Artikel van de meester -- september 1998


De wereld is nu één

door de meester —, via Benjamin Creme

Maitreya staat gereed om te verschijnen. Recente gebeurtenissen in de ‘gokpaleizen’, in Oost en West, versterken de verwachting van een spoedig contact met de mensheid. De Westerse economieën zijn niet veel langer bestand tegen de besmetting die de Oosterse landen op hun knieën bracht. De wereld is nu één en de landen worden zich langzaam en pijnlijk van dit feit bewust.

Niettemin lijdt het geen twijfel dat de grote Westerse landen tot elke prijs zullen proberen hun eigen voortbestaan veilig te stellen. Eigenbelang zal (als altijd) aan de orde van de dag zijn, en er zal zelfs geen schijn van altruïsme over zijn in de aanpak van de wereldcrisis. De huidige wereldeconomie is echter zó verweven, de wederzijdse investeringen in industrieën en financiële structuren zó talrijk en wijdverspreid, dat deze broze structuren spoedig zelf zullen instorten, waarna de wereld gereed is voor het nieuwe.

Nieuwe benadering

Maitreya zal werken aan de aanvaarding van een nieuwe aanpak en de landen aansporen om te accepteren dat alleen samen delen hun problemen zal oplossen, dat zonder samen delen en rechtvaardigheid vrede hun altijd zal ontglippen.

Het bewind van deze vrijbuiters, de arrogante minachting voor de rechten van anderen moet voor altijd voorbij zijn. Uitbuiting van miljoenen mensen mag niet langer de bron zijn van de rijkdom van ondernemingen en als norm worden aanvaard.

Wanneer Maitreya spreekt, zal hij aandacht vragen voor deze grootste onrechtvaardigheden van de huidige samenleving en zijn oproep doen tot verandering. De ineenstorting van de aandelenmarkten zal mensen bewust maken van de speculatieziekte, die de structuur van het menselijk leven zelf vernietigt.

Centrale figuur

Zo zal Maitreya een centrale figuur worden in de periode die nu voor ons ligt. Zo zullen mensen een inspirerende denker vinden, een woordvoerder voor de onderdrukten, en zo zullen mensen zich bewust worden van het nieuwe licht dat Maitreya’s lering brengt — het licht van wijsheid en waarheid.

Wellicht zullen mensen aanvankelijk twijfelen aan de doeltreffendheid van Maitreya’s plannen, maar mettertijd zullen ze inzien dat geen enkele andere methode de armoede en pijn zal verlichten waaronder de helft van de wereld zucht. De spiraalsgewijze neergang van de aandelenmarkten geven het einde aan van een tijdperk van ongeremde hebzucht en een nieuwe werkelijkheidszin zal de plaats innemen van de huidige verwarring. Mannen en vrouwen overal zullen zich aan Maitreya’s zijde scharen, hun aspiratie ontwaakt als nooit tevoren, hun hart stralend bij de gelegenheid om een zo waardevolle zaak te dienen: niets minder dan de herschepping van deze wereld.

Spoedig zal de roep luid weerklinken: Deel samen en red de wereld! Alleen rechtvaardigheid zal ons vrede brengen! Mensen overal zijn broeders!