragen en antwoorden (uittreksel) --
november 1998


V. Is Maitreya nog ergens verschenen sinds het vorige nummer van Share Nederland?

A. De stad in Bolivia waar Maitreya op 6 september verscheen was Oruro.

Op 20 september verscheen Maitreya aan 150 christenen in São Paulo, Brazilië. Hij sprak er 18 minuten; er heerste een eerbiedige stilte. In de omgeving werd water opgeladen.

Op 27 september verscheen Maitreya aan 150 christenen in Mexico. Hij sprak er 19 minuten. Eerder was in de omgeving water opgeladen.


V. Zal de Boeddha een ondersteunende rol spelen op Verklaringsdag?

A. Het antwoord hierop is ja. De Boeddha heeft een ondersteunende taak sinds Maitreya in 1945 zijn beslissing nam om terug te keren. De Boeddha maakt geen deel meer uit van de Hiërarchie, maar heeft er wel een relatie mee. Hij bevindt zich op een hoger niveau dan de Hiërarchie, namelijk in Shamballa, het centrum waar de Wil van God gekend wordt. Hij zit in de Raad van de Heer der Wereld en treedt op als de goddelijke bemiddelaar tussen Shamballa en de Hiërarchie. Elk jaar tijdens het Wesak-feest daalt hij af tot vlakbij de aarde en brengt hij de energie van Shamballa mee, die voor het komende jaar in de wereld wordt verspreid.

Sinds Maitreya’s verklaring dat hij in de wereld zou terugkeren, staat de Boeddha elk jaar achter hem. Er is ook een nauwere samenwerking in de zin dat Hij de beschikking heeft over de zogenoemde "gewaden van de Boeddha". De Boeddha is de belichaming van het goddelijke wijsheidaspect op deze planeet en die goddelijke wijsheid is zijn "gewaad". Dus Maitreya kan de wijsheid van de Boeddha gebruiken, samen met zijn eigen liefde, voor de noodzakelijke leringen om de mensen in het Oosten en in het Westen te benaderen. Hij kan de wereld evenzeer door de ogen van de Boeddha zien als door zijn eigen ogen.

Er is dus een heel nauwe verwantschap: zij zijn twee van de eerste mensen die inwijding namen, lang geleden in vroeg-Atlantische tijden, en zijn sindsdien altijd bij elkaar gebleven. Maitreya bevindt zich nog in de Hiërarchie, de Boeddha is nu in Shamballa en helpt Maitreya op elke mogelijke manier. Er zijn andere grote wezens die Maitreya overschaduwen en hun buitengewone kosmische energie bij de zijne voegen. Nog nooit was een avatar zo goed toegerust als Maitreya nu — omdat geen enkele avatar ooit zo’n taak heeft gehad als die Maitreya nu heeft.


V. 1) Hoe zal een ineenstorting van de financiële markten in de ontwikkelde landen leiden tot een eerlijker verdeling van welvaart met de ontwikkelingslanden. 2) En wanneer?

A. 1) Maitreya zal naar voren treden zodra de ‘ineenstorting’ zich wereldwijd heeft verspreid en hij zal pleiten voor het beginsel van samen delen als het enige antwoord op onze economische problemen. Wanneer we dit inzien, zullen we de plannen in werking stellen voor de herverdeling van de hulpbronnen, die reeds bestaan en klaar liggen om in praktijk te worden gebracht. Deze ‘ineenstorting’ van de markten begint nu inderdaad wereldwijde proporties aan te nemen. 2) Het is onmogelijk om een precieze datum te geven, maar alles wijst op zeer binnenkort.