Artikel van de meester -- oktober 2000


Gelegenheid en uitdaging

door de meester —, via Benjamin Creme

De problemen die de Mensheid bestoken, zijn talrijk en moeilijk op te lossen; sommige zijn gevaarlijk en vereisen onmiddellijke actie. Zonder hulp en raad is het niet waarschijnlijk dat de mensen snel of adequaat genoeg zullen handelen om een ramp te vermijden. Alleen al om die redenen is het voor hun Oudere Broeders noodzakelijk om nu als raadgevers en leraren naar voren te komen.
Het is als zodanig dat Wij onze plaatsen onder jullie zullen innemen en jullie helpen bij het herstel van jullie wereld. Wees niet bang dat Onze komst jullie status als mens zal verlagen; Wij komen slechts om te helpen, jullie vrijheid van wil wordt door Ons gekoesterd en zal nooit geschonden worden.
Er zijn momenteel velen die betwijfelen dat Wij bestaan. Voor velen is Onze komst slechts een sprookje. Spoedig echter zullen de mensen dat sprookje tot leven zien komen en zullen ze weten dat Wij altijd achter jullie stonden, om jullie te behoeden en te beschermen, terwijl Wij geduldig wachtten op de dag dat Wij opnieuw, openlijk, in jullie midden kunnen wandelen.

Heilige plicht
Nu Wij, een voor een, jullie leven binnenkomen, zien Wij het als Onze heilige plicht om jullie op elke denkbare wijze bij te staan. Uit langdurige ervaring kennen Wij de wegen van het leven. Die kennis, en de gaven zo moeizaam verkregen, zullen Wij aan jullie ter beschikking stellen voor jullie verheffing en bemoediging. Wij zullen jullie je vroegste geschiedenis tonen; gebeurtenissen van vele duizenden jaren oud zullen als nieuw voor jullie verbaasde ogen oprijzen en je bewust maken van de eeuwenoude afstamming van de mens. Jullie zullen ook inzien welke heerlijkheden verloren zijn gegaan en ernaar streven om de vergeten prestaties opnieuw te veroveren. Zo zal het zijn en zo zullen jullie een nieuwe nederigheid en een nieuwe zuiverheid kennen.
Wanneer jullie zien van welke hoogten jullie komen, zullen jullie zeker de balans opmaken en vraagtekens plaatsen bij de redenen van jullie tuimeling in anarchie en conflict. Jullie zullen zien dat die inherent zijn aan het groeiende materialisme waarin jullie, eeuw na eeuw, dieper zijn gezonken dan goed voor jullie is en waardoor jullie het Plan zijn vergeten. Nu moeten jullie dit opnieuw erkennen en het pad inslaan dat slechts naar het Licht leidt. Veel hangt ervan af of de mensen nu de juiste beslissingen nemen, want nooit dreigde voor de mens een groter gevaar. Wij waken en wachten op Onze gelegenheid om jullie de hand van vriendschap en steun te reiken, zeker in de wetenschap dat die enthousiast wordt aangenomen.

Dubbele zegening
Wij, jullie Oudere Broeders, zien deze tijd als een dubbele zegening: als Hiërarchie keren Wij nu openlijk in de wereld terug, terwijl de Hogere Evolutie Ons naar boven wenkt; en jullie, Onze jongere broeders, verschaffen een terrein van dienst en een uitdaging die Wij met Vreugde op Ons nemen. Het Plan, en de uitvoering ervan via de mensen, is Onze nooit aflatende zorg en de mensheid heeft veel te leren, en te onderrichten, met betrekking tot de lagere natuurrijken.
Ofschoon niet openlijk, zijn Wij hier in groeiende aantallen. Spoedig zullen jullie Ons zien en geïnspireerd worden om Onze wegen na te streven: Onze samenwerking zal de plaats innemen van jullie wedijver, Onze ruime visie die van jullie onverdraagzaamheid, Onze liefde zal jullie geweld en haat overwinnen. Zo zal het zijn, en zo zullen jullie je wederom tot het Plan keren en het jullie eigen maken.