Artikel van de meester -- juni 1999


Het gezag van de wet

door de meester —, via Benjamin Creme

Sinds de mensheid voor het merendeel het gezag van de Wet heeft afgewezen, heeft ze een reeks rampen meegemaakt waarachter zij ‘de hand van God’ ziet. Maar deze ‘handelingen van de mens’ vertonen weinig overeenkomst met de voorgenomen evolutie van deze Aarde.

Wanneer de mensen dit beseffen, zullen ze zich gezamenlijk inspannen om hun denken en daden te herzien en zodoende het ‘gezag van de Wet’ te herstellen. Geleidelijk zal het ritme van de Wet zichzelf aan het leven opleggen en een nieuwe harmonie en groter evenwicht zullen het gevolg zijn.

Om dat proces te ondersteunen, staat er een machtige avatar achter Maitreya. De Geest van Vrede of Evenwicht stort, via de Wet van actie en reactie, Zijn kosmische Aanwezigheid uit over de chaos in deze wereld. Tot dusver registreren mensen de invloed van deze transformerende kracht slechts vaag; niettemin is de aarde inmiddels doordrenkt met de energie van Evenwicht. Door dit feit kunnen mensen uitzien naar een buitengewoon tijdperk van rust, in scherp contrast met de huidige verwarring.

Glorieuze hoogten

In dat ongekende tijdperk van vrede en rust zal de nieuwe beschaving naar steeds glorieuzere hoogten stijgen: reikend naar de sterren zal de mens de ruimte veroveren en de illusie van tijd vernietigen. De energieën van de kosmos, nu nog onbekend, zullen aangewend en benut worden. Een groeiend besef van zijn goddelijkheid zal de mens ertoe aanzetten diep in zichzelf te kijken en daarmee het wezen van zijn ware identiteit en zijn eenheid met de natuur en God vinden. Zo zal zijn leefmilieu, niet langer geschonden en misbruikt voor zijn doeleinden, opbloeien en opnieuw het voedsel verschaffen voor al zijn behoeften.

Zo zal de nieuwe beschaving de volgende grote stap betekenen in de ontplooiing van het Plan. Zo zal de mens de stuwkracht van zijn evolutie, zo lang geleden verloren, herwinnen. En zo zullen Wij, jullie Oudere Broeders, toekijken en bemoedigen, waarschuwen en beschermen, en de vreugde ervaren van de terugkeer van de mens in de schoot van zijn familie. Zo zal het zijn.

De eerste stap

Maitreya heeft het zo dikwijls verklaard: "de mensen moeten zichzelf als één zien". Dit is de noodzakelijke eerste stap naar alle toekomstige vooruitgang; van het voldoen aan die voorwaarde is al het andere afhankelijk. De eerste taak van Maitreya en zijn groep zal zijn om de mensen te laten zien dat dit zo is, dat alleen dan zelfvernietiging kan worden voorkomen, dat alleen dan het sluimerende potentieel van de mens kan worden vrijgemaakt voor zijn volgende en grootse prestatie.

Wij twijfelen er niet aan dat de mensen zich bewust zullen worden van hun eenheid. Ten grondslag aan het rusteloze streven van de mens ligt de dagende bewustwording dat allen hun deel moeten hebben aan het oplossen van de reusachtige en veelvoudige moeilijkheden die hem tegenwoordig bestoken; dat de verantwoordelijkheid, net als de moeilijkheden, wereldwijd en ondeelbaar is en dat ze slechts door samenwerking en zelfverloochening adequaat het hoofd geboden en overwonnen kunnen worden.

Maitreya, die spoedig voor de wereld zal verschijnen, heeft de taak om het denken van de mens voor deze waarheden te openen. Twijfel niet aan Zijn bekwaamheid en succes.