Artikel van de meester -- november 1999


De wetten en regels voor het leven

door de meester —, via Benjamin Creme

Sinds onheugelijke tijden hebben mensen geweten, en de komst verwacht, van een grote leraar, een uitzonderlijke man van wijsheid en geopenbaarde waarheid. Cyclisch, eeuw na eeuw, zijn deze Groten naar voren gekomen. Het heden vormt geen uitzondering op deze kosmische wet. Terwijl het nieuwe tijdperk gloort, wachten de mensen hoopvoller dan ooit op een glimp van de Grote Leraar die, hoewel zij het niet weten, reeds onder de mensen is.
Over de hele planeet bereiden oud en jong, arm en rijk zich voor op Zijn Aankondiging, zijn Verklaring van Missie en Doel, zijn afspraak met de mensheid. Terwijl oude eeuw en tijdperk naar hun einde lopen, wordt het denken van de mens gevoeliger voor de nieuwe energieën die de vormen zullen scheppen van de nieuwe beschaving en hun hoedanigheden zullen opleggen aan het bewustzijn van de mens. Deze hoedanigheden - van synthese en versmelting, tolerantie en goede wil, schadeloosheid en broederlijke liefde - zullen het mensenras mettertijd brengen tot de openbaring van zijn voorbestemde glorie. Zo zal het zijn en zo zullen de mensen opnieuw hun eeuwenoude Verbond met het Goddelijke aangaan.
Hoe weinig hij het ook beseft, de mens staat op de drempel van een nieuwe bewustwording van de ware betekenis en zin van zijn bestaan.

Test en beproeving
Deels is het om de mensheid veilig door deze periode van test en beproeving te helpen dat haar Oudere Broeders, de Meesters van Wijsheid, openlijk in de wereld terugkeren. Met hun grote leider - Maitreya, de Wereldleraar - aan het hoofd, zullen Zij inspireren tot de schepping van de nieuwe, geschiktere structuren die de mensen in staat stellen in vrede met elkaar te leven en te werken. Uit die vrede zal een creativiteit en vindingrijkheid voortkomen zoals nooit eerder werden gekend.
Mensen zullen de subtiele wetten leren kennen en begrijpen die hun leven regeren: de fundamentele wet van het leven, de Wet van karma, van oorzaak en gevolg, die de bestemming van allen bestuurt; de daarmee verbonden Wet van wedergeboorte, die de reis van de ziel in de stof mogelijk maakt; de Wet van schadeloosheid, die juiste verstandhouding bestuurt; en de grote Wet van opoffering waardoor alle evolutie plaatsvindt.
Door begrip van deze wetten zullen de mensen op hun Mentors, hun Oudere Broeders gaan lijken en de Goddelijkheid openbaren waarin iedereen deelt. Ze zullen luisteren naar de lering van de Wijzen en stap voor stap hun geboorterecht beërven. De mens wordt geboren om een god te worden en niets kan die bestemming veranderen; alleen de duur ligt in de handen van de mens.
Spoedig zal de wereld weten dat de Ene op wie de mensheid wacht, nu onder ons is. Zeer spoedig zal Hij zijn gezicht laten zien en de mensen aan zijn zijde wenken. Met een oproep tot gerechtigheid voor allen zal de Grote Heer aanspraak maken op het recht om de Wetten en Regels van het Leven te onderwijzen, als het Heilige Pad waarlangs mensen Goden worden.