Artikel van de meester -- maart 1999


Alomvattendheid is de sleutel

door de meester —, via Benjamin Creme

Er is momenteel een korte stilte opgetreden in de internationale financiële ineenstorting. De economieën van verschillende landen die op het randje balanceren, zijn in meer of mindere mate gesteund door de internationale banken en fondsen. Deze poging om een volledige instorting van het huidige economische stelsel te vermijden is tot mislukking gedoemd en kan niet lang standhouden.

Zo groot zijn de spanningen inherent aan de enorme verschillen in economische macht die de verschillende landen uitoefenen, dat ware stabiliteit onmogelijk kan worden bereikt. Gezien dit feit is het slechts een kwestie van tijd alvorens het hele wankele bouwwerk smadelijk ineenstort.

Prioriteiten

Dat zal het signaal en de gelegenheid zijn voor een volledige herwaardering van de economische prioriteiten van de wereld. De behoeften van alle volkeren zijn dezelfde: voldoende voedsel, huisvesting, onderwijs en gezondheidszorg zijn de basisvoorwaarden zonder welke de mensen hun volledige potentieel niet kunnen bereiken of beschikbaar stellen aan de samenleving. Miljoenen mensen worden deze grondrechten momenteel ontzegd.

Wanneer Maitreya naar voren treedt, zal zijn eerste prioriteit zijn om dit fundamentele probleem aan de orde te stellen, om te laten zien hoe eenvoudig het is om de status quo te veranderen wanneer mensen elkaar als broeders zien. Hij zal dringend pleiten voor het rechtvaardiger delen van de levensbehoeften als een eerste vereiste voor een stabiele wereldgemeenschap. Zo zal hij de mensen tot elkaar brengen en hen tot verandering aanzetten. Wanneer de mensen de noodzaak zien en de mogelijkheden beseffen die zodoende aan het licht worden gebracht, zullen zij gaarne de aanbevelingen van Maitreya opvolgen en de noodzakelijke veranderingen uitvoeren.

Zo zal de mensheid zelf de fundamenten van de nieuwe wereld leggen. Geestdriftig zal zij het advies van Maitreya en zijn groep van meesters vragen en zo de valkuilen vermijden die anders haar inspanningen teniet zouden kunnen doen. Dat advies zal genadig worden gegeven en zo de mensen naar veilige en gastvrije havens loodsen.

Alomvattendheid

Maitreya zal slechts dat bepleiten wat voorziet in de behoeften van allen. Zijn alomvattendheid zal daarom de aard en de vorm van alle veranderingen bepalen. Zo zal de mens leren om de hogere visie te zien, de werkelijkheid van een wereld ontdaan van verdeeldheid en egoïstische hebzucht, van machtslustige overheersing van zwakken en armen; en, in groeiende eendracht, de mogelijkheid te zien van een wereld zonder oorlog of armoede, zonder wedijver en de nodeloze opoffering van de velen voor de enkelen.

Zo zal het zijn. Zo zal Maitreya inspireren tot de totstandkoming van een nieuwe en betere wereld. Zo zal hij een beroep doen op het ingeboren Goede in alle mensen en hun de weg tonen om hun goddelijke bestemming als zonen van God te vervullen.