Tekenen van de tijd - oktober 2000


Kruisen van licht in Nieuw-Zeeland

In 1988 verschenen de eerste kruisen van licht in de Verenigde Staten en sindsdien zijn er meer ontdekt in vele andere landen, waaronder de Filippijnen, Japan, Duitsland, Slovenië, Frankrijk, Canada en Nieuw-Zeeland. De kruisen hebben een bepaald patroon: een gelijkarmig kruis binnen een ruitvorm. Ze verschijnen in gezandstraald glas en lijken in de lucht te zweven tussen het glas en de lichtbron. Veel mensen die de kruisen zien, worden genezen, worden gesterkt in hun geloof en krijgen hernieuwde hoop voor de toekomst.
In februari 1994 verschenen kruisen van licht in drie ramen van de badkamer in een huis in Auckland (Nieuw-Zeeland), vlak nadat Benjamin Creme er had gelogeerd toen hij Auckland bezocht voor een lezing en een transmissie-meditatie. De eigenaren van het huis verwijderden het vensterglas en stuurden anderhalve glasplaat naar een professor in de natuurwetenschappen aan de universiteit van Auckland. Eén ruit brak tijdens het verwijderen en de andere helft van het glas werd aan leden van een plaatselijke transmissie-meditatiegroep gegeven. (Dit deel is nadien gebroken en de stukken - die alle een kruis van licht bevatten - zijn verdeeld over verschillende groepen in Nieuw-Zeeland en Australië.)
Sinds 1994 zijn er nog verschillende kruisen ontdekt in de regio Auckland:
Beachhaven (1997): Een kruis dat in een raam van een badkamer verscheen, wordt sindsdien door de eigenaar van het huis gebruikt bij zijn genezingswerk.
Devonport (1997): In een raam bij een lid van een transmissie-meditatiegroep (zie Share Nederland, oktober 1997) verscheen een kruis, en ook hij gebruikt het bij zijn genezingswerk. Een stukje dat van de zijkant is afgesneden, wordt tentoongesteld op nieuwe-tijdsbeurzen om het publiek deelgenoot te maken van dit 'wonder'.
Glen Innes (1998): Er verscheen een kruis in de ruit van een deur binnenin het huis van de dochter van een lid van een transmissie-meditatiegroep.
Balmoral (1998): Een vrouw die een paar van de voorgaande lichtkruisen had gefotografeerd, ontdekte een kruis van licht in het damestoilet van een bioscoop die Indiase films vertoont.
Bucklands Beach (1999): Er werd een kruis van licht waargenomen in de deur van een huis van mensen die in Nieuw-Zeeland veel nieuwe-tijdsbeurzen organiseren. Het wordt zichtbaar door het schijnsel van een televisie en verandert daardoor steeds van kleur.
Epsom (2000): Een lid van een transmissie-meditatiegroep ontdekte een kruis van licht toen hij op Paaszondag ging wandelen. Het kruis bevindt zich in het badkamer van een bejaardentehuis, dichtbij de plaats waar de transmissiegroep bijeenkomt.
Newton (augustus 2000): Kruisen van licht werden ontdekt door hetzelfde groepslid bij wie een kruis verscheen in zijn huis te Devonport (in1997). Ze bevinden zich in de twee ramen van het damestoilet in de katholieke Sint Benedictus-kerk.