Artikel van de meester -- januari/februari 2000


Het nieuwe millennium begint

door de meester —, via Benjamin Creme

Met ingehouden adem zien de mensen de verschijning van Maitreya tegemoet. De 'millenniumkoorts' heeft nu het punt van 'zelfontbranding' bereikt en net als paarden die ongedurig staan te trappelen, zijn de mensen onrustig, klaar om in actie te komen. Welke vorm of richting die actie moet nemen, is voor de meesten nog onduidelijk, maar het gevoel van aanstaande en vèrstrekkende verandering beheerst nu het denken van de mens.
Overal ter wereld geven jong en oud uiting aan het verlangen naar vrede als hun innigste wens. Zij onderkennen, beter dan de politici, de noodzaak van vrede. Een nieuw gevoel van menselijke eenheid, al is het kortstondig, heeft de mensen de mogelijkheid getoond van blijvende vrede en toegepaste goede wil. Dit alleen al biedt goede vooruitzichten voor de toekomst.
In millenniumvieringen overal drong zich een groeiend besef op in het denken en het hart van de mensen dat een tijdperk is geëindigd en een nieuwe tijd begonnen is. Nieuwe hoop en aspiratie heeft de oude apathie verdrongen en heeft het verlangen van de mens naar een beter leven voor allen ontstoken. Plannen voor verdere hulp aan de berooiden zijn al in de maak, en deze weerspiegelen het toenemende verantwoordelijkheidsgevoel dat velen - jong en oud - nu ervaren.

Bereidheid

De mensen hebben nu nog slechts de inspiratie van Maitreya nodig om hun bereidheid tot handelen en dienen vrij te maken. De smaak van Eenheid heeft hun hart geopend voor de schoonheid van liefde en samen delen, en heeft hen bereidwillig gemaakt om een betere wereld te scheppen.
De leiding die Maitreya geeft, zal niet teleurstellen. Hij zal de verwachting en aspiratie van allen verheffen en het hoogste vrijmaken dat mensen hebben, ook al blijft het nu verborgen en ongeuit door angst en onbekendheid ermee. Hij zal de angst van de mensen overwinnen en, waarlijk, een nieuwe mensheid scheppen.

Het Koninkrijk Gods

Zo zal de Grote Heer de weg bereiden voor de volgende fase van zijn missie - de vestiging van het Koninkrijk Gods onder de mensen. Dit is niet het hemelse koninkrijk waar de gemiddelde religieuze mens verlangend naar uitziet, maar de Geestelijke Hiërarchie van Meesters en ingewijden waarvan Maitreya het hoofd is. Aan Hem is de taak om een weerspiegeling van die goddelijke uitdrukking tot stand te brengen in de uiterlijke, fysieke wereld; een koninkrijk dat alle mensen kunnen zien en waardoor allen uiteindelijk aangetrokken zullen worden op hun pad naar volmaaktheid.
Door de poorten van Inwijding zullen de discipelen de Hallen van Wijsheid betreden en hun plaats innemen als bewuste Dienaren van het Plan. Zo zal het zijn en zo zullen de Groten de nieuwe mensheid haar bestemming binnenleiden als Zonen van God.
Maitreya staat op het punt luid op de deuren te kloppen die leiden naar vrijheid, rechtvaardigheid en vrede. Luister en weet wanneer Hij aanklopt, en sta klaar om moedig en wijs te handelen onder zijn leiding.