Artikel van de meester -- september 1999


Een tijd van beproeving

door de meester —, via Benjamin Creme

Dit is zonder twijfel een tijd van grote beproeving voor de mensheid. Allen verwachten een teken, een aanwijzing dat de toekomst er gunstig uitziet, dat het veelvuldig geprofeteerde armageddon niet de voorspelde ondergang is, maar louter een spookbeeld van de angst en verbeelding van de mens. Niettemin blijven velen vasthouden aan dat droevige einde van het menselijke verblijf op aarde en vergiftigen zodoende het klimaat van hoop. Zeker, tekenen van hoop zijn er in overvloed, maar de twijfels van de mens verhinderen zijn juiste beoordeling en begrip.
Met de komst van Maitreya zal dit alles veranderen. Zijn aanwezigheid zal de massa's weer het vertrouwen geven dat hun toekomst veilig is, dat er een nieuw licht in hun midden schijnt en dat het tijdperk van Broederschap hen wenkt naar de schepping ervan. Ze zullen boven alle twijfel weten dat in hun behoeften kan en zal worden voorzien, dat zij meetellen en dat zij betekenis en nut hebben. In een nieuwe ervaring van eigenwaarde zullen zij blijmoedig de methoden van zelftransformatie toepassen. De eeuwenoude dogma's en angsten zullen hun hardnekkige greep verliezen en in die ongewone vrijheid zullen de mensen hun vreugde voor het leven hernieuwen en verandering verwelkomen. Zo zal het zijn en zo zal de Grote Heer de liefde en toewijding van ontelbare miljoenen mensen bezielen en aantrekken.

Ervaring

Als leraar is Maitreya zonder gelijke; Wij, zijn naaste discipelen, weten dat dit zo is. Eeuwenlange ervaring hebben hem de wijsheid, het liefdevolle begrip geleerd om het hart en denken van allen binnen te gaan en zo ieder te bezielen om Zijn staat van verworvenheid na te streven. Nu al beginnen velen te reageren op zijn ongeziene aanwezigheid en merken binnenin zichzelf dat dit zo is. Wanneer Maitreya in de volle openbaarheid treedt zal dit proces zich spectaculair versnellen, totdat allen zullen weten dat de Christus opnieuw onder de mensen leeft en hen onderricht.

Voornaamste problemen

Om te beginnen zal Maitreya zich concentreren op de voornaamste problemen - politiek en economisch, ecologisch en sociaal - die het evenwicht in de wereld en het welzijn van de mensen bedreigen. Naarmate voor deze problemen een oplossing wordt gevonden, zal zijn aandacht zich richten op de innerlijke gesteldheid en de psychologie van de mens, de oorzaken van ziekte en het voorkomen en genezen ervan. Hij zal opnieuw de grote en fundamentele wetten bekrachtigen die het leven op Aarde en onze verbondenheid met de hele kosmos regeren. Hij zal aantonen dat Juiste Verstandhouding de sleutel is tot het begrip van de betekenis en het doel van onze aanwezigheid op deze planeet en dat juiste verstandhouding de voorbestemde volgende verrichting van de mens is.
Vele taken wachten Maitreya derhalve, terwijl hij in de coulissen wacht, gereed om in het volle daglicht te treden en in de felle gloed van menselijke nieuwsgierigheid en hoop. De Grote Heer wordt niet afgeschrikt door de immensiteit - zoals alleen hij die begrijpt - van deze taken; Hij weet dat alles goed gepland en begrepen is en dat de mens zelf gereed is voor het nieuwe leven dat vóór hem ligt.