Tekenen van de tijd - september 1998


De aboriginal

In juli 1998 werd in de woestijn in Zuid-Australië, dichtbij het Eyre-meer, 645 kilometer ten noorden van Adelaide, een reusachtige tekening van een "Aboriginal" (een oorspronkelijk bewoner van Australië) ontdekt, prachtig getekend en geproportioneerd. De figuur heeft een lengte van vier km en is alleen te zien van een hoogte van 900 meter; hij werd ontdekt nadat bedrijven in de naburige stad Marree anonieme faxberichten ontvangen hadden die op zijn aanwezigheid wezen. De figuur is uitgevoerd in een zes meter brede groef in de aarde die van ongeveer 900 meter hoogte roestkleurig lijkt en afsteekt tegen de witte woestijngrond. De omtrek van de lijntekening bedraagt 16 kilometer. Ray Goss was de eerste die de afbeelding vanuit een vliegtuig zag en volgens hem is het onmogelijk om de vorm op de grond te herkennen. "Het is een tekening van een aboriginal," zei hij. "Hij heeft een soort speer zijn hand."

De mysterieuze figuur heeft grote belangstelling gewekt bij de Australische en internationale media en er is veel speculatie over de maker. Terwijl sommigen denken dat het een grap is van de lokale bevolking om toeristen te lokken, veronderstellen anderen dat dit alleen het werk van buitenaardse wezens kan zijn. (Bron: The Guardian, GB)

(De meester van Benjamin Creme verklaart dat dit wonder het idee was van Maitreya, die de hulp van de Ruimtebroeders inriep om het werk uit te voeren.)


Lichten aan de hemel

In juni en juli 1998 hebben de Engelse media drie keer bericht dat honderden mensen de telefoonlijnen van de politie bezet hielden voor meldingen van ongewoon heldere, groene en blauwe lichten aan de nachtelijke hemel, die zich in noordoostelijke richting boven het land verplaatsten. Op 11 juni kwamen er vanaf 23.02 uur in een tijd van 90 minuten 288 telefoontjes binnen bij de politie en de kustwacht. De meldingen varieerden van vliegende schotels en lichten groter dan een auto tot een brandend vliegtuig. In het zuiden van Engeland nam de politie van Thames Valley contact op met de vluchtcontrole op de luchthaven Heathrow na meldingen van een brandend vliegtuig.

In Lewes, zuid-Engeland, zei Janet Troop: "Ik zag een buitengewoon helder licht, zo groot dat het de hemel verlichtte. Het was alsof er iets verbrandde."

Alan Lester uit Eastbourne, zuid-Engeland, liet zijn hond uit toen hij het licht zag: "Het was alsof de nacht in dag was veranderd," zo zei hij.

BBC Radio Stoke maakte melding van luisteraars die het verschijnsel gedurende drie achtereenvolgende nachten (5 tot 7 juni) hadden gezien, terwijl een luisteraar op BBC Radio Merseyside haar ervaring beschreef toen ze op 11 juni in een buitenwijk van Londen reed: "De hele hemel werd verlicht. Het was als een brandende bal... het leek bijna alsof die zich parallel met ons voortbewoog. Het was ongelofelijk."

De media waren er snel bij om speculaties een halt toe te roepen met de geruststelling dat de oorzaak van de lichten een "meteorietenregen" was. Verslagen van ooggetuigen wijzen echter op iets uitzonderlijkers. David Kyte uit Eastbourne zei: "Het vloog over mijn hoofd. Het was spectaculair — verblindend. Ik dacht dat het een ruimteschip was." (Bronnen: The Guardian, Daily Mail, Daily Telegraph, The Sun, BBC News Online, GB)

(De meester van Benjamin Creme verklaart dat Maitreya verantwoordelijk was voor deze "lichten" aan de hemel.)


 Kabbalist voorspelt verschijning van de Messias

De joodse hoofdkabbalist die in Jeruzalem woont, geeft zijn leringen nu in het openbaar aan het publiek. Dit is opmerkelijk, omdat dit tot voor kort volstrekt verboden was. Hij verklaarde dat zijn lering in het verleden (noodgedwongen) geheim moest zijn vanwege de "krachten van het kwaad". Maar nu zijn de dingen aan het veranderen, zei hij, en deze krachten houden op te bestaan omdat de Messias spoedig zal verschijnen. (Bron: Franse televisie)