Vragen en antwoorden -- september 2000


V. Is Maitreya sinds het vorige nummer van Share Nederland nog ergens verschenen?


A. De plaats in Senegal waar Maitreya op zondag 4 juni verscheen, was Banjul.
Op 2 juli verscheen Maitreya aan ongeveer 300 moslims in Bahrain, Saudi-Arabië. Hij sprak er 18 minuten. In de omgeving werd water opgeladen.
Op 23 juli verscheen Maitreya aan ongeveer 200 christenen in China. Hij sprak er 17 minuten. In de omgeving werd water opgeladen.


V. Meneer Creme, u weet waarschijnlijk meer over de Christus dan wie ook - kunt u ons alstublieft vertellen hoe Hij is? (Ik bedoel niet zijn uiterlijk, want ik weet dat Hij kan verschijnen zoals Hij juist acht.)


A. Ik denk dat ik het beste een artikel van mijn Meester kan citeren uit Share Nederland (nr. 8, oktober 1999): "Wanneer de mensen Maitreya in volle openbaarheid zien, zullen ze veel te bewonderen vinden: Zijn gratie en vreugde; Zijn bescheiden wijsheid en allesomvattende liefde; Zijn bereidheid om alles wat Hij heeft te delen met mensen van alle standen. Zijn nederigheid zal verbazing wekken; Zijn kennis die onmetelijk is en peilloos diep, zal de mensen de geringheid van de hunne onthullen. Zo zullen zij zich tot Hem wenden voor raad en, zeker van zijn betrokkenheid, opnieuw de leerlingen en ernstige zoekers worden die zij eens waren..."
Ik kan hier nog mijn eigen indruk aan toevoegen van een diepgaande en bijna overweldigende heiligheid en puurheid.



V. Onlangs gaf uw Meester in Share Nederland aan dat Hij en andere Meesters het samengaan van aandelenmarkten als dwaasheid zien - waarom?


A. Tot op heden gingen de aandelenmarkten van de wereld op en neer als gevolg van lokale en internationale druk. Er was zelden sprake van een totale, algemeen heersende trend die enorme gevolgen kan hebben. Door het samengaan van de aandelenbeurzen is deze 'buffer' tegen een totale ineenstorting verdwenen. Het is natuurlijk bedoeld als versterking, en in tijden van stabiliteit en groei zou dit nog hout snijden. Maar in de huidige, uiterst vluchtige en onstabiele situatie ontstaat hierdoor een gevaarlijke kwetsbaarheid voor druk vanuit de markt op een veel grotere schaal.



V. Hoe kunnen we de ineenstorting van de aandelenmarkt bespoedigen?


A. Verkoop al je effecten en aandelen (als je die hebt) en moedig iedereen die je kent aan hetzelfde te doen!



V. 1) Enige tijd geleden heb ik, min of meer op uw advies, mijn effecten en aandelen verkocht en sinds die tijd veel geld verloren. De waarde van de aandelen gingen omhoog, niet omlaag. 2) Wat is nu uw advies? En 3) kunt u dit alstublieft ophelderen: wanneer u zegt dat de markten zullen instorten, bedoelt u dan slechts enkele en dat andere zullen blijven bestaan? Of bedoelt u dat ze allemaal tijdelijk zullen ineenstorten? Als u bedoelt dat het gehele systeem het begeeft en voor altijd - wat win je daarmee dan? In plaats van miljoenen arme wanhopige mensen in een paar landen, zouden we dan allemaal wanhopig en hulpeloos zijn. 4) Wat heb je daaraan?


A. Met respect, maar als je effecten en aandelen heb verkocht en de waarde ervan is daarna gestegen in plaats van gedaald (het risico van gokken in welke vorm ook), dan heb je geen geld verloren maar heb je simpelweg de kans gemist om meer geld te winnen zonder eigen inspanning. 2) Hetzelfde. 3) Ik geloof dat we, zoals Maitreya voor het eerst in 1988 voorspeld heeft, getuige zijn van het proces van een wereldwijde ineenstorting van de aandelenmarkten. Die zal volledig zijn en begon, zoals voorspeld, in Japan en zal de weg plaveien voor de vestiging van een nieuwe, eerlijke en rechtvaardige economische orde. 4) Alleen zo'n situatie zal de mensheid tot de werkelijkheid terugbrengen en de noodzakelijke veranderingen in de hele wereld mogelijk maken.
De vraagsteller schrijft alsof de ineenstorting van de aandelenmarkt de mensheid tegen haar wil wordt opgelegd. Deze krach is binnen het huidige systeem echter onvermijdelijk door de Wet van Oorzaak en Gevolg.