Tekenen van de tijd - juli/augustus 2000


Jezus in het raam 

Op 25 januari 1997 verscheen een afbeelding van Jezus in het raam van de City Mission, een evangelische hulppost in Fortitude Valley, een voorstad van Brisbane, Australië. De City Mission is een liefdadigheidsinstelling die gesponsord wordt door de Anglicaanse kerk en daklozen helpt met voeding en kleding en bijstand van maatschappelijk werkers. De afbeelding werd ontdekt door Erin McMahon, een medewerker van de kinderopvang, en is goed zichtbaar voor voorbijgangers. Boven het raam hangt een groot bord met de woorden: “Jezus is uw vriend”.

Hieronder volgt Erins verslag van de ontdekking van de afbeelding van Jezus.
“Toen we de parkeergarage van Fortitude Valley binnenreden, werd mijn zicht gevuld met een schitterend wit licht. Het was alles wat ik kon zien, of ik mijn ogen nu open of dicht had, en dit hield aan terwijl ik voelde dat de wagen omhoog reed naar de eerste verdieping, en daarna naar niveau twee waar we gewoonlijk parkeren. Inmiddels was er een gezicht verschenen in het midden van het witte licht. Ik merkte dat het licht van de buitenrand van mijn zicht terugweek totdat alleen het gezicht overbleef. Ik knipperde met mijn ogen, mijn zicht verhelderde en toen keek ik recht in het gezicht dat ik in mijn visioen zag, in het raam. Ik kocht onmiddellijk een wegwerpcamera om foto’s van het gezicht te nemen. Een paar dagen later liet ik de foto aan een geestelijke van de hulppost zien — hij zei onmiddellijk dat hij op Jezus leek en vroeg mij of hij de foto mocht houden om aan zijn groep te laten zien.

Sinds 1997 heeft het nieuws over de beeltenis van Jezus zich verspreid en tegelijkertijd ontstond onze transmissiegroep, die sindsdien is gegroeid. Mensen hebben de foto van het gezicht van Jezus gezien, hebben er vragen over gesteld, hebben het bezocht en aan anderen laten zien.”

(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat de afbeelding door de Meester Jezus werd gemanifesteerd.)

Afbeelding van de Maagd Maria

 Mario Vergara en Silvia Aguilera, een jong echtpaar uit San Juan, Argentinië, waren getuige van een verschijnsel dat zij een “wonder” noemen. Zij staken een kaars aan voor een ansichtkaart van St Cayetano en toen de kaars smolt, vormde zich de duidelijk zichtbare afbeelding van de Maagd Maria die bad of een baby in haar armen hield. Onwillekeurig zei het echtpaar elke keer een gebed wanneer zij langs de beeltenis liepen. In het begin wisten alleen hun familie en vrienden van het verschijnsel, maar het nieuws verspreidde zich snel en mensen uit de hele provincie kwamen naar het huis van Mario om de Maagd Maria met eigen ogen te zien. “Wij wilden niet dat de verschijning gecommercialiseerd werd en dat iets dat zo spiritueel is, zou worden bezoedeld.”

In dezelfde streek hebben onlangs soortgelijke verschijnselen plaatsgevonden. Een afbeelding van Jezus, de Maagd Maria en een engel verscheen op een muur van het huis van de familie Gómez en er werd melding gemaakt van wonderbaarlijke genezingen wanneer mensen naar de muur kwamen en hem aanraakten. Zo werd begin april 2000, in dezelfde provincie San Juan, tien dagen lang de afbeelding van een plaatselijke Madonna, de Maagd van de Catamarca-Vallei, gezien in de woonkamer van een huis in Valle Fértil. (Bron: Diaro de Cuyo, Argentinië)

(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat al deze wonderen authentiek zijn en door de Meester Jezus zijn gecreëerd.)