Artikel van de meester -- december 2001


De intrede van Maitreya
(lees ook de vragen en antwoorden)

door de meester —, via Benjamin Creme

Wanneer, zoals nu, de mens op een tweesprong staat, wachtend op raad welke richting in te slaan, slaakt hij een hulp aanroepende kreet. Wanneer de roep een bepaalde toon heeft bereikt, reageren en antwoorden Wij, jullie Oudere Broeders onherroepelijk. Zo is het thans, terwijl de mensen onbezonnen in hun zelfgeschapen chaos ploeteren, bang om de juiste stappen te nemen die hen zullen redden van verdere chaos.
Maitreya staat op het punt deze maalstroom binnen te gaan, Zich ten volle bewust van de taak die voor Hem ligt. Slechts een Wezen met Zijn onmetelijke wijsheid kan een dergelijke last aanvaarden. Slechts iemand met Zijn onvergelijkbare moed kan zo’n taak ondernemen. Uit de chaotische toestanden van tegenwoordig moet Hij een nieuwe en betere orde scheppen. Uit de huidige kwelling van miljoenen moet Hij een nieuwe wereld vormen.
Wie is er om Hem te helpen bij Zijn reddingswerk?  Wie zullen zich achter Zijn zaak opstellen en hun broeders en zusters helpen?  Nu, meer dan ooit tevoren, is er gelegenheid een wereld in barensnood te dienen, een nieuwe wereld die erop wacht op geboren te worden.

Op wie kan hij rekenen
Maitreya tracht de mens tot zijn geboorterecht te verheffen.
Hij tracht tot de schepping van een nieuwe en gelukkiger wereld te inspireren.
De Grote Heer tracht ieder individu met heiligheid en waardigheid te omkleden.
Hij tracht de wereld van geweld en oorlog te bevrijden.
Waar zal Hij Zijn helpers vinden?
Wie zijn er gereed om te reageren?
Wie hebben de moed om de Heer van Liefde te helpen?
Hij kent reeds degenen op wie Hij kan rekenen.
Maak je gereed om Hem te zien.
Poets je vastberadenheid glanzend op.
Laat de onmetelijkheid van de taak je de moed niet benemen.
Wees eenvoudig en oprecht in alles wat je doet.
Maitreya nadert snel, op een stralend wit ros.
Zijn mantra is: vrees niet!
Alles zal mettertijd vernieuwd worden.
Alles zal mettertijd terugkeren naar het Licht.
Houd dit in gedachten: “Neem de nood van je broeder als maatstaf voor je handelen, en los de problemen van de wereld op. Er is geen andere weg.”

Je zult zijn gezicht zien
In jullie ongelukkige wereld treedt nu Maitreya binnen. Hij kent jullie pijn en lijden zelfs beter dan jullie zelf, want Hij kent eveneens de vreugde die jullie geboorterecht is.
ie vreugde wil Hij volledig en volmaakt in jullie herstellen. Daarvoor is Hij onder jullie. Neem Hem in je hart en laat Hem jou dienen. Ken Hem als je vriend en Broeder van Oudsher. Laat Hij je leiden en onderwijzen; zo zul je in je goddelijkheid groeien. De tijd is gekomen dat je Zijn gezicht zult zien. Zijn glimlach en liefde zullen je naar Zijn zijde wenken. Je zult je liefde duizendmaal vergroot terugvinden en, door haar in dienst van Zijn Zaak te geven, zul je het Plan waarvan jij een deel bent, binnengaan.