Aankondigingen en feiten - juni 2000

In de loop der jaren heeft Share Nederland artikelen gepubliceerd over Maitreya’s verwachtingen op het gebied van politieke, sociale, ecologische en geestelijke veranderingen in de wereld, zoals deze werden verstrekt door een van Maitreya’s medewerkers uit de gemeenschap in Londen waar hij verblijft. Van tijd tot tijd hebben ook Benjamin Creme en zijn meester hun prognoses van toekomstige ontwikkelingen gegeven. In deze rubriek, “Aankondigingen en feiten”, maken we melding van recent nieuws, gebeurtenissen en commentaren die verband houden met deze uitspraken.

'Nieuw tijdperk' voor het Midden-Oosten
“Het Midden-Oosten zal zijn pijnlijke geschiedenis achter zich laten, alsof die nooit plaatsvond. Goed nabuurschap, vriendelijkheid en respect zullen groeien. Vrede en rust zullen in de plaats komen van het huidige geweld.”
“Landen die troepen hebben op vreemde bodem, zullen die naar huis moeten halen. Dit zal het geval zijn in Libanon; Syrië zal zijn soldaten terugtrekken. Dit patroon zal ook gelden voor andere landen, waaronder de supermachten.”
(Share Nederland, juni 1989)

Na een historische uitspraak op 12 april 2000 werden 13 Libanese gevangenen vrijgelaten die destijds door de Israëli’s waren ontvoerd en gevangen werden gehouden met als doel hen te ruilen voor een vermiste navigator. De negen jaar durende juridische strijd is er één uit een reeks van recente uitspraken die erop wijzen dat het Israëlische rechtssysteem bezig is zich aan te passen aan de sociale veranderingen die plaatsvinden sinds het vredesakkoord van Oslo in 1993. Enkele van de gevangenen hebben 14 jaar vastgezeten, vrijwel zonder contact met de buitenwereld, op een interview met de Israëlische televisie na. Ze kregen tien jaar lang geen vlees, omdat de Israëli’s weigerden ritueel te laten slachten.

De uitspraak doet een beslissing uit 1997 teniet, waarin werd bepaald dat de hechtenis rechtsgeldig was. Zvi Rish, de advocaat van de gedetineerden, zei: “Minister van Justitie Barak is van gedachten veranderd en hij was zo moedig om in het vonnis te zeggen dat hij er, sinds het vonnis van drie jaar geleden, steeds aan moest denken. Steeds opnieuw dacht hij na over deze vergissing en nu heeft hij de moed om toe te geven dat hij ongelijk had.” Hij voegde eraan toe: “Dit betekent dat Israël geen gijzelaars kan vasthouden, zelfs niet voor zo’n belangrijk doel als het terugkrijgen van de vermiste navigator Ron Arad. Ook al is het doel belangrijk, het heiligt niet de middelen.”

Een ander teken van de verbeterde verhoudingen in het Midden-Oosten is dat de Israëlische autoriteiten Mohammed Abu Abbas, de kaper van het cruiseschip Achille Lauro, hebben toegestaan in april terug te keren naar Gaza. Abbas zei: “Theoretisch gesproken zou elk land mij kunnen arresteren. Maar alles draait om politiek. Het helpt niet als er iets met mij gebeurt; het vredesproces zal aan het wankelen gebracht worden. Wij zijn strijders maar we zeggen ‘ja’ tegen vrede … Ik wil kijken of ik met mijn auto over Israëlisch grondgebied naar de Westoever kan rijden — ik bedoel ons land. De Israëlische rabbijnen zouden het Openbaar Ministerie kunnen vragen mij te arresteren, maar de Israëli’s zullen dat weigeren. Er is een nieuw tijdperk aangebroken. Wij vergeten wat er vòòr Oslo is gebeurd, en dat moeten zij ook doen.”

Sinds 1998 is er geen enkele Israëlische burger gestorven als gevolg van Palestijnse terreur en de Israëlische veiligheidsdienst geeft publiekelijk toe dat dat succes te danken is aan de medewerking van hun Palestijnse tegenhangers.
(Bron: The Guardian, Groot-Brittannië)

Warmer klimaat beïnvloedt Britse oogsten
“Geniet van het warme weer, het vroege voorjaar en het ontluikende leven om je heen. Het heeft niets te maken met gaten in de ozonlaag of het ‘broeikas-effect’. Wat er is gebeurd, is dat de snelheid van de rotatie van de aarde is vertraagd en de aarde dichterbij de zon is gekomen. Dit is gebeurd opdat er meer vegetatie kan groeien om de wereld te voeden. Naarmate deze warmte en bloei zich voortzetten, zullen de mensen leren hun hart te openen voor de natuurelementen, en beginnen voor elkaar te zorgen.” (SN, mei 1989)
“... Op het gehele noordelijke halfrond, ja over de hele wereld, zullen buitengewoon rijke oogsten gemeengoed worden. Er zal voedsel in overvloed zijn voor alle mensen op aarde, en wel zonder gebruik van schadelijke chemicaliën.” (Maitreya’s missie II)

Het Britse ministerie van Landbouw bracht voorjaar 2000 een boek uit met advies hoe boeren zich kunnen aanpassen aan de veranderende weerpatronen. De boeren in Groot-Brittannië schakelen over op het verbouwen van witte bonen (voor ‘baked beans’), suikermaïs, uien en hoge grassoorten, om het hoofd te bieden aan de klimatologische veranderingen. Het nieuwe boek laat boeren zien hoe ze nieuwe gebouwen kunnen ontwerpen zodat de veestapel niet bezwijkt door de warmte, welke fruitbomen bestand zijn tegen de hogere temperaturen en welke nieuwe gewassen zij kunnen proberen te kweken. Door de warmere omstandigheden wordt suikermaïs intensiever verbouwd. En terwijl het oogstseizoen vroeger twee tot drie weken duurde, is dat op gunstige plaatsen nu zes weken.
(Bron: The Guardian, GB)