Tekenen van de tijd - jan/feb 1999

Jezus verschijnt aan jonge vrouw in Kameroen

Edwige Mbalikoung, 24 jaar oud, is de oudste van acht kinderen uit een presbyteriaans gezin uit Abong Mbang, in het oosten van Kameroen. Ze leed aan een ernstige ziekte en was in het ziekenhuis bijna in coma geraakt. Zij zegt in haar dromen te zijn bezocht door Jezus Christus, die haar verzocht naar huis terug te gaan, te bidden en psalmen te lezen. Toen zij uiteindelijk gehoorzaamde, kwam er een insekt uit haar hoofd. Haar vader verbrandde het insekt en opeens was ze genezen. Toen zij op kritiek en achterdocht stuitte terwijl zij haar verhaal vertelde, verscheen Jezus opnieuw en ‘gaf’ haar stigma’s in haar handen — een bewijs voor de sceptici. Edwige Mbalikoung zegt dat de stigma’s de kracht hebben om te genezen. (Bron: Vent d’est, Kameroen)

(De meester van Benjamin Creme bevestigt dat de zieke vrouw werd genezen door de meester Jezus, die ook de stigma’s op haar handen creëerde.)

Maagd Maria in Santo Domingo

Marisol de Leon had juist haar 2-jarige dochter in bad gedaan, toen zij plotseling een witte reflectie zag in de met water gevulde plastic kuip. Eerst was ze bang en wilde ze wegrennen, maar ze besloot nog eens te kijken om te zien wat het was. Er was duidelijk een afbeelding van de Maagd Maria te zien; Marisol dacht dat het een wonder was.

"Een paar uur eerder had ik nog lopen mopperen dat ik geen cent had om naar de stad Higüey te gaan om de ceremonie van de Maagd van Altagracia bij te wonen. En nu kwam zij naar mij toe," aldus Marisol. Sindsdien hebben honderden mensen zich naar het huis van Marisol gespoed en zichzelf overtuigd van de wonderbaarlijke beeltenis. (Bron: Sucesos, Santo Domingo)

(De meester van Benjamin Creme verklaart dat de afbeelding door Maitreya werd gecreëerd.)