Aankondigingen en feiten - april 1999

In de loop der jaren heeft Share Nederland artikelen gepubliceerd over Maitreya’s verwachtingen op het gebied van politieke, sociale, ecologische en geestelijke veranderingen in de wereld, zoals deze werden verstrekt door een van Maitreya’s medewerkers uit de gemeenschap in Londen waar hij verblijft. Van tijd tot tijd hebben ook Benjamin Creme en zijn meester hun prognoses van toekomstige ontwikkelingen gegeven. In deze rubriek, Aankondigingen en feiten, maken we melding van recent nieuws, gebeurtenissen en commentaren die verband houden met deze uitspraken.

Kopstukken samen in Jubilee 2000

"De schuld zal worden afgeschreven. Op geen enkele manier kan aan deze schuld worden voldaan." (Medewerker van Maitreya, Share Nederland, mei 1989)

Internationale kopstukken hebben de handen ineengeslagen om nog dit jaar, voor de overgang naar 2000, de schuldenlast van de Derde Wereld kwijt te schelden.

De voormalige bokskampioen Mohammed Ali, U2-zanger Bono, paus Johannes Paulus II en de Dalai Lama behoren tot de popsterren, de sportfiguren en de religieuze leiders die zich voor dit doel inzetten: de campagne Jubilee 2000.

Samen willen ze de regeringen van schuldeisende landen ervan overtuigen, dat de Derde Wereld nooit uit de problemen komt zolang er jaarlijks zware afbetalingen van oude schulden moeten worden voldaan.

Jubilee 2000 wordt een variant op het megaconcert Live Aid in 1985, waarvan 1,5 miljard mensen via satellieten getuige waren. Drie platenmaatschappijen en het tv-kanaal MTV Europe steunen Jubilee 2000. (Bron: de Volkskrant)

 

Oproep tot internationale financiële hervorming

"Het einde van commercialisering is nu ophanden. In het algemeen zal er voor beurzen zoals ze nu draaien geen plaats zijn in de nieuwe samenleving." (Mei 1989)

Leiders van 17 ontwikkelingslanden hebben beperkingen bepleit voor valutaspeculanten en multinationals om te voorkomen dat zij zich verrijken ten koste van miljoenen armen in de wereld. De Groep van 15 (die in feite 17 leden telt en ongeveer 30 procent van de wereldbevolking vertegenwoordigt) kwam in Jamaica bijeen en concludeerde dat het uitbreken van de financiële crisis in zuidoost-Azië laat zien dat de geïndustrialiseerde landen rekening moeten houden met de belangen van de ontwikkelingslanden.

De leiders van de G-15 pleitten voor: internationale regels ter controle van de grote financiële partijen, vooral de speculatiefondsen en valutaspeculanten; een grotere stem van de Derde Wereld in de aanpak van de internationale financiële crisis; sociale vangnetten in ontwikkelingsbeleid en -programma’s om tegemoet te komen aan de behoeften van de armsten; kwijtschelding van de schulden van de armste landen door de Groep van zeven geïndustrialiseerde landen en de Europese Unie; en noodprogramma’s ter bestrijding van toenemende armoede en werkloosheid "om de internationale vrede en stabiliteit te waarborgen". (Bronnen: Associated Press, Reuters)

 

Historische stap in Iers vredesproces

"Op lokaal niveau zal de bevolking vertegenwoordigd worden door een soort regionaal parlement waarin protestanten en katholieken vertegenwoordigd zullen zijn. Onderlinge contacten zullen worden verbeterd." (Oktober 1993)

Na enkele dagen van verhitte debatten besloot de Noordierse Assemblee tot een ingrijpende politieke reorganisatie van de provincie. Het besluit werd aangenomen met 77 tegen 29 stemmen en werd door zowel de katholieke als de protestantse leiders gezien als een historische stap in het vredesproces.

De overeenkomst bepaalt dat Noord-Ierland 10 ministeries krijgt die de meeste van de provinciale kwesties behandelen, behalve veiligheid en belastingheffing. Een Noord-Zuid raad van ministers, met functionarissen van Noord-Ierland en de Ierse Republiek, zal zich buigen over gemeenschappelijke terreinen, zoals toerisme, landbouw en economie. De bedoeling van de veranderingen is om aan de rooms-katholieken meer zeggenschap en vertegenwoordiging te verlenen in de aangelegenheden van Noord-Ierland. Een katholieke vice-premier zei: "De vertegenwoordigers van unionisme en nationalisme zijn het eens geworden over constitutionele kwesties, sociale kwesties en economische zaken — voor het eerst in 80 jaar." (Bron: New York Times, VS)

 

Nederland ontdekt "nieuwetijds" kinderen

"Veel kinderen die nu in incarnatie komen, zijn meer ontwikkeld dan de vorige generaties. Ze zijn gevoeliger voor de geestelijke energieën en intuïtiever. Dit maakt deel uit van het evolutieproces. (....) We zijn nu zover dat er steeds meer kinderen worden geboren die zijn toegerust voor de nieuwe tijd; zij zullen ons leven transformeren." (Benjamin Creme, Maitreya’s missie, deel I)

In Nederland is het Platform Nieuwetijdskinderen opgericht, meldt De Telegraaf. Volgens de krant hebben nieuwetijds kinderen andere kenmerken dan de vorige generaties.

"Nieuwetijds kinderen leven vanuit hun gevoel en intuïtie, zijn te wijs voor hun leeftijd, hebben diep respect voor mens, dier en natuur, zijn hypergevoelig en soms paranormaal begaafd. Thuis en op school worden ze door hun gedrag niet zelden beschouwd als lastpakken die maling hebben aan overtuigingen en conventies."

Als voorbeeld wordt de 12-jarige Carel genoemd, een jongen die nooit mee wilde spelen, maar altijd "zat te kijken". "Pas toen hij zijn moeder vroeg waarom ze allemaal rode stralen tussen haar handen had en hoorde dat zij geen kleuren zag, begreep hij dat hij anders was."

Ook op school zag Carel altijd kleuren. "Blauwe stralen in de klas. En als de meester boos was, werden die rood."

Een eerste symposium van het Platform Nieuwetijdskinderen leidde tot een enorme belangstelling van ouders. (Bron: De Telegraaf)