Vragen en antwoorden -- december 2001


Benjamin Creme beantwoordt opnieuw vragen over de aanslag op het World Trade Center en het Pentagon.
(lees ook het artikel van de meester)
Lees ook de antwoorden van vorige maand

V. Heeft u nog informatie over recente verschijningen van Maitreya op religieuze bijeenkomsten?
A. De stad waar Maitreya op zondag 7 oktober j.l. in Marokko verscheen, was Rabat.
Op zondag 21 oktober 2001 verscheen Maitreya aan ongeveer 100 christenen in Lloydminster, Canada. Hij sprak er gedurende 18 minuten. In de omgeving was tevoren water gemagnetiseerd.
Op zondag 4 november verscheen Maitreya in Italië aan ongeveer 150 christenen. Hij sprak er gedurende 18 minuten. Tevoren werd in de omgeving water opgeladen.

V. Welke taak moeten de Verenigde Naties volgens u en uw Meester op zich nemen om oplossingen te vinden voor de internationale crisis sinds 11 september 2001?
A. Ze moeten op zijn minst alle leden bijeenroepen voor een open discussie over alle problemen, met inbegrip van de oorzaken van terrorisme, en hun resoluties en aanbevelingen bekendmaken.

V. In Share Nederland november 2001 zei u: “Waar Amerika en zijn bondgenoten rekening mee moeten houden, is dat er heel goed een reactie kan volgen van terroristen die zich wellicht al jaren in Amerika en Europa bevinden.” Is het voor uw Meester mogelijk de algemene aard van die terroristische reactie aan te geven? 1) Zullen er nog meer aanslagen zijn, gelijk aan die van 11 september waarbij vliegtuigen gebruikt worden, of 2) pogingen tot bomaanslagen op bruggen, nucleaire krachtcentrales, of soortgelijke locaties, of 3) wellicht terrorisme waarbij biologische, chemische of nucleaire wapens betrokken zijn?
A. 1) Dat is onwaarschijnlijk, gegeven de nieuwe veiligheidsmaatregelen — maar ze kunnen niet worden uitgesloten. 2) Dat zijn aannemelijker doelwitten, ja. 3) Het gebruik van atoomwapens is — op korte termijn — onwaarschijnlijk. De huidige antrax-aanvallen via de post zijn het werk van Amerikaanse rechts-extremisten — terroristen. Zal Amerika zichzelf om die reden met bommen bestoken, als een land dat terroristen onderdak verleent? Men moet niet vergeten dat de Taliban al hebben aangeboden om Osama bin Laden uit te leveren om in een neutraal land terecht te staan als de Verenigde Staten bewijs leveren van zijn betrokkenheid bij 11 september.

V. 1) Wat zou voor politici en diplomaten de beste manier zijn om de toestand in het Midden-Oosten aan te pakken? 2) Denkt u dat het Israëlische-Palestijnse probleem de oorzaak van en de sleutel tot de tegenwoordige wereldcrisis is?
A. 1) Bij de hervatting van de besprekingen tussen de Palestijnen en de Israëli’s moeten de VS hun invloed gebruiken om dit op een volkomen eerlijke basis tot stand te brengen. 2) Het is een van de hoofdfactoren die spanning veroorzaakt. Even belangrijk zijn de extreme verschillen in levensstandaard, Oost en West, en de Amerikaanse hegemonie als de enige supermacht.

V. Zeer onlangs hoorde ik een programma op BBC-radio waarin melding werd gemaakt van archeologisch bewijsmateriaal dat de Israëlische aanspraken op bepaalde gebieden van Palestina in wezen tenietdoet. De muren van Jericho werden genoemd en andere plaatsen en de mening van deskundigen gaf aan dat veel van de aanspraken die gebaseerd waren op ‘eeuwenoude eigendomsrechten’ onjuist waren. Kunt u hier enig licht op werpen?
A. Dit is eveneens het standpunt van de Meesters.

V. In een kranteartikel (in The Independent, Groot-Brittannië) over de brandwondenafdeling van het Medisch Centrum van de Cornell Universiteit waar dokters de klok rond werkten om de overlevenden van de aanval op de Twin Towers te redden, werd gezegd: “Het feit dat [de chirurgen en doktoren] erin slaagden zovele van de slachtoffers in leven te houden is wonderbaarlijk genoemd.” Heeft dit iets te maken met de Meesters?
A. In normale omstandigheden zouden vele van deze mensen zijn gestorven. Het feit dat velen het overleefden is te danken aan het voortdurende werk van genezing door Maitreya en de Meesters, zowel tijdens de tragedie als later.

V. 1) Voor hoeveel procent overeet de gemiddelde persoon in de ontwikkelde wereld zich? 2) Voor hoeveel procent eet de gemiddelde persoon in ontwikkelingslanden te weinig? 3) Het is moeilijk vast te stellen hoeveel voedsel wordt verspild door overproductie en voedselbergen, enzovoort. Welk percentage van alle voedsel dat in de wereld geproduceerd wordt, wordt verspild?
A. 1) Veertig procent. 2) Vijfenveertig procent. 3) Dertig procent.

V. 1) Zouden de Basken hun eigen land moeten krijgen? 2) Zo niet, zullen zij dan ooit genoegen nemen met de status quo?
A. 1) Ja. Er kan en moet een mate van autonomie worden overeengekomen met de Spaanse regering. 2) Hoogst onwaarschijnlijk.

V. Godsdiensten en andere tradities zouden er problemen mee kunnen hebben dat hun leraar (bijvoorbeeld Krishna, Imam Mahdi) Maitreya wordt genoemd. Wanneer men mensen vertelt dat een groot leraar terug is op aarde, is het dan belangrijk om de naam Maitreya te noemen? Waarom?
A. Ja. Noch Krishna, noch Imam Mahdi, (noch iemand anders) wordt Maitreya genoemd. Dat is de naam van de Wereldleraar. Hij is ook de Christus, Imam Mahdi, enzovoort.