Artikel van de meester -- november 2000


Het volk roert zich

door de meester —, via Benjamin Creme

In de komende tijd zal de mensheid volgens plan zodanige vooruitgang boeken dat zich een nieuw soort mens zal manifesteren. Om dit mogelijk te maken, zijn de afgelopen vijftig jaar veel gevorderde zielen, die juist op zo’n moment hebben gewacht, in incarnatie gekomen. Hun gaven zijn reeds zichtbaar en zij zullen ervoor zorgen dat de problemen van de mens op de juiste wijze en snelheid worden aangepakt.Onbaatzuchtigheid is de grondtoon van hun benadering, en een nieuwe eenvoud en doelmatigheid kenmerkt hun denkwijze. Zij worden daarom niet gevonden in de rijen van de nieuwe jonge miljonairs, maar eerder onder de praktische idealisten in elk land. Zij zullen de doelmatigheid van Maitreya’s denkbeelden snel herkennen en onverwijld trachten die uit te voeren. Hun jeugdigheid en geestdrift zullen aanzetten tot een nieuwe benadering van de eeuwenoude problemen die de toekomst voor zovelen verduisteren, en hun ongewone mentale volwassenheid zal hun succes garanderen. Zij vertegenwoordigen het beste van de mensheid op dit moment en de beste hoop voor de toekomst.Alles wat het welzijn van mensen bevordert, zal hun steun krijgen; geen enkel zinloos dogma zal hun handelen beperken. Een nieuw gevoel van urgentie zal hen doen voortsnellen en een nieuwe werkelijkheidszin zal voor hun wijze beslissingen instaan. Zo zal het zijn. Zo zullen mensen uit hun verdoving ontwaken en aan de slag gaan om hun wereld te herstellen. 

De wil van het volk
Momenteel geven de machtige mediakanalen in grote lijnen een onjuist beeld van de wereld. Onder invloed als zij staan van marktwerking en commercialisering wordt hun zienswijze beheerst door geld en de valse waarden van de ‘markt’. Bijgevolg zijn de meeste mensen verward en gebroken door de stress, terwijl ze proberen de huidige gebeurtenissen te begrijpen.

Met de verschijning van Maitreya zal deze sceptische en materialistische zienswijze worden vervangen door een gevoeliger reactie op de vele problemen waar de mensheid zich voor gesteld ziet. Geleidelijk zal de begoocheling van geld wijken voor de successen van dienstbaarheid en miljoenen zullen de overwinningen in dienstbaarheid van hun broeders en zusters wereldwijd toejuichen.

Op deze wijze zal een nieuw denkklimaat de overhand krijgen. Een nieuwe ernst zal het publieke domein binnendringen en alle regeringen en hun instellingen zullen gedwongen worden om naar de noden en belangen van de mensen te luisteren.

Zo zal de ‘wil van het volk’ steeds meer de richting bepalen van hun handelen en er zal maar weinig gebeuren dat niet voorziet in de behoeften van het publiek.

 

 Behoefte aan daden
De huidige anarchistische en gewelddadige uitbarstingen, die uitdrukking geven aan de frustratie van miljoenen, laten zien dat het volk zijn kracht en behoefte aan daden beseft. Blind en ongecoördineerd als deze acties mogen zijn, zijn ze niettemin tekenen van de nieuwe tijden en de eerste van vele van zulke. Totdat de instituties van de wereld zich richten op de bestaande nood van mensen zullen zulke uitingen, steeds gedurfder, aanhouden. Het volk wordt zich bewust van zijn kracht en zijn vermogen om gebeurtenissen te beïnvloeden, en begint zijn wil te laten gelden.