Artikel van de meester -- maart 2000


De stem van de toekomst

door de meester —, via Benjamin Creme

Sinds het begin van de nieuwe eeuw heeft er in vele delen van de wereld een merkbare verandering plaatsgevonden. Aan de ene kant zijn er vele stappen gezet om het lijden van de ontwikkelingslanden te verlichten, terwijl aan de andere kant in Midden- en Oost-Europa opnieuw onheil is ontstaan die de sociale en politieke spanningen waar dat gebied zo gevoelig voor is, nog verergert. De Nieuwjaarszegening van Maitreya, uitgestort voor allen, heeft de aspiratie van velen belevendigd en, bewust of onbewust, het hart van ontelbare zoekenden verlicht.
Er is veel geschreven over Broederschap, die heilige staat van Eenheid
waarnaar alle mensen verlangen. Onder invloed van Maitreya's energie van Liefde hebben velen direct de ervaring van die gezegende staat ontvangen.

Economische wanorde
Intussen vervolgen de 'gokpaleizen', de effectenbeurzen van de wereld, hun
duizelingwekkende klim naar een nog hoger niveau om steil omlaag in chaos te storten. Het wonderlijke is dat vele wijzen het hoofd schudden en waarschuwen, maar in de opgewonden hebzucht horen slechts enkelen de vermanende stemmen. Zo wordt de weg bereid voor de ineenstorting van de huidige economische wanorde. Zo stoken de mensen de vuren van hun eigen ondergang.In die verwarring zal Maitreya naar voren komen. Mensen zullen zich tot Hem wenden voor antwoorden op hun dilemma. Wanneer alles wat de mens waardeert en lief is, waardeloos is geworden, moet de toekomst wel onheilspellend lijken. Hoe dan verder te gaan en opnieuw te bloeien?

Antwoorden
Maitreya zal laten zien dat de antwoorden eenvoudig zijn, maar tot die tijd
voor iedereen - behalve relatief weinigen - moeilijk te aanvaarden: dat samen delen de natuurlijke, zij het onbeproefde, manier is voor de mensen om samen te leven; dat zo het einde van de grootste problemen van de mens zal beginnen.
Onvermijdelijk zal dat een nieuwe kijk geven op de mogelijkheden van
herverdeling en de rechtvaardigheid die daaruit volgt, en ze goedkeuren. Op deze manier zullen de mensen stap voor stap hun kapotte bouwwerk, opgetrokken uit hebzucht en uitbuiting, transformeren in iets prachtigs dat aan de behoeften van iedereen beantwoordt. Zo zal het zijn. Zo zal Maitreya de mensheid voorbereiden voor een geestelijke reis zoals nooit eerder werd gezien, een reis die de mensen mettertijd zal veranderen in de goden die ze zijn.
Er rest nog weinig tijd voor de oude orde. De vormen van het Nieuwe
Millennium wachten, ongeduldig, op hun verwezenlijking om de mensheid schoonheid te openbaren die in het verschiet ligt. Bewust of onbewust heffen de mensen hun hoofd op, omdat zij een nieuw licht bespeuren en, weldra, een nieuwe stem. Die stem is de stem van de toekomst, de stem van Maitreya.