Artikel van de meester -- oktober 1998


Het herstel van het Plan

door de meester —, via Benjamin Creme

Voor het eerst in de moderne geschiedenis begint de mensheid zich bewust te worden van haar onderlinge verbondenheid. Eeuwenlang hebben landen elkaar bevochten en geplunderd, waarbij zij een spoor van onuitsprekelijk leed en wanhoop achterlieten. Ofschoon vele haarden van zulk geweld nog steeds standhouden, hebben de volkeren in het algemeen — althans in theorie — deze goddeloze praktijk afgezworen. De laatste twee grote wereldbranden hebben het ras gezuiverd en een nieuwe benadering van het leven mogelijk gemaakt.

Dit heeft ook de openlijke terugkeer in de wereld van de Wereldleraar mogelijk gemaakt; deze keer niet alleen, maar tezamen met zijn discipelen, de oudere leden van de Hiërarchie waarvan hij het hoofd is. Het Koninkrijk Gods zal aldus, openlijk, onder de mensen geopenbaard worden. Dit is een terugkeer naar de omstandigheden die bestonden in het oude Atlantis, honderdduizend jaar geleden. Toen wandelden de meesters onder de mensen en werden zij gekend voor wie zij zijn, de Behoeders en Leraren van het ras.

Vooruitgang

Nu we het Waterman-tijdperk binnengaan, opent de spiraal van de geschiedenis een nieuwe mogelijkheid tot vooruitgang voor de mensheid en het Plan. De aanwezigheid van de meesters zal werken als een opwekkende magneet die miljoenen zal aanzetten tot handelen om het evenwicht in de wereld te herstellen. Zo zullen de mensen de samenwerking met hun mentors en Oudere Broeders herstellen en zo zullen zij zich in versneld tempo voorwaarts en opwaarts bewegen. De tijd voor deze blijde en heilige hereniging is gekomen.

Achter de schermen hebben de meesters zich met de grootste inspanning voorbereid op deze tijd en zij verwelkomen de gelegenheid om openlijker te kunnen dienen. Ook zij verlangden naar een nauwer contact met hun jongere broeders. Van nu af aan zal dat contact toenemen en leiden naar een tijd van wederzijdse verbondenheid waarin de mensheid zelf verantwoordelijkheid zal nemen voor de behartiging van het plan.

Transformatie

We naderen een tijd van transformatie van een buitengewone omvang. Spoedig, nu zeer spoedig, zal de wereld zich bewust worden van de realiteit van de economische ineenstorting. De hedendaagse financiële structuren zullen worden ontmaskerd als de schandelijke mechanismen die ze zijn — die miljoenen mensen veroordelen tot armoede, verhongering en gebrek, terwijl anderen "hun rijkdom uitstallen voor de ogen van de armen".

Spoedig zal Maitreya naar voren treden en zijn stem laten horen. Zijn leringen zullen weerklinken: "Alleen samen delen zal de wereld redden."

"Maak van samen delen en rechtvaardigheid je banier en ken ware vrede."

"Vertrouw op samen delen en transformeer het leven op Aarde. Er is geen andere weg."

Zo zal Maitreya aansporen en inspireren tot de schepping van een nieuwe benadering van leven, en zo zullen de mensen zelf hun hart openstellen voor de mogelijkheid van het nieuwe, en het plan op Aarde herstellen.