Artikel van de meester -- mei 2000


Het einde van de chaos

door de meester —, via Benjamin Creme

Wanneer men naar de wereld kijkt met het scherpe oog van kennis, openbaart zich aan die onderscheidende blik een uitzicht dat totaal verschilt van dat van de meeste waarnemers. Voor de overgrote meerderheid verkeert deze wereld in chaos, gekenmerkt door oorlog, overstroming en epidemieën. Angst regeert de harten van miljoenen. Natuurlijk, de wereld kent momenteel al deze rampen — en velen lijden verschrikkelijk als gevolg — maar achter de angst en de pijn schuilt een groeiend gevoel van hoop dat de dingen ten goede zullen keren, dat deze periode tijdelijk is en niet eeuwig zal duren. Zo is het in vele gebieden waar de verwarring het grootst is, de ontbering het hevigst en het moeilijkst te verdragen.

Slaap
Achter dit alles, achter de eindeloze en dwaze vernietiging, komt deze wereld bij uit een donkere slaap vol dromen, waaruit het ontwaken uiterst moeilijk en traumatisch is. Nieuwe en krachtige energieën sporen de mensheid aan om in actie te komen als nooit te voren en, zoals altijd in zo’n situatie, zijn de eerste reacties gemengd: chaotisch en destructief, gevolgd door een nieuw en hoger ritme dat zich geleidelijk oplegt aan het geheel.

Evenwicht
Wij, Die voorbij de uiterlijke vormen en gebeurtenissen van het leven zien, weten met zekerheid dat deze moeilijke periode welhaast ten einde loopt, dat het evenwicht en de rust die door zovelen worden verlangd heel nabij zijn, en dat de mensheid verkwikt en herboren ontwaakt uit haar lange, donkere nacht.
Zo staat de wereld nu gereed voor de wederverschijning van de Christus. Zo staan de mensen nu gereed voor wat Hij heeft te geven.

Leringen
Toen Hij eerder kwam, via Zijn discipel Jezus, waren de mensen niet gereed om op Zijn lering te reageren. Tegenwoordig, na eeuwen van lijden, onderwijs en ervaring, zijn de mensen voorbereid om Zijn leringen te begrijpen en ernaar te handelen. Als Leermeester komt Hij; als Leraar, niet als redder, volbrengt Hij Zijn missie.
Spoedig zal Degene op Wie de wereld wacht naar buiten treden en zich aan iedereen laten zien. Spoedig zullen de mensen een dialoog aangaan met hun Hoger Zelf en kiezen om te leven of te sterven. Zo krijgt het grote drama van deze tijd zijn beslag.
Hoe weinig de mensen het ook weten, het einde is bekend vanaf het begin, en zij kunnen vertrouwen op de uiteindelijke zege van Rede en Waarheid.
Maitreya wacht op het ineenstorten van de aandelenmarkten, de gokpaleizen van hebzucht, als het signaal; dan zal Hij openlijk het strijdperk van de wereld betreden en Zijn betoog voeren voor rechtvaardigheid en vrijheid, samen delen en gezond verstand.
Het is raadzaam dat de mensen nagaan waar zij staan en wat hun prioriteiten zijn, hun aspiraties en hun normen, want op hun komende beslissing rust de toekomst van de wereld, het welzijn van de mensheid en hun directe rol in het Plan van God.
Wij, de Wachters, jullie Oudere Broeders, wachten met vertrouwen en vreugde op jullie juiste beslissing en toekomstige glorie.