Tekenen van de tijd - september 2000


Cirkels van licht
door J.D. Rabbit

Sinds 1997 wordt een nieuw wonder waargenomen - cirkels van licht. Deze zijn in verschillende vormen op meer dan 60 plaatsen ontdekt in Burlington (Vermont, VS) en verschijnen in het algemeen op de buitenmuur van huizen. Andere locaties, eveneens in het noordoosten van de VS, waar deze cirkels zijn waargenomen zijn Adams (Massachusetts); East Providence (Rhode Island); Staten Island, (een wijk in New York-Stad); Freeport en Long Beach (op Long Island, nabij New York-Stad); Bethlehem (Pennsylvanië); en andere locaties in de staat Vermont.
In de meeste gevallen verschijnen ze wanneer de zon schijnt, meestal wanneer het zonlicht in een geschikte hoek valt om vanuit een of meer ramen te weerspiegelen op het belendende huis. Sommige worden alleen 's morgens vroeg gezien; andere verschijnen tussen de middag of late namiddag een paar uur lang; weer andere kunnen alleen in de lente en de herfst gezien worden, terwijl er ook zijn die zelfs bij helder maanlicht kunnen worden waargenomen. Vele zijn jaar na jaar op dezelfde plaats waargenomen, terwijl andere een poosje verschijnen en dan verdwijnen. Gewoonlijk verplaatsen zij zich omhoog of omlaag naarmate de stand van de zon verandert, waarbij enkele cirkels weleens op de grond te zien zijn. Sommige schijnen verbazingwekkend helder en op één locatie zijn er wel zes soorten cirkels gezien, waaronder dubbele. Op andere plaatsen zijn ze op een aantal huizen in hetzelfde blok gezien.
Er zijn ook talrijke cirkels gemeld - en gefotografeerd - onder andere omstandigheden. Ze zijn verschenen op slaapkamermuren nadat de bewoner er een artikel over had gelezen; ze zijn verschenen op het trottoir, klaarblijkelijk in reactie op de wens van mensen om er een te zien; zij zijn zelfs op auto's en op kleding gezien, en in één geval bleef er een op het overhemd van een man zichtbaar terwijl hij naar binnen ging. Een andere man zat in een café toen hij er een zag op de zijkant van een bus die voorbijreed; een andere man meldde dat hij ze zag op elk huis waar hij langs liep. Er verschijnen ook bijzondere vormen, zoals een heldere "X" in een rechthoek. Van sommige ontwerpen is gezien dat zij in niet minder dan 15 minuten aanzienlijk veranderen.
Tot dusver is in twee gevallen opgemerkt dat het licht weerspiegeld wordt vanuit de ramen van het huis van mensen die aan transmissie-meditatie doen, waarbij de cirkels op de belendende huizen zichtbaar zijn. Er zijn geen lichamelijke genezingen gemeld in verband met de cirkels, maar sommigen beweren dat de ontwerpen helderder worden wanneer mensen er in de buurt mediteren. Gewoonlijk ervaren mensen een gevoel van ontzag wanneer ze de prachtige verschijningen gadeslaan. Mensen die bekend zijn met heilige geometrie hebben binnen vele cirkels vormen geïdentificeerd als de vesica piscis, of de Bloem des Levens (de tekenen van de dierenriem). Michael Glickman, korencirkel-onderzoeker en uitgever van het tijdschrift Crop Circle Radius, heeft belangstelling getoond voor de lichtafbeeldingen en gaat ervan uit dat ze dezelfde oorsprong hebben als de graanpictogrammen.
Kate Lanxner, wier artikelen over de cirkels in een plaatselijk metafysisch tijdschrift de aandacht van deze schrijver trokken, heeft een serie ansichtkaarten in kleur laten maken van enkele cirkels op de meest opvallende locaties en leidt belangstellenden rond in Burlington om het opmerkelijke verschijnsel te aanschouwen - mits de zon schijnt (en Burlington meldt meer bewolkte dagen per jaar dan welke stad in Amerika ook). Zij is per e-mail bereikbaar op <lanxner@yahoo.com>. 


(De Meester van Benjamin Creme heeft verklaard dat deze lichtbeelden worden gecreëerd door Maitreya in samenwerking met de Ruimtebroeders.)

J.D. Rabbit is een medewerker van Share International uit Vermont (VS).



