Vragen en antwoorden -- oktober 2000


V. Wat is voor ons de beste houding ten aanzien van Maitreya's verschijning op televisie?
A. Vreugde!

V. De heer Creme heeft gezegd dat er in 1975 verschillende Meesters in de wereld zijn gekomen. Betekent het dat Zij in dat jaar geboren zijn?
A. Nee. Toen kwamen Zij vanuit hun verblijfplaatsen in de wereld.

V. De Meester omschrijft de Christus als "de Oudste van de grote familie van broeders" (Share Nederland, oktober 1997, blz. 4). In welke betekenis wordt de term "Oudste" gebruikt? Er zijn Meesters binnen de Hiërarchie die qua leeftijd ouder zijn. Maitreya is, geloof ik, de eerste van de aardse mensheid die Inwijding heeft genomen. Is Hij in deze zin de Oudste van de grote familie van broeders, inclusief alle andere Meesters?
A. Hij is de Oudste omdat Hij het verst geëvolueerd is (nu de Boeddha in Shamballa is).

V. Sai Baba onderwijst momenteel openlijk in de wereld. Waarom kan Maitreya niet openlijk onderwijzen zonder een uitnodiging van de mensheid?
A. Dat is de Wet. Zij hebben verschillende taken.

V. Als met een videocamera of een bandrecorder een opname wordt gemaakt wanneer u tijdens uw conferenties en transmissie-meditaties door Maitreya en Sai Baba wordt overschaduwd, 1) worden de video- en cassettebanden dan gemagnetiseerd met energie? 2) Zo ja, wat voor energie en in welke situaties zal het heilzaam zijn om deze gemagnetiseerde banden af te spelen zodat deze energieën vrijkomen, ervan uitgaande dat de energieën vrijkomen wanneer de tapes afgespeeld worden? 3) Worden deze energieën op nieuwe video- en cassettebanden overgebracht als er kopieën van gemaakt worden?
A. 1) Ja. 2) De energie van Liefde. 3) Ja.

V. Waarom onthult de katholieke kerk het derde geheim van Fatima niet? Het Vaticaan zou er in 1960 iets over zeggen.
A. Ze hebben onlangs een 'gekuiste' versie onthuld. Vraag hun waarom ze niet het hele verhaal onthullen! (Omdat het over de terugkeer van de Christus in deze tijd gaat.)