Artikel van de meester -- jan/feb 1999


Het algemeen welzijn

door de meester —, via Benjamin Creme

Naarmate het millennium naderbij komt, wordt het steeds duidelijker dat geleidelijk nieuwe waarden doordringen in het denken en het hart van de mensheid. Miljoenen mensen, eerder niet meer dan slaven, zijn niet langer bereid hun lot te verdragen; zij staan op tegen de tirannie die hen onderdrukt en eisen een beter bestaan.

Elders leidt nieuwe aandacht voor eerlijkheid en naleving van de wet tot onderzoek en veroordeling van de corruptie en het gebrek aan regels uit het jongste verleden. Een nieuw gevoel van verantwoordelijkheid voor anderen krijgt vat op het bewustzijn van velen die hun broeders en zusters overal ter wereld trachten te dienen. Waar komt deze louterende kracht, deze weldadige Genade vandaan?

Herstel

Al vele jaren nu vormt Maitreya het brandpunt voor de energie van de Geest van Vrede of Evenwicht in de wereld. Deze machtige kosmische Avatar verandert onder onze ogen de structuur van het menselijk bestaan. Door toedoen van Zijn weldadige kracht wordt dat wat vernietigde en verscheurde onschadelijk en heilzaam gemaakt; dat wat scheidt en verdeelt, probeert nu bijeen te brengen. In gelijke mate, met evenveel gewicht, leggen Actie en Reactie hun ritme van herstel op en brengen harmonie in de wereld.

Wanneer Maitreya openlijk werkt, zullen de mensen de werking van deze grote Wet beter zien.

Intussen brokkelt de oude orde af, naar de afgrond gedreven door haar eigen uitersten. De mensheid is getuige van de ineenstorting van het Rijk van Hebzucht, de tirannie van de marktwerking, de hoogtij van de vrijbuiters. Van nu af aan zal de ontwikkeling in alle aangelegenheden naar het algemeen welzijn neigen. Wat voor het algemeen welzijn werkt en het ondersteunt, zal bloeien; wat het tegenwerkt, zal verwelken. Zo zullen de nieuwe vormen en instituties de behoeften van alle mensen vervullen.

De tijd zal spoedig aanbreken dat het algemeen welzijn de maatstaf zal zijn waaraan alle activiteiten worden afgemeten. Zo zal de zuiverheid van het nieuwe gewaarborgd worden.

Verandering

Velen dringen aan op verandering, maar vrezen haar tegelijk, zozeer is hun denken beïnvloed door de gevestigde instanties en de media. Wanneer Maitreya verschijnt, spoedig, zullen de mensen beseffen dat de veranderingen die hij aanbeveelt ten goede komen van alle mensen, dat geen enkele groep bang hoeft te zijn voor de toekomst. Zo zal de Grote Heer werken om de krachten voor het Goede te verenigen, om de latente goede wil in iedereen op te roepen.

Spoedig zal het naar buiten treden van Maitreya beginnen en zal hij in vele publieke uitzendingen voor de mensen verschijnen. Zo zal hij de belangstelling en aandacht van de massa winnen, en hun stem zal roepen om zijn Verklaring.

Zo zal de Leraar zijn belofte vervullen om onder de mensen terug te keren en hen te leiden naar een nieuw en hoger licht. Zo zal het zijn, en zo zullen de mensen opnieuw beginnen aan hun reis naar de sterren.