Vragen en antwoorden -- jan/feb 2001


V. Is Maitreya nog ergens verschenen sinds het vorige nummer van Share Nederland?
A. De stad waar Maitreya op zondag 5 november in de VS verscheen, was Birmingham, Alabama.
Op 12 november verscheen Maitreya aan ongeveer 150 christenen in Peshawar, Pakistan. Hij sprak er 19 minuten. In de omgeving was tevoren water opgeladen.
Op 3 december verscheen Maitreya aan ongeveer 250 christenen in Atlanta, Georgia, VS. Hij sprak er 16 minuten. In de omgeving was van tevoren water opgeladen.
Op 10 december verscheen Maitreya aan ongeveer 180 Russisch-orthodoxe christenen in Vaslui, Roemenië. Hij sprak er 17 minuten. In de omgeving was tevoren water gemagnetiseerd.
Op 24 december verscheen Maitreya aan ongeveer 200 christenen in Australië. Hij sprak er 18 minuten. In de omgeving was van tevoren water opgeladen.

V. De jongste presidentsverkiezingen in de VS, geplaagd door controverse en juridische procedures, resulteerden in een overwinning voor de kandidaat van de conservatieve Republikeinen, George W. Bush, zodat enkele machtsposities inmiddels worden bekleed door militaire leiders. Deze leiders staan voor denkbeelden die soms loodrecht op Maitreya's prioriteiten staan, zodat velen van ons zich zorgen maken over deze onverwachte wending. Kunt u iets zeggen over wat dit betekent? Is dit een zware tegenslag voor Maitreya's missie of is er wellicht een onbekende reden voor deze verandering als onderdeel van het Plan?
A. Het is zeker geen deel van het Plan; Gore heeft de verkiezing eigenlijk 'gewonnen'. Maar ik denk ook niet dat het een tegenslag is voor Maitreya's missie. Het Amerikaanse volk (het kleine percentage dat gestemd heeft) heeft eigenlijk voor Gore gestemd en voortzetting van het beleid van de regering-Clinton. Als Bush en zijn adviseurs uitbreiding van de militaire macht van de VS van plan zijn (wat waarschijnlijk is), zal dit ongetwijfeld het huidige machtsevenwicht verstoren. Hierdoor zal Maitreya volgens mij des te sneller naar voren treden, ongeacht de toestand op de (reeds wankele) aandelenbeurzen.

V. Verscheidene jaren geleden schreef u op deze pagina's dat verkiezingsfraude betrekkelijk zelden voorkomt in de oudere democratieën, maar welig tiert in opkomende democratieën. Gezien de laatste presidentsverkiezingen in Amerika vraag ik me af hoe wijdverbreid verkiezingsfraude in de VS is. Ik veronderstel dat het hier subtielere vormen aanneemt - zoals met de wijze waarop stemmen worden geteld of waarop kiezers in sommige gemeenten worden behandeld, enzovoort. Ik zou het op prijs stellen als uw Meester hier wat licht op kan werpen.
A. Verkiezingsfraude is niet "wijdverbreid" in de VS (tenzij het nodig is om een Republikeinse overwinning zeker te stellen, zoals het geval was in Florida!) Er zijn in Florida veel trucs en verzonnen procedures gebruikt om veel zwarte kiezers en anderen die traditioneel op de Democraten stemmen dwars te zitten. En de telmachines die in sommige delen van Florida worden gebruikt (uit 1960) zijn ontoereikend en verouderd gebleken. Het is aan alle Amerikanen om te gaan stemmen en er van tevoren voor te zorgen dat het systeem eerlijk is.

V. Kan de Meester zeggen voor welke presidentskandidaat de meerderheid van de kiezers in Florida bedoelde te stemmen toen zij naar de stembus gingen? Heeft Bush de verkiezingen door fraude gewonnen?
A. Ja, beslist. Sommige Republikeinen denken dat hun partij een 'godgegeven' recht heeft om te regeren en dat elke truc geoorloofd is om een Republikeinse overwinning zeker te stellen. Als de verkiezing in Florida had kunnen plaatsvinden, zou Gore met duizenden stemmen hebben gewonnen.

V. Volgens mij hebben de meeste leden van het Amerikaanse Hooggerechtshof een politieke beslissing genomen door George W. Bush aan te wijzen als de nieuwe president. Denkt u dat dit onderdeel is van een proces om het corrupte rechtssysteem van de VS aan de oppervlakte te brengen zodat het voor iedereen zichtbaar is? Kunt u aangeven hoe corrupt de rechters van het Hooggerechtshof zijn?
A. Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft zonder twijfel een politieke beslissing genomen en daarmee laten zien hoe gemakkelijk het rechtssysteem van de VS kan worden gecorrumpeerd. De vraag impliceert dat dit wellicht onderdeel is van het plan van de Hiërarchie of een esoterisch proces. Dat is niet het geval. Het is gewoon onzuiver.

V. Ik maak mij het meeste zorgen over de volkomen achterhaalde houding van George W. Bush tegenover het buitenlands beleid. Hij zegt dat Amerika zich niet moet mengen in problemen in andere delen van de wereld, tenzij deze de Amerikaanse belangen schaden. Wat zullen de gevolgen zijn van de verkiezing van Bush voor de Amerikaanse reactie op de openlijke verschijning van Maitreya wanneer die plaatsvindt?
A. Ik denk niet dat de reactie op Maitreya's verschijning er veel door zal worden beïnvloed. De verliezer won en de winnaar verloor de verkiezingen, maar het verschil was klein en slechts een klein percentage mensen heeft daadwerkelijk gestemd. Maar volgens mij zal de 'overwinning' van Bush de spanningen in de wereld wel vergroten, vooral als de nieuwe regering haar plannen voor een anti-raketsysteem van 60 miljard dollar doorzet. Dat zal zowel Rusland als China angst inboezemen en kwaad maken, want zij gaan niet graag een nieuwe wapenwedloop aan. Alleen al om die reden denk ik dat Maitreya's verschijning door het succes van Bush eerder versneld dan vertraagd wordt.