Artikel van de meester -- mei 1999


Alle dingen nieuw

door de meester —, via Benjamin Creme

Al vele eeuwen lang wachten mensen op de gebeurtenissen die nu hun beslag krijgen. Al of niet bewust hebben zij de mogelijkheid van planetaire vernieuwing aangevoeld en uitgekeken naar de aanwezigheid van een leraar of verlosser om hun voeten in die richting te leiden. Niettegenstaande zijn tegendraadse overtuigingen en handelingen, heeft de mens altijd geweten dat de evolutie volgens plan verloopt, dat niets dat proces kan tegenhouden en dat alleen onwetendheid en veronachtzaming hem hebben vervreemd van zijn ervaring van vele levens geleden.

Over de hele wereld kondigt een nieuwe en enerverende verwachting nu de komst van de Leraar aan, zij het op een ongewone wijze en in een onverwachte vorm. Voor velen betekent het de vervulling van hun gekoesterde leringen en profetieën, voor anderen is dit het antwoord op hun gebeden om hulp en leiding.

Gelegenheid

Voor de mensheid als geheel biedt het de mogelijkheid van een volledige verandering van inzicht in het doel en de betekenis van het leven, en de gelegenheid om ieders individuele gaven van talenten en energie bij te dragen aan de transformatie van deze wereld. Dat is geen geringe taak en om deze te volbrengen zal de vereende toewijding, vaardigheid en, boven alles, goede wil van alle mensen nodig zijn. Zij zullen niet alléén handelen of zonder leiding. Bij elke inspanning kunnen de mensen rekenen op de hulp en bemoediging van hun Oudere Broeders, zij die voorgegaan zijn en die de mensen Meesters noemen. Wij staan gereed om te inspireren en te assisteren bij elke activiteit die het mensenras ten goede komt en verenigt. Wees daarom niet bang voor de ontzagwekkende omvang van de taak, want aan alle kanten zal jullie hulp geboden worden. Er zijn vele activiteiten die de mens vooralsnog niet kan uitvoeren, omdat hij niet alleen de middelen, maar ook het besef van de noodzaak ontbeert. Deze zullen wij, waar binnen de Wet mogelijk, voor jullie volbrengen. Zo zullen wij jullie stap voor stap langs het Pad van Welslagen leiden en jullie voor veel tegenspoed en valse starts behoeden.

Goddelijke tussenkomst

Momenteel verricht Maitreya, Onze Meester, vele taken die alleen hij kan doen als de Bemiddelaar van goddelijke tussenkomst. Zo bespoedigt hij de dag waarop allen hem kunnen zien. Die dag komt steeds dichterbij en zal het teken zijn dat de Nieuwe Tijd begonnen is; dat het Nieuwe Leven dat hij belichaamt overal verspreid wordt; dat de mensheid zelf de mogelijkheden in zich heeft om het kwaad in de wereld recht te zetten en slechts de moed en het vertrouwen in haar eigen goddelijkheid nodig heeft om alle dingen nieuw te maken.