Vragen en antwoorden -- april 2001


V. Is Maitreya nog ergens verschenen sinds het vorige nummer van Share International?
A. Op zondag 11 februari verscheen Maitreya aan ongeveer 150 christenen in Auckland, Nieuw-Zeeland. Hij sprak er 17 minuten. Van tevoren was er in de omgeving water gemagnetiseerd.
Op zondag 4 maart verscheen Maitreya aan ongeveer 120 boeddhisten in Tangshan, China. Hij sprak er 18 minuten. Maitreya heeft in de omgeving water opgeladen. 
Op zondag 11 maart verscheen Maitreya aan ongeveer 150 christenen in Polen. Hij sprak er 17 minuten. Van tevoren was er in de omgeving water gemagnetiseerd.

V. In Share International stond onlangs (maart 2001) een Boodschap van Maitreya waarin Hij zei dat mensen de komende tijd niet moeten vrezen. Het was alsof Hij ons geruststelde dat, al ligt er een moeilijke tijd voor ons, deze slechts kort zal duren en dat alles goed zal komen. 1) Is dit een min of meer correcte interpretatie van dat deel van Zijn boodschap en 2) heeft dit betrekking op problemen in het Midden-Oosten?
A. 1) Ja. 2) Nee.

V. Kan uw Meester zeggen wat de oorzaak is van de mond- en klauwzeer epidemie onder tweehoevige dieren? Kunnen mensen het ook krijgen? Ligt het aan verkeerde voedingswijzen?
A. De belangrijkste oorzaak (er zijn er verscheidene) is de commercialisering van de veeteeltmethoden, net als BSE en zijn tragische gevolgen. Opnieuw is verkeerde voeding de belangrijkste boosdoener. Mond- en klauwzeer is een direct gevolg van het voeden van dierlijke producten aan dieren. Het is onbegrijpelijk dat sommige boeren niet inzien dat dit kannibalisme is en bijzonder ongezond voor planteneters, maar zij (evenals natuurlijk hun collega's) plukken het karma van deze ongevoelige aanpak.
De ongezonde omstandigheden van de moderne landbouw en veeteelt verhogen het risico doordat het immuunsysteem van de betrokken dieren erdoor wordt aangetast, terwijl de onnodige en onnatuurlijke verplaatsing van dieren de kans op infectie vergroot. Het probleem van mond- en klauwzeer schuilt in de enorme besmettelijkheid ervan. Het antwoord is inenting (wat door veel landen wordt gedaan), maar in Groot-Brittannië vindt men dat financieel onhaalbaar, vandaar dat duizenden onfortuinlijke dieren worden afgemaakt. De meeste dieren zouden beter kunnen worden. Gelukkig is het niet overdraagbaar op mensen, zoals het afschuwelijke BSE.

V. De spanning in de wereld lijkt momenteel zo groot - waarom is dat? Is het een goed voorteken, dat er bijvoorbeeld op wijst dat mensen nu gevoeliger zijn? Is er meer spanning omdat we ons realiseren dat we niet verder kunnen gaan langs de oude weg van onrechtvaardigheid, milieuvervuiling en dergelijke?
A. De groeiende spanning in de wereld is hoofdzakelijk het gevolg van de invloed van volkomen nieuwe en hogere energieën die door de Hiërarchie worden verdeeld. Deze veroorzaken de ineenstorting van de oude, versleten instellingen waardoor de spanning weer verder toeneemt. Ook wordt de mensheid gevoeliger voor de hogere energieën, die zij sneller waarneemt, waardoor zij zich meer bewust wordt van de spanning. Bovenal is de mensheid innerlijk in afwachting van de Christus (onder welke naam dan ook) en voorbereid op verandering.