Artikel van de meester -- april 2001


De Nieuwe Tijd voor de mens

door de meester —, via Benjamin Creme

Met elke nieuwe dag die verstrijkt, wordt de mens geconfronteerd met de rampen die voortkomen uit zijn misbruik van de vrije wil. Goddelijke vrije wil is de grootste schat van de mens, maar alleen wanneer die gebruikt wordt in overeenstemming met het Plan van de Logos is zij wetmatig en juist.
De mens is ver afgedwaald van dat begrip en oogst daarom de storm van zijn verkeerde denken en handelen. Zo komt het dat miljoenen nodeloos lijden temidden van overvloed, beroofd van de middelen die anderen als vanzelfsprekend als hun geboorterecht beschouwen.
Niet veel langer kan de mens deze afgescheidenheid ondersteunen; de Wet vereist een duurzaam evenwicht en waar zij dat niet vindt, treedt zij op om dit te verhelpen en te herstellen.
Bovendien vragen de nieuwe energieën van Synthese steeds meer om uitdrukking en dagelijks bewegen zij de mens in die richting. Overal vinden mensen de stijgende spanning moeilijk te verdragen en spartelen zij wild rond in de ontstane chaos.

Verandering
Diep van binnen voelen de mensen dat de weg naar de toekomst in verandering ligt, maar zij zien de contouren van het Pad nog niet. Zij wachten op een teken dat hun noden worden gekend en zullen worden gelenigd, maar vertrouwen niet de overvloed van tekenen die overal wijzen op de aanwezigheid van die hulp. Zij hopen en vrezen tegelijk, en verwerpen de mogelijkheid van datgene waarnaar zij smachten. Zo is het altijd geweest.
Intussen genieten delen van de mensheid ongehinderd verder van het gemakkelijke fortuin dat dagelijks hun hongerige en hebzuchtige denkvermogen verbaast. Zij zijn blind voor alles behalve hun eigen onbestendige succes, zij zijn ongevoelig voor de spanningen en doof voor het luiden van de bel. De speculatieziekte heeft hen in de ban en gedachten aan de uitwassen van het stervende oude Rome doemen op voor de geest.
Deze verschillende en strijdige gedragingen worden nauwlettend gevolgd door de Hiërarchie die tracht op elke manier te helpen waar zij kan. Slechts de vrije wil van mensen staat direct ingrijpen in de weg, maar de Wet is de Wet en die moet altijd worden gehoorzaamd; niettemin wordt veel hulp geboden die de mensheid nooit ziet.
Maitreya beoordeelt de situatie van dag tot dag en wil verschijnen vòòr de reeds voorspelde ineenstorting van de effectenbeurzen. Er worden nu stappen genomen om dit mogelijk te maken. Zodoende is de tijd totdat Zijn openlijke missie begint nog maar erg kort. Let op en wees alert om de eerste tekenen niet te missen.
Maitreya zal trachten de mannen en vrouwen van goede wil van overal tot handelen op te wekken. Velen zijn er die slechts wachten op Zijn oproep. Zo zal een grote discussie op gang gebracht worden om te onderzoeken en vast te stellen wat de basisbehoeften zijn van mensen overal. Op deze wijze zullen de mensen de mogelijkheden leren kennen en beproeven die verandering kunnen garanderen, en zo de moed vinden om de noodzakelijke transformatie te beginnen. Zo zal het zijn, en zo zal de Grote Heer de mensen raadgeven en begeleiden en de Nieuwe Tijd voor de mensen inluiden.