Artikel van de meester -- oktober 1999


De blauwdruk van de toekomst

door de meester —, via Benjamin Creme

Wanneer de mensen Maitreya in volle openbaarheid zien, zullen ze veel te bewonderen vinden: Zijn gratie en vreugde, zijn bescheiden wijsheid en allesomvattende liefde, zijn bereidheid om alles wat hij heeft te delen met mensen van alle standen. Zijn nederigheid zal verbazing wekken; zijn kennis, die onmetelijk is en peilloos diep, zal de mensen de geringheid van de hunne onthullen. Zo zullen zij zich tot Hem wenden voor raad en, zeker van zijn betrokkenheid, opnieuw de leerlingen en ernstige zoekers worden die zij eens waren. Zo zal het zijn en zo zal de Grote Heer de mensen de blauwdruk van de toekomst aanbieden. Die toekomst houdt voor de mens zulke grote wonderen in dat maar enkelen deze nu kunnen bevatten.

Goddelijke oorsprong
Stel je dan een toekomst voor waar het niemand aan iets ontbreekt. Waar de talenten en creativiteit van alle mensen hun goddelijke oorsprong uitdrukken. Waar oorlog geen plaats heeft in hun gedachten en goede wil zijn weldadige net over ieders hart en denken uitwerpt.
Stel je steden voor van licht, verlicht door het Licht zelf - zonder de huidige ellende en ontberingen; stel je vervoer voor, snel en geluidloos, dat slechts aangedreven door licht de verafgelegen werelden en zelfs de sterren binnen ons bereik brengt. Zo'n toekomst wacht de mannen en vrouwen die de moed hebben om samen te delen.
Zo'n toekomst wacht degenen die Vrijheid liefhebben.
Zo'n glorieuze toekomst wacht degenen die ernaar verlangen de betekenis en het doel van het leven te begrijpen.

Eerste prioriteit
Ook Maitreya wacht op zijn kans om te verschijnen en zijn missie, openlijk, te beginnen. Ook Hij wordt ongeduldig door het lange wachten. Maar de Wet regeert alles en Maitreya schikt zich liefdevol naar haar wijsheid. Niettemin is de tijd zeer nabij dat de Grote Heer kan verschijnen en rechtstreeks tot de mensen spreken. Zodoende rest diegenen wier taak het is Zijn weg te bereiden daarvoor slechts weinig tijd. Maak dit daarom je eerste prioriteit en laat al het andere liggen.
Zoals altijd mag de vrije wil van de mens niet op het spel worden gezet. Daarom zal Zijn naam zijn eerste verschijningen niet vergezellen, om mensen de gelegenheid te geven zichzelf te overtuigen van zijn hoedanigheid. Als een mens onder de mensen zal hij verschijnen en hardop de noden en gedachten van zijn broeders vertolken.
Mettertijd zullen zovelen reageren dat zijn ware identiteit en status bevestigd kunnen worden. Naar verwachting zal die tijd kort zijn, maar de snelheid van herkenning ligt in handen van de mensen zelf. De huidige fase van wonderen, nu wereldwijd, zal voortduren en dit proces vergezellen totdat niemand de betekenis ervan in deze tijd kan ontkennen.
Zo zal de wereld veroverd worden en voorbereid op verandering. Zo zal de roep uitgaan van de mensen van alle landen om de Avatar te laten spreken en zo zal Maitreya die roep beantwoorden en zijn missie en doel verklaren.
Die stille verklaring zal het begin inluiden van het Nieuwe Tijdperk: van vrede, van samen delen, rechtvaardigheid en vrijheid; de bewustwording van mensen van hun goddelijkheid en de schepping door de mensen zelf van een beschaving die gesmeed is naar de vorm van het Plan van God.