Tekenen van de tijd - april 2001


Wonderbrood geneest zieken
Nadwa Nader, een 42-jarige moeder van vier kinderen en naar eigen zeggen een "discipel van Christus", is in de Libanese provincie Jbeil waar ze woont goed bekend door haar genezende werk. Nadwa beweert niet de bron te zijn van de genezende kracht waaraan veel wonderbaarlijke genezingen zijn toegeschreven; zij voert eenvoudig de wil van God uit: "Hij gebruikt mij slechts om Zijn werk te doen," zegt ze.
Sinds haar kindertijd heeft zij visioenen; toen zij vier was, herstelde haar moeder, die stervende was, na het zien van een visioen van de Maagd Maria. Vanaf dat moment wilde Nadwa niets liever dan zelf een visioen zien. Toen ze acht was, had ze voor het eerst zo'n ervaring. Ze zag een zeer intens licht en daarna de gedaante van Jezus: "Ik kan Hem niet echt beschrijven, behalve dat Hij Oosterse gelaatstrekken had en erg mooi was." Sindsdien heeft ze meer visioenen gehad van zowel Jezus als Maria en St Charbel (een Libanese heilige, nu een van de Meesters van Wijsheid die in het Midden-Oosten woont; zie Share Nederland, oktober 1997).
In 1986 werd Nadwa plotseling en onverklaarbaar ziek; haar gewicht ging drastisch omlaag, ze kon niet eten, en ze werd afhankelijk van een rolstoel. Ze dacht dat ze dood zou gaan; medicijnen noch gebed leken te helpen. Ze werd boos, ging naar de kerk waar ze al haar medicijnen op de grond gooide, terwijl ze boos tegen Maria schreeuwde. Vreemd genoeg viel ze vervolgens in slaap. Toen ze wakker werd, liep ze de kerk uit en ging naar huis om een maaltijd voor zichzelf te bereiden - nog maar een paar uur daarvoor kon ze niet eens lopen en eten. Dit 'wonder' was een keerpunt en had een volledige verandering in haar leven tot gevolg. Ze begon zeer eenvoudige kleding te dragen en ging alleen naar buiten om naar de kerk te gaan.
Later dat jaar, terwijl ze brood aan het bakken was voor het Driekoningenfeest, deed ze de oven open en ontdekte dat het brood 'bloedde'. Ondanks dat ze zich zorgen maakte dat de mensen zouden denken dat ze gek was, kreeg ze een ingeving om haar zwager, die last had van maagzweren, wat pap te geven die ze van het bloedende brood had gemaakt. Hij at het op en genas. Zij gebruikt het bloedende brood nog steeds voor degenen die naar haar toe komen voor genezing.
Nadwa verrichtte de wonderbaarlijke genezingen gewoonlijk in plaatselijke kerken, maar de kerkelijke autoriteiten willen de beweringen over genezing onderzoeken. Ze werkt nu in de woonkamer in haar huis in Mastita, vlakbij Jbeil, waar eens per week ongeveer 60 mensen bijeenkomen om te bidden en genezen te worden. Door de jaren heen zeggen vele mensen dat zij zijn genezen door een bezoek aan Nadwa; Antoine, 41 jaar, zegt: "Ik kom hier al twee jaar en ik kan zeggen dat deze vrouw geneest voor Christus!"
In een groot boek wordt een schriftelijk verslag bijgehouden van alle wonderen die Nadwa heeft verricht; de verslagen bevatten de namen, adressen en vaak verklaringen van doktoren die bevestigen dat een volledig herstel heeft plaatsgevonden. Nadwa zegt dat mensen genezen waren van alle soorten ziektes, waaronder kanker en Aids (Bron: Daily Star, Libanon)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat de wonderbaarlijke genezingen authentiek zijn en verricht worden door de Meester Jezus en de Meester Charbel.)


Wonderen in Nieuw-Zeeland
Veertien jaar geleden verschenen er kruisen van licht in het raam van de badkamer en de wc van een huis in Waiuku (zuid-Auckland, Nieuw-Zeeland). Toen de dochter nog klein was, was er brand in het huis geweest, en de enige onbeschadigde kamers waren de badkamer en de wc. De dochter (nu 19 jaar) gelooft dat het een wonder was dat zij het vuur overleefde.
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat Maitreya de kruisen van licht heeft gemanifesteerd en dat het kind inderdaad beschermd werd door de Meester Jezus.)


Genezende bron in Thailand
Elke dag bezoeken zo'n 700 mensen de Wang Kanai-tempel in het zuidwesten van Thailand om zich daar in de warme bronnen te dompelen die naar verluidt wonderbaarlijke genezende krachten hebben. De abt van de tempel, Phra Sompong Putthasalow, zegt dat hij het water in een droom ontdekte. "Een man, helemaal in het wit gekleed, zei me aan de voorkant van de tempel te graven waar ik iets zou vinden dat de mensen ten goede zou komen."
Na ongeveer zeven meter graven ontdekte de monnik een warmwaterbron. Er werd een reservoir gebouwd en toen abt Phra Sompong zijn gedeeltelijk verlamde vader erheen bracht voor een reeks baden, verbeterde diens toestand aanzienlijk.
Sindsdien hebben vele Thais hun zieke familieleden en vrienden naar de tempel in de provincie Kanchanaburi gebracht. De monniken hebben 55 reservoirs gebouwd om de menigte aan te kunnen en er staan er meer op stapel.
Volgens de monniken zijn meer dan 50 mensen genezen van diverse kwalen, onder wie vijf verlamde mensen die nu zonder hulp lopen. Eén bezoeker, de heer Kwanruen Mahasengpachai, zegt: "Ik had al 18 jaar lang reuma en nu heb ik geen pijn meer. Ik ben hier slechts twee keer geweest voor een onderdompeling." (Bron: The Straits Times, VS)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat de "man in het wit" in de droom van de abt Maitreya was. Hij verklaart ook dat de warme bron zich al enige tijd onontdekt op die plaats bevond en dat de genezende werking toe te schrijven is aan de rijkdom van mineralen in het water.)