Vragen en antwoorden (uittreksel) -- maart 1999


V. Is Maitreya nog ergens verschenen sinds het vorige nummer van Share Nederland?

A. De stad in Turkije waar Maitreya op 10 januari verscheen, was Izmir (Smyrna).

Op 7 februari verscheen Maitreya aan ongeveer 100 christenen in Maryland, VS. Hij sprak 18 minuten tot de ‘verbaasde’ groep aanwezigen. Tevoren was in de omgeving water opgeladen.

 

V. In hoeverre zijn handicaps het gevolg van oud karma, volgens de uitspraak van de Engelse bondscoach Glenn Hoddle die hem zijn baan kostte?

A. Dit is een uiterst complexe kwestie en de nogal simplistische wijze waarop deze door de heer Hoddle is besproken (als hij correct door de media geciteerd is), heeft tot zijn ontslag geleid, ten onrechte in mijn ogen. Zijn uitspraak over karma werd door ministers en de sportmedia gebruikt om hem van zijn post als bondscoach te verjagen omdat gehandicapten erdoor zouden zijn gekrenkt en beledigd. Wellicht dat sommige gehandicapte individuen zich beledigd voelden, maar het hele incident werd tot hysterische proporties opgeblazen door de politieke reactie van minister-president Blair, minister van sportzaken Banks en het hoofd van de voetbalunie Mellor. Hun kennis van de wet van karma en reïncarnatie laat veel te wensen over en geeft hun niet het recht om zich erin te mengen. Opnieuw een blijk van het groeiende McCarthy-isme in het "Nieuwe Groot-Brittannië". Om op de vraag terug te komen: 25 procent van de aangeboren handicaps zijn karmisch gerelateerd aan wandaden in vorige levens; 25 procent zijn handicaps die opzettelijk door de ziel zijn opgelegd voor haar (karmische) behoeften; 50 procent zijn het gevolg van aangeboren genetische onvolkomenheden. Slechts enkele zijn het gevolg van complicaties bij de geboorte of bij ongelukken.