Artikel van de meester -- november 1998


De Nieuwe Tijd breekt aan

door de meester —, via Benjamin Creme

Het is al vele jaren normaal en gangbaar om te spreken over de Nieuwe Tijd en wat die betekent voor de toekomst van de mensheid. Weinigen onderkennen of begrijpen de veranderende astronomische verhouding die een nieuw tijdperk mogelijk en onvermijdelijk maakt. Gedurende meer dan tweeduizend jaar is de belangrijkste kosmische energie die het leven op aarde heeft bepaald naar ons toegestroomd vanuit het sterrenbeeld Vissen. Die invloed neemt snel af naarmate de relatie van onze zon zich verwijdert van Vissen en zich verplaatst naar Waterman.

De nieuwe energieën van Waterman, die dagelijks in kracht toenemen, doen hun aanwezigheid reeds voelen en liggen ten grondslag aan de veranderingen die nu, op elk gebied, op wereldschaal plaatsvinden. Deze veranderingen moeten (en zullen) de hoedanigheid, de innerlijke aard weerspiegelen van de Waterman-energie — namelijk die van synthese.

Deze energieën van synthese, die de verschillende strengen van ons rijkgeschakeerde leven samenvoegen en vermengen, hebben tot taak de mensheid te brengen tot een besef van haar eenheid, tot een begrip van haar rol in het grote Plan en een vermogen om dat plan te openbaren in juiste verhoudingen op het stoffelijke gebied.

Eerste stappen

De eerste stappen worden nu gezet, terwijl de landen worstelen met de problemen van een stervende economische structuur en veranderende politieke betrekkingen. De prille tekenen van een nieuw mondiaal bewustzijn worden zichtbaar naar gelang mensen de noodzaak beseffen van samenwerking bij de aanpak van hun milieuproblemen. Dit voorspelt veel goeds voor de toekomst en toont een juiste reactie op een groot gevaar dat zich aan het ras voordoet: tenzij de schade die nu aan het ecologische evenwicht van de planeet wordt berokkend snel wordt hersteld, zal de levensverwachting van velen drastisch verminderen. Niemand, arm of rijk, is volledig vrij van deze sluipende ondermijning van het menselijke immuunsysteem. Door aantasting van dit systeem brengen de mensen zichzelf in gevaar.

Niettegenstaande de ernst van deze en andere problemen wordt er veel vooruitgang geboekt bij de aanpak ervan, en wereldwijd zijn er vele groepen die het als hun voornaamste taak zien om deze gevaren onder de aandacht te brengen van de overheidsinstanties in elk land.

Gezien dat feit is er alle hoop dat de naties uit deze periode van beproeving tevoorschijn zullen komen met een nieuw vertrouwen in de toekomst en in de voordelen van samenwerking en wederzijdse hulp.

Op deze wijze brengen de energieën van Waterman de volkeren daadwerkelijk tezamen, scheppen zij de banden van samenwerking en begrip en, al is het langzaam en geleidelijk, smeden zij de ongelijksoortige krachten van het huidige stelsel aaneen tot één synthetisch geheel.

De Nieuwe Tijd breekt waarlijk aan. De ophanden zijnde komst van Maitreya en zijn groep zal het begin inluiden.