Vragen en antwoorden -- december 2000


V. Is Maitreya sinds het vorige nummer van Share Nederland nog ergens verschenen?
A. De stad in Canada waar Maitreya op zondag 24 september verscheen, was Laval in Quebec.
Op zondag 29 oktober verscheen Maitreya aan ongeveer 150 christenen in Libreville, Gabon in West-Afrika. Hij sprak er 20 minuten. In de omgeving was van tevoren water opgeladen.
Op zondag 5 november verscheen Maitreya aan ongeveer 250 christenen in de Verenigde Staten. Hij sprak er 18 minuten. Eerder werd in de omgeving water opgeladen.

V. Kunt u zeggen wat er werkelijk achter de huidige extreme weersomstandigheden zit? Zijn deze echt het gevolg van stijgende temperaturen of zijn er andere factoren aan het werk?
A. Er zijn verschillende factoren tegelijk aan het werk: stijgende temperaturen door ons misbruik van de hulpbronnen; de gevolgen van de destructieve gedachtevormen van de mensheid op de deva- of engelenevolutie die verantwoordelijk is voor de werking van de natuur - doordat wij uit evenwicht zijn, veroorzaken we onevenwichtigheid in de deva-evolutie; de ontbossing van grote gebieden waardoor er meer overstromingen plaatsvinden; en vooral de stijgende temperaturen doordat de omwenteling van de planeet is vertraagd (zie Share International, sept. 1988) en de planeet iets dichter bij de zon is gebracht. Deze gevolgen zijn tijdelijk, maar op dit moment onvermijdelijk.

V. Is het openen van ons hart voor het lijden van anderen een van de taken van Maitreya en dient de fototentoonstelling dit doel?
A. Dat we ons hart openen voor het lijden van anderen is zeker een van Maitreya's verwachtingen. Hij doet dat elke keer wanneer Hij Zijn energieën in de wereld vrijgeeft. Het staat centraal in alles wat Hij heeft gezegd en alles wat ik tijdens de lezingen heb gezegd en heb geschreven. Dat is precies wat Hij hoopt te doen; onze harten openen voor het lijden in de wereld. Op die wijze verander je de wereld. Hij heeft gezegd: "Neem de nood van jullie broeders als maatstaf voor jullie handelen en los zo de problemen van de wereld op. Er is geen andere manier." (Boodschap 52). Hij zegt het duidelijk. Dient de fototentoonstelling dit doel? Die zou er iets aan kunnen bijdragen.

V. Hoe kunnen we beter samenwerken met het deel van het plan waar wij bij betrokken zijn? Hoe kunnen we het naar buiten treden van de Meesters versnellen?
A. Je kunt het naar buiten treden van de Meesters niet versnellen. Het hangt niet van jou af. Het hangt voornamelijk van de aandelenmarkt af en hoe snel die zal instorten. Daar kun je niets aan doen. Wat je kunt doen, en wat je gevraagd wordt te doen, is het feit van de aanwezigheid van Maitreya bekendmaken, het feit van het naar buiten treden van de Geestelijke Hiërarchie in de wereld, het feit dat de onevenredige aanspraak die de ontwikkelde wereld maakt op de hulpbronnen van de wereld ons bestaan in gevaar brengt, dat dat de grootste bedreiging van onze veiligheid is. Op dat gebied kun je actief zijn.