Artikel van de meester -- april 2000


De vereisten voor de toekomst

door de meester —, via Benjamin Creme

Binnen korte tijd zullen de mensen gaan inzien dat er werkelijk substantiële veranderingen plaatsvinden in de menselijke aangelegenheden. Vrijwel ongemerkt zijn verreikende veranderingen in de omgang tussen mensen - plaatselijk, nationaal en internationaal - reeds als norm aanvaard. Helaas zijn er ook vele schendingen van de menselijke waardigheid en vrije wil, die de activiteiten van regeringen en individuen bezoedelen en onteren, en het is droevig om deze wreedheden te aanschouwen.
Maar haast onmerkbaar laat zich een nieuwe geest van verdraagzaamheid en begrip voelen. Tegelijkertijd wordt minder verdraagzaamheid dan voorheen getoond aan degenen die de regel der wet in de wind slaan, die tegen het Algemeen Welzijn werken en geweld en wanorde voeden. Dit is een goed voorteken voor de toekomst van het ras. Tolerantie van geweld is niet Onze weg.
In wezen zijn alle mensen Eén. Weldra komt de tijd dat mensen zich ervan bewust worden dat dit zo is. Wanneer die dag aanbreekt, zal de vreugde van alle mensen werkelijk groot zijn.

Nieuwe fase
Intussen begint een nieuwe fase in de geschiedenis van de mens. Stap voor stap zullen de mensen de vereisten voor de toekomst in gang zetten. Deze moeten de bestemming en de vrije wil van iedereen eerbiedigen. Het recht op de noodzakelijke levensbehoeften: voedsel, onderdak, gezondheidszorg en onderwijs, moet de richting bepalen voor het handelen van alle overheden. Het veiligstellen van het milieu - met alles wat daarmee samenhangt - moet een heilige plicht worden waardoor mensen de gezondheid van deze planeet mettertijd weer kunnen herstellen. Zo moet het zijn, willen de mensen hun geboorterecht beërven en opnieuw het pad naar God vinden.

Zorg
Om de mens te helpen dit te doen, zal Maitreya spoedig zijn aanwezigheid bekendmaken en zijn zorg tonen voor allen. Niet het minst ontmoedigd door de omvang van de taak, zal Maitreya de mensheid bij de hand nemen en haar schip voorzichtig in veiliger water sturen, ver van de verraderlijke klippen waarop de mensheid onvermijdelijk lijkt te zullen vergaan. Maitreya zal de weg terug uit dat gevaar tonen en de mensen veilig naar de haven loodsen. Zo zal Hij de overgang naar het nieuwe tijdperk verlichten en de mensen veel lijden en verdriet besparen.
Er zijn velen die aanvaarden en geloven dat de Christus in de wereld is, die ongeduldig zijn openlijke verschijning afwachten, maar die niet meer doen dan wachten en verlangen, en het werk van voorbereiding aan anderen overlaten. Het is treurig dat zij zo de gelegenheid voorbij laten gaan om op unieke wijze te dienen in deze unieke tijd, een tijd als nooit tevoren en die nooit zal weerkeren.
Mijn vurige wens voor hen is deze: dat zij deze gelegenheid aangrijpen om zich in dienst te stellen van de Christus, en van hun broeders en zusters die nog niet weten dat Hij onder ons is. Vertel hun wat je gelooft: dat de Grote Heer er is; dat Maitreya luid aan de poort klopt. Nog maar heel weinig tijd resteert om dit te doen en om hen voor te bereiden op deze kostbare ervaring. Benut deze kans en word actief.