Vragen en antwoorden -- juli/augustus 2000


V. Is Maitreya nog ergens verschenen sinds het vorige nummer van Share Nederland?

A. De plaats in Argentinië waar Maitreya op zondag 30 april (opnieuw) verscheen was Bahia Blanca.

Op zondag 28 mei verscheen Maitreya in Tabora, Tanzania, aan ongeveer 250 christenen. Hij sprak er 17 minuten. Van tevoren was in de omgeving water opgeladen.

Op zondag 4 juni verscheen Maitreya in Senegal. Hij sprak er 17 minuten. Van tevoren was water gemagnetiseerd.


V. Telkens wanneer ik de vragen en antwoorden lees en de eerste vraag zie over de openbare verschijningen van Maitreya, komen deze vragen bij me op. Hoe verschijnt Maitreya? 1) Wordt Hij aangekondigd (of voorgesteld) als Maitreya? 2) Wanneer Hij verschijnt, is dan van tevoren aangekondigd dat Hij zal verschijnen? 3) Draagt Hij speciale kleding? 4) Zegt Hij duidelijk wie Hij is? 5) Of zijn het altijd onverwachte, onaangekondigde gebeurtenissen?

A. 1) Nee. 2) Nee. 3) Ja. Hij draagt kleding die overeenkomt met de verwachtingen van degenen aan wie Hij verschijnt. Bijvoorbeeld in Nairobi, Kenia, in juni 1988 verscheen Hij in kleding die de mensen herkenden als die van de Christus. 4) Nee. 5) Ja.


V. De misdaadcijfers in New York en Los Angeles zijn behoorlijk afgenomen. Zijn de Meesters daar tevoorschijn gekomen?

A. Er zullen vast tal van factoren zijn die hierbij een rol spelen, maar de voorhoede van vijf Meesters kwam in 1975 in de wereld: één in New York, één in Londen (ik bedoel niet Maitreya), één in Genève, één in Darjeeling en één in Tokio. Dit zijn de vijf voornaamste geestelijke centra. Ik bedoel niet dat dit mooie, spirituele steden zijn, maar dit zijn de belangrijkste centra voor de verdeling van geestelijke kracht in de wereld. Daarna volgden twee andere Meesters, één in Moskou en één in Rome. Die in Rome is de Meester Jezus. Na Hen volgden anderen, zodat er tot nu toe 14 Meesters in de wereld zijn. Het is niet Hun aanwezigheid in de wereld die zorgt voor de daling van de misdaadcijfers, maar er spelen verscheidene dingen mee.

Maitreya is de belichaming van de energie die wij Liefde noemen, het Christus-beginsel, en Hij stort die Liefde onafgebroken, dagelijks, in een oneindige stroom uit in de wereld. Dit heeft een subtiele, maar zeer besliste invloed op de manier waarop mensen denken en handelen. Het werkt naar twee kanten. In de Bijbel wordt dit het “Zwaard des Onderscheids” genoemd. Hij komt als het Zwaard des Onderscheids, niet om de mensen te verenigen, maar om “broeder tegen broeder en vader tegen zoon op te zetten”. Dit is een symbolische aanduiding van die energie van Liefde, die volkomen neutraal is. Zij stimuleert alles, het goede en het kwade, het egoïstische en het altruïstische, tegelijkertijd. Dus vergt het een enorme kennis en praktische vaardigheid van Maitreya om ervoor te zorgen dat meer mensen deze energie absorberen die haar op altruïstische wijze kunnen gebruiken, dan mensen die haar op zelfzuchtige wijze zouden gebruiken. Het is jongleren. Het stimuleert iedereen, zodat de zelfzuchtigen meer zelfzuchtig worden en de altruïsten steeds altruïstischer.

Op deze manier wordt de keus die de mensheid moet maken heel duidelijk. We hebben het slechte, zelfzuchtige, bekrompene, afgeslotene, dat wat leidt tot afgescheidenheid en verdeeldheid, de destructieve aspecten van de mensheid. Die worden gestimuleerd, maar niet zodanig dat zij die op een meer constructieve manier kunnen werken, meer altruïstisch, meer inclusief, erdoor worden weerhouden om dat te doen. De mensheid ziet dus heel duidelijk welke handelingen tot rampspoed, tot volledige vernietiging leiden, indien we doorgaan op de krankzinnige manier waarop we nu bezig zijn, waarbij iedereen erop uit is zoveel mogelijk geld te vergaren in de kortst mogelijke tijd.

Iedereen wil plotseling miljonair worden, of als men al miljonair is dan multimiljonair, miljardair. Iedereen zit gevangen in een soort hysterische hebzucht die elk land ondergaat. Iedereen lijdt aan hetzelfde syndroom en doordat de marktwerking het versnelt, doordat commercialisering het haast onmogelijk maakt om op een andere manier te leven, zijn we op een punt gekomen dat de wereld op het randje balanceert. Of we veranderen totaal van richting, of we vernietigen al het leven op de planeet. Dat is wat Maitreya zal zeggen. We hebben niet veel tijd om te beslissen. Maitreya zegt: “Mijn hart vertelt Mij jullie antwoord, jullie keus, en verheugt zich.” (Boodschap nr. 11) “Het einde is bekend vanaf het begin” en Hij weet dat Hij niet tevergeefs gekomen is.

Maar wij moeten weten wat we willen. Wij moeten het heel duidelijk zien, met een haarscherpe blik: die weg leidt tot chaos en zelfvernietiging en die weg leidt tot… wat? De meest fantastische beschaving die deze aarde ooit gekend heeft. Zo werkt het Zwaard des Onderscheids; dat is de Energie van Liefde. We beginnen de gevolgen ervan te zien.

Er is nog een andere ontzaglijke energie, de energie van een groot Avatar, die Maitreya op dezelfde wijze overschaduwt zoals Maitreya Jezus overschaduwde in Palestina. Deze Avatar werkt met de Wet van Actie en Reactie die, zoals u weet, tegengesteld en gelijkwaardig zijn. Deze energie heeft als gevolg dat het geweld, de destructiviteit en onevenwichtigheid van tegenwoordig worden veranderd in hun tegendeel, zodat we een tijdperk zullen binnengaan van kalmte, van mentaal en emotioneel evenwicht in precies dezelfde mate als de bestaande chaos en disharmonie. Deze is nu de krachtigste energie in de wereld, en hierdoor wordt het misdaadcijfer beïnvloed.

Er zijn andere factoren die in tegengestelde richting werken; doordat alles wordt gestimuleerd, rijst de ‘vuiligheid’ naar de oppervlakte, waar zij kan worden verwijderd. Het is als het onderbewustzijn. Zolang je onderbewuste onbewust is, doen al de onbewuste beweegredenen, waar jij je niet bewust van bent, hun kwaad zonder dat je ziet waarom je bepaalde dingen doet. Wanneer ze naar de oppervlakte komen, kun je je keuzes bepalen en ervan afkomen. Dat is wat er gebeurt.


V. Er wordt gezegd dat de geneeskrachtige bron in Nordenau (Duitsland), die door de Heer Maitreya is geladen, begint op te drogen. Is dit waar? En zo ja, waarom? Is hier een speciale reden voor?

A. Het is niet waar.