Wonderen in Nicaragua

Cacaulí Somoto, Nicaragua - Wonderen gebeuren echt. Tenminste voor honderden gelovigen die op de achtste dag van elke maand het Heiligdom van de Madonna van Cacaulí bezoeken, 150 kilometer ten noorden van Managua, de hoofdstad van Nicaragua. Mensen komen van heinde en ver, sommigen om de Madonna te vragen hen van hun kwalen te genezen, anderen om een belofte te vervullen die ze deden toen ze genezen werden. Zij komen om de aanwezigheid van de Madonna te voelen en om naar Haar boodschappen te luisteren zoals ze worden doorgegeven via Panchito, een 22-jarige man, die zegt door de Madonna te zijn gekozen om met de gelovigen in contact te treden.
Sinds de verschijningen 10 jaar geleden in Cacaulí begonnen, komen er steeds meer meldingen en bewijzen van mensen die op wonderbaarlijke wijze genezen zijn.
- Francisco Hernández, 43 jaar, was atheïst: "Ik geloofde niet in God of wat dan ook. Maar ik zag de Madonna en nu geloof ik. Vooral sinds een wonder het leven van mijn kind redde."
- Esperanza Torres, 39 jaar, had een niet-geslaagde operatie ondergaan aan haar wervelkolom en knieën om een gevaarlijke tumor weg te halen. Ze weet zeker dat de Madonna haar op wonderbaarlijke wijze genas, nadat was geconstateerd dat zij de rest van haar leven in een rolstoel moest doorbrengen.
- José Alejandro Rivera, 21 jaar, zegt met volledige overtuiging dat hij dankzij de Madonna kan spreken: "Ik werd stom geboren, maar de Madonna genas mij en nu kan ik spreken!" zei hij, licht stotterend.
- Maria Julia Betanco, 24 jaar, leed aan een ongeneeslijke hersentumor en beginnende lepra. Doktoren zeiden dat slechts een wonder haar kon genezen, en dat is precies wat er gebeurde toen zij Cacaulí bezocht.
De lijst van wonderbaarlijke genezingen en verschijningen is zo lang, en varieert van emotionele problemen tot ongeneeslijke lichamelijke ziekten, dat de bijeenkomsten met Panchito erg populair zijn geworden en een grote bron van hoop voor de meest wanhopigen. De priesters van Somoto - José del Carmen Suazo, pastoor Frutos Valle en Santiago Aguirre - dragen tijdens deze bijeenkomsten een mis op, waarin zij de Madonna dankzeggen en de smeekbeden inzamelen van de aanwezigen die om genezing vragen, alsmede de getuigenissen van degenen die zeggen al te zijn genezen. Dan is de tijd aangebroken voor het verrichten van de wonderen. Panchito begint met het ontvangen van de boodschap:
"Mijn zonen en dochters. Ik ben alle dagen van mijn Leven bij jullie.
"Ik weet hoezeer jullie lijden in de wereld, maar ik ben erg blij wanneer jullie naar deze heilige plaats komen, omdat jullie mijn boodschap overbrengen naar familieleden en buren.
"Vandaag vertegenwoordig ik de Madonna van Fátima. Ik zou graag willen dat jullie het goede pad van rechtschapenheid betreden."
Halverwege deze boodschap verklaart Panchito dat de Madonna zojuist een man met een hersentumor heeft genezen. Hij vraagt de man om naar voren te komen naar de eerste rij. Francisco Roque loopt diep geroerd naar Panchito toe: "Ik ben hier een aantal keren geweest en heb gewacht totdat de Madonna het wonder zou verrichten en mij van mijn hersentumor genezen. Ten slotte is mijn uur aangebroken."
Daarna vraagt Panchito de Madonna om nog een zieke te genezen; er wordt tezamen met de aanwezigen een gebed uitgesproken. Zij bidden intens en velen van hen huilen tranen van geloof: "Moeder", zegt Panchito, "genees deze zoon die door geloof bewogen hierheen is gekomen."
Wanneer de tijd voor verzoeken voorbij is, is de Madonna gereed om de aanwezigen toe te spreken en Haar aanwezigheid voelbaar te maken. Panchito kondigt aan: "De Madonna zegt dat Zij gedurende zes minuten verschijningen van Haar aanwezigheid zal geven; Zij zal naast de zon verschijnen."
Iedereen kijkt omhoog in de lucht. Velen zeggen dat zij Haar onder de brandende zon zien, anderen dat zij Haar aanwezigheid kunnen voelen.
Pastoor Frutos legt uit wat de opstelling van de kerk is ten aanzien van deze gebeurtenissen: "Officieel zegt de Kerk niet dat de Madonna niet verschijnt, of dat Zij wel verschijnt. Wat de Kerk doet, is deze verschijningen in Cacaulí met bijzondere aandacht volgen, zoals zij gedaan heeft bij andere gelegenheden met dergelijke verschijningen op andere plaatsen."
Panchito, de roepnaam voor Francisco José Torcero, zegt dat de Madonna van de Ontvangenis op 8 januari 1990 aan hem verscheen in Cacaulí, toen hij 12 was:
"Ik was in het bos wat hout aan het hakken voor mijn moeder. Plotseling zag ik een weerspiegeling, een licht dat mij omgaf. Ik was bang en rende naar huis, maar toen ik iemand mijn naam hoorde roepen, hield ik in, ik keek op en zag de Madonna, die zei: 'Ik heb jou uitgekozen, zodat je niet verloren gaat. Kom terug op de achtste dag van elke maand zodat jullie Mij allemaal kunt zien,'" herinnert Panchito zich.
"Die keer zag ik twaalf sterren rondom Haar hoofd en de maan aan Haar voeten; Zij had een erg witte gelaatskleur. Toen ik thuis kwam, vertelde ik mijn moeder wat ik gezien had en zij zei mij naar die plek terug te gaan zonder bang te zijn.
"Ik ging terug en de Madonna verscheen opnieuw. Ik vroeg wie Zij was en Zij antwoordde mij dat Zij de Madonna van de Ontvangenis was: 'Ik ben in verschillende delen van de wereld verschenen,' voegde Zij eraan toe. De Madonna raadde mij aan bij pastoor José del Carmen Suazo langs te gaan en hem te zeggen dat de Madonna wilde dat er op de achtste dag van elke maand in Cacaulí een mis zou worden opgedragen.
"Ik heb de Madonna gevraagd waarom zij juist mij heeft verkoren uit zo veel mensen en Zij antwoordde: 'Ik kies jou om je hart en niet om je zwakheden.' "
Panchito heeft onlangs de middelbare school afgemaakt en zegt dat hij het doelwit van kritiek is van de kant van hen die niet geloven in de verschijningen en boodschappen die de Madonna via hem geeft. Maar hij weet zeker dat hij door zal gaan met de missie van het openbaren van de boodschappen van de Moeder van Jezus. (Bron: La Prensa, Nicaragua)


(De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat deze wonderen authentiek zijn en gemanifesteerd worden door de Meester die de Madonna was.)