Tekenen van de tijd - Januari/februari 2000


Vijfjarige boodschapper van Allah

Veel moslims zien Sharifou, een vijfjarige Tanzaniaanse jongen, als een "boodschapper van God". Hoewel hij werd geboren in een katholiek gezin, wordt van hem gezegd dat hij, toen hij nog maar vier maanden oud was, de woorden "Allahou Akbar" (Allah is groot) sprak. Op driejarige leeftijd zegde Sharifou in één enkele nacht 3000 keer de 'Ikhiass sourate' (een moslim-gebed) op.
De menigte was begeesterd door dit jongetje, dat Swahili, Engels, Arabisch en Frans spreekt. In Dakar, Senegal, verzamelden zich 15.000 mensen om Sharifou op zijn eerste openbare verschijning te horen preken en de koran te horen reciteren. In mei 1999 woonden meer dan 60.000 gelovigen in zijn aanwezigheid het wekelijkse gebed in de Grote Moskee bij. Sharifou is al uitgenodigd voor een bezoek aan verschillende islamitische landen, zoals Libië, Ivoorkust, Kenia en Benin. Soms leidt zijn optreden tot "massahysterie", zoals een Senegalese journalist de enthousiaste reactie van de menigte op het kind beschreef. (Bron: Le Matin, Zwitserland)
(De meester van Benjamin Creme verklaart dat de jongen een hoge ingewijde is.)

Wonderkalf verandert van kleur

Amerikaanse Indianen zien het millennium niet als een tijd van rampspoed, maar als een tijd die hard werken vereist om alle fouten uit de afgelopen eeuwen recht te zetten. Het brengt ook een toekomst vol beloften van hoop, een moment waarop eeuwenoude profetieën worden vervuld. Een eeuwenoude legende voorspelde de verschijning van een witte bizon. Deze heilige voorspelling werd vijf jaar geleden werkelijkheid met de geboorte van een wit bizonkalfje, Miracle ("Wonder") genaamd, in Wisconsin, VS (zie Share Nederland, oktober1996, blz. 11).
De 70-jarige Crow Dog, een Sioux-Indiaan uit Lakota, reist over de wereld om over het geloof onder de autochtone Amerikanen te spreken. Zij herinnert zich dat zij haar grootouders hoorde spreken over een wit bizonkalf dat zou komen om een nieuw begin voor de mensheid aan te kondigen. Nu is het kalf volgroeit, maar wonderbaarlijk is dat het verscheidene keren van kleur is veranderd; van wit bij de geboorte naar rood, toen donkerbruin en daarna geel. De kleuren symboliseren de rassen op aarde. Verwacht wordt dat het weer wit zal worden.
De overlevering van de Sioux in Lakota maakt melding van de mooie 'witte-bizonvrouw' die in een tijd van grote honger verscheen en de stam verscheidene heilige rituelen gaf. De vrouw beloofde dat zij op een dag zou terugkeren en terwijl ze wegliep, veranderde ze in een witte bizon.
De stamhoofden geloven dat Miracle de vervulling van die belofte is, maar er moet nog veel gedaan worden om het evenwicht te herstellen. "Overal waar ik ga, praten mensen over hun angst voor de toekomst," zegt Crow Dog, maar steeds meer Amerikaanse Indianen keren terug tot de traditionele waarden en vertellen zowel aan hun eigen volk als aan anderen dat iedereen moet samenwerken om vrede en harmonie tussen de natuur en de mens te herstellen. Het wonderkalf heeft de weg getoond - alle rassen moeten samenwerken om de toekomst van onze planeet zeker te stellen. (Bron: Kansas City Star, VS)
(De meester van Benjamin Creme bevestigt dat de veranderende kleuren van het kalf inderdaad een wonder zijn.)