Tekenen van de tijd - jan/feb 2001


Golf van wonderen overspoelt de VS

"Wonderen gebeuren dagelijks in heel Amerika", volgens een artikel in het Amerikaanse sensatieblad Weekly World News. "Nooit eerder hebben zo veel mensen van zo veel verschillende geloven zo veel wonderen waargenomen,"aldus de theoloog dr Grigor Orudjev. Ofschoon sommige kerkleiders denken dat deze verschijnselen tekenen zijn van de 'eindtijd' of een naderende Dag des Oordeels voor de mensheid, beschrijft het artikel talloze wonderen, waaronder genezingen en wenende beelden die overal in de VS plaatsvinden. Hier volgt een greep uit het overzicht.


ALABAMA - Op een deur in het Walker Regional Center in de stad Jaspar verscheen een afbeelding van het gezicht van Jezus nadat een vader tot God had gebeden om zijn stervende zoon te redden. De jongen bleef leven.
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat dit wonder werd gemanifesteerd door de Meester Jezus.)


COLORADO - Theresa Lopez zegt dat de Maagd Maria twee keer aan haar is verschenen en kondigde aan dat het visioen zou terugkeren tijdens het feest van de Onbevlekte Ontvangenis op 8 december 2000. Op die dag kwamen meer dan 6000 mensen samen in de Kapel van Moeder Cabrini nabij Denver. De meesten zeiden een visioen te hebben gezien van een stralende vrouw in een rose gewaad en met een gouden kroon op het hoofd.
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat het visioen werd gemanifesteerd door de Meester die de Madonna was.)


CONNECTICUT - Neil Harrington Jr, een postmedewerker in Enfield, zegt dat hij visioenen krijgt en geestelijke boodschappen ontvangt van de Maagd Maria. Bezoekers zagen in zijn huis dat een Maria-beeld tranen plengde.
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat het verschijnsel werd gecreëerd door de Meester die de Madonna was.)


IDAHO - Een Franse pelsjager, die bekend stond als Dikke François, was begin 1820 aan het jagen nabij Mosquita peak toen hij van een steile rotswand viel en zijn been brak. Hij ijlde en was bijna aan zijn verwondingen en van dorst overleden toen een visioen van een oude Indiaanse medicijnman aan hem verscheen. De medicijnman zette het gebroken bot, wreef geneeskrachtige kruiden en olie op het gewonde been en gaf hem water te drinken voordat hij weer verdween.
Dikke François werd kort daarna gered door andere pelsjagers en ze lieten hem de waterzak zien als bewijs voor zijn verhaal. Overtuigd dat hij was gered door een engel bouwde de pelsjager op de plek waar de geheimzinnige Indiaan was verschenen een schrijn voor de waterzak. De kleine houten schrijn wordt nog steeds onderhouden en is met tientallen wonderbaarlijke genezingen in verband gebracht.
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat de "Indiaanse medicijnman" de Meester Jezus was.)


ILLINOIS - Kort nadat een houten beeldje van de Maagd Maria in de RK Kerk van St John of God in Chicago was geïnstalleerd, begon het te wenen. Pastoor Raymond J. Jasinki meldde dat hij en andere getuigen na een mis tranen zagen opwellen in de ogen van het beeldje. Sindsdien hebben duizenden mensen het beeldje in de kerk zien huilen.
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat het verschijnsel een wonder is van de Meester die de Madonna was.)


INDIANA - In de Grieks-orthodoxe Holy Trinity-kerk druppelt uit de halo op een schilderij van Jezus aan het kruis, alsmede uit de wonden aan het hoofd, de handen, de voeten en de zijde van de Christus-figuur, een olieachtige substantie.
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat dit wonder gecreëerd is door de Meester Jezus.)


KANSAS - Een plaat van de Maagd Maria in het huis van Holguin Cazares in Dodge City begon tranen van echt bloed te huilen. Het wenen begon opnieuw toen de plaat naar het huis van een zieke vriend van de eigenaar werd gebracht.
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat het wonder wordt gemanifesteerd door de Meester die de Madonna was.)


MINNESOTA - Grote menigten verzamelden zich rond de boerderij van de ziener Stephen Marino nabij de plaats Kettle River om het verschijnen van de Madonna te zien. Veel gelovigen vestigen zich in huizen in de omgeving en werken mee aan de bouw van een grote, nieuwe kapel.
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat de verschijningen van de Madonna werden gemanifesteerd door de Meester die de Madonna was.)


NEW JERSEY - Al snel nadat Joseph Januszkiewicz na een bezoek aan de plaats van de Maria-verschijningen in het Joegoslavische Medjugorje was teruggekeerd in zijn huis in Marlboro Township begonnen de verschijningen van de Maagd Maria in zijn achtertuin. Duizenden ooggetuigen verklaren het visioen te hebben gezien en een sterke geur van rozen te hebben geroken, terwijl zij het "Wees gegroet, Maria" baden.
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat de verschijningen en de geur werden gemanifesteerd door de Meester die de Madonna was.)


NEW MEXICO - Zieken bezoeken het heiligdom van Chimayo om modder uit een kuil te scheppen die naar zeggen wonderbaarlijke geneeskracht bezit.
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat de wonderbaarlijke geneeskracht wordt gecreëerd door de Meester Jezus.)


NEW YORK - Huisvrouw Veronica Leukens werd over de hele wereld bekend als "de zieneres van Bayside" nadat wonderbaarlijke bezoeken van Jezus, de Madonna en de H. Theresia een reeks contacten met hemelse wezens inluidden. Naar verluidt deden zich vele wonderen voor, waaronder genezingen van mensen met aandoeningen als huidkanker, blindheid en verlam mingen. De wonderen begonnen eerst in de kapel van Onze Vrouwe van de Rozen in de H. Robert Bellarmine-kerk in de buurt Bayside in Queens en later in het Vaticaanse Paviljoen in Flushing Meadow op Long Island.
(Benjamin Creme verklaart dat deze wonderen werden gemanifesteerd door de Meester Jezus en de Meester die de Madonna was.)


PENNSYLVANIA - Een enorme menigte verzamelde zich op een bouwterrein in de buitenwijk Wilkes-Barre om een afbeelding van de Maagd Maria te zien die was verschenen op de muur van een huis. Bezoekers zeiden dat de levensgrote figuur die een gewaad droeg en omringd was door een boog van licht, een "waar wonder" was.
(De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat het wonder werd gemanifesteerd door de Meester die de Madonna was.)


PUERTO RICO - Het bekendste heiligdom op het eiland bevindt zich in het rustige bergplaatsje Sabana Grande, waar drie schoolkinderen meer dan 40 jaar geleden in een bron een afbeelding ontdekten van een drijvende Maagd Maria. Gedurende de volgende 33 dagen gaf de Maagd zeven boodschappen als beloning voor de gelovigen. Pelgrims bezoeken de bron nog steeds om te bidden en gunsten af te smeken.
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat dit wonder werd gemanifesteerd door de Meester die de Madonna was.)


SOUTH-CAROLINA - De gepensioneerde metaalarbeider Frank Harley en zijn vrouw wonen in een wooncaravan in Pontiac, waar zij een afbeelding ontdekten van een kruis dat zichtbaar wordt als het licht in hun badkamer aan is. Fotografen namen foto's van het kruis en sceptici die op het dak waren geklommen konden geen enkel bewijs van bedrog vinden.
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat het kruis van licht werd gemanifesteerd door Maitreya.)