Vragen en antwoorden (uittreksel) -- mei 1999


V. Is Maitreya nog ergens verschenen sinds het vorige nummer van Share Nederland?

A. De stad in Mississippi, VS, waar Maitreya op 7 maart verscheen, was Jackson.

Op 14 maart verscheen Maitreya in Zweden aan 120 christenen. Hij sprak er 17 minuten. Tevoren was in de omgeving water opgeladen.

 

V. Ik zou graag willen weten wat uw meester vindt van de oorlog tussen de NAVO en Joegoslavië. In het aprilnummer van Share Nederland zegt hij: "Zijn [de mens] huidige triomfantelijke vermogen om te doden vanuit plaatsen die continenten van elkaar verwijderd zijn, is het zegel op zijn ontwikkeling naar zelfvernietiging. Oorlogvoering is klinisch en onpersoonlijk geworden: niet langer hoeft de soldaat de doodsangst te lezen op het gezicht van zijn slachtoffer."

Dit zou door sommigen opgevat kunnen worden als een veroordeling van de NAVO-bombardementen. Toch herinner ik me dat Hij een paar jaar geleden kritiek had op wereldleiders omdat ze zolang hebben gewacht om een einde te maken aan de genocide in Bosnië. Enige opheldering wordt zeer op prijs gesteld.

A. Het artikel in het aprilnummer werd begin maart geschreven, voordat de bombardementen van de NAVO waren begonnen. Mijn meester maakte in zijn artikel een algemene opmerking over het onpersoonlijke karakter van de moderne oorlogvoering in termen van intercontinentale atoomraketten die in een paar seconden duizenden mensen kunnen doden. Met betrekking tot ‘lokale’ oorlogen, zoals nu bijvoorbeeld in Kosovo en eerder in Bosnië, moeten zijn verklaringen in het aprilnummer niet gezien worden als een veroordeling van de NAVO-bombardementen.

De meesters vinden het uiterst belangrijk dat de naties de wereld bewaken om de handhaving van de internationale vrede te verzekeren. Zoals mijn meester zei in zijn artikel van juni 1993: "Niets minder zal een toekomst garanderen die vrij is van de dreiging van broederoorlog. Oorlog moet nu onwettig worden gemaakt en de aanstichters moeten verantwoording afleggen voor de wet. De landen moeten bereid zijn de wet met kracht toe te passen en de prijs van daadkracht te aanvaarden. Totdat waarlijke en duurzame vrede verzekerd is, blijft een dergelijke bewaking van de wereld het enige redmiddel